Olej z pestek winogron - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 18:13   #1
kyziol
Przyczajenie

Olej z pestek winogron

Witam serdecznie !
Dowiedziałem się, że bardzo dobrym dla skóry jest olej z pestek winogron, ponoć dobrze wpływa na wnętrze pochwy (nie wiem ile w tym prawdy). Potrzebuje olejek do masażu erotycznego, chciałbym mieć pewność, że nie pojawia się, żadne podrażnienia czy inne skutki uboczne, po dostaniu się olejku w miejsca intymne.

Ponadto czy takiemu zwykłem olejowi z pestek winogron, można nadać jakiś ładny zapach i czy będzie się on nadal nadawał do masażu erotycznego?

PS. Cena między zwykłym olejem z pestek winogronowym a takim o nazwie "olejek do masazu" z pestek winogron o ładnym zapachu jest dosyć znaczna.

Pozdrawiam.
kyziol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 15:59   #2
buusiia
Raczkowanie

Dot.: Olej z pestek winogron

olej z pestek winogron używam do smażenia jest dietetyczny;p...hehe ale o tym to ja pierwsze słysze
buusiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 21:04   #3
gentletouch
Przyczajenie

Rzeczywiście olej z pestek winogron jest dobry do smażenia

A co do jego zastosowań kosmetycznych, to też się nadaje do masażu.
Kup sobie olejek gotowy z dodatkiem zapchowych olejków do masażu, to taniej Ci wyjdzie, niż miałbys kupować olejki aromaterapeutyczne i dodawać je do ol. z pestek winogron. Podobny wątek już się pojawił całkiem niedawno, więc odsyłam do wątku wstecz o kilka tygodni...
gentletouch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 13:24   #4
osti_ata
Raczkowanie

Ja masuję (klasycznie, nie erotycznie ) właśnie na olejku z pestek winogron - jest świetny, bo nie uczula (naturalny), nie ma zapachu jak te sztuczne oliwki (po dłuższym czasie stosowania sama ich woń zbiera na wymioty), samemu można komponować różne zapachy do np. masaży aromaterapeutycznych.
W tym wypadku do masażu ciała możesz sobie przygotować jedną miseczkę (około 100 ml. oleju) i wpuścić 5 kropli olejku eterycznego, który Ci się najbardziej podoba (zapachów jest mnóstwo), a do masażu okolic intymnych drugą (bez olejku). Tylko żeby się miseczki nie pomyliły . Olejki eteryczne często uczulają, a w dużej ilości mogą podrażnić, więc nie polecam do stosowania wewnętrznego, olej z pestek winogron - jak najbardziej. życzę przyjemnych doznań pozdrawiam
osti_ata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 16:46   #5
nesaya5
Raczkowanie

Witam , może tutaj mi ktoś pomoże. Otóż zamówiłam na zrobsobiekrem ekstrakt z nasion winogron, dokładnie to szukałam olejku z pestek winogron ale coś mi się pomyliło i nie zwróciłam uwagi , a chciałabym nakładać go na włosy tylko nie wiem w jaki sposób...

http:// http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/-Ek...n-winogron-/47
nesaya5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 21:39   #6
gentletouch
Przyczajenie

Witaj nesaya5.

Kilka lat temu wykonywałęm na sobie ayurvedyjskie(czyli hinduskie) masaże nacierające całego ciała (łącznie ze skórą głowy i włosami). Robiłem to olejem z nasion sezamu, który działa odżywczo na skórę. Wiem, że olejek z pestek winogron jest jednym z najlepszych do masażu. I tutaj mogę okazać się niepomocny, gdyż nie wiem jak on działa na włosy.

Co do sposobu wcierania, to ja robiłem to masując skórę głowy, tak jakbym mył włosy. Facetom łatwiej, bo mają je krótsze... ale z pewnością poradzisz sobie i z długimi włoskami.

Jeśli natomist pytasz o efekt uzyskany takim wcieraniem, to nie pamiętam, jak działało na włosy, oprócz tego, że były bardzo tłuste i musiałem je potem dwukrotnie myć szamponem.

Powodzenia w poprawianiu urody życzę.
Stary 2012-01-18, 11:18   #7
nesaya5
Raczkowanie

Problem w tym ,że konsystencja tego ekstraktu jest w proszku myślałam nad tym, żeby do odżywki dodać może coś z tego będzie
nesaya5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 17:50   #8
gentletouch
Przyczajenie

i jak się udała własnej roboty super odżywka do włosów? Nie zrobiły się kluski po dodaniu proszku do odżywki? Pewnie niełatwo byłoby je usunąc z Twoich ślicznych włoskow...? Powinni robić ten specyfik w płynie i byłoby po problemie.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości