Która z tych masek jest lepsza ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 10:35   #2
Blondinbella
Zadomowienie

Dot.: Która z tych masek jest lepsza ?

ja właśnie siedze na głowie z ta 3 jak dla mnie świetna, nie obciąża włosów, poźniej są mięsiste, sypkie widze poprawe w kondycji (siedze z nią od 1 do 3 godzin maksymalnie) Polecam
Blondinbella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 11:38   #3
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondinbella Pokaż wiadomość
ja właśnie siedze na głowie z ta 3 jak dla mnie świetna, nie obciąża włosów, poźniej są mięsiste, sypkie widze poprawe w kondycji (siedze z nią od 1 do 3 godzin maksymalnie) Polecam
Tyle czasu trzymasz na głowie środek z tak silnym detergentem? Cóż... odważna jesteś
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 11:46   #4
Frappgold
Rozeznanie

Ja mam tą drugą. Używam od grudnia. Efektów szczerze mówiąc nie widzę. Trzymam pół godzinki raz w tygodniu, podgrzewam i o. Trzeci raz to kupiłam i trzeci raz się przejechałam, kupuje chyba z sentymentu
Frappgold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 12:37   #5
Blondinbella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Tyle czasu trzymasz na głowie środek z tak silnym detergentem? Cóż... odważna jesteś
jaki detergent masz na myśli? maska ma wiele pozytywnych opinii i poprawia kondycje włosów więc raczej przeciwskazań nie znalazłam
Blondinbella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:26   #6
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
jaki detergent masz na myśli? maska ma wiele pozytywnych opinii i poprawia kondycje włosów więc raczej przeciwskazań nie znalazłam
Mi się jej skład nie podoba wogóle nie ufam zagranicznemu waxowi.
Nie znam się aż tak dobrze na składach, ale nie kupiłabym jej No i jest zaznaczone: trzymać na włosach 15-30min, ale jak Tobie służy trzymanie jej dłużej to w porządku włosy każdej z nas są inne i inaczej reagują na różne składniki zawarte w maskach

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

A patrzyłaś na L'biotica Wax? Polski odpowiednik zagranicznego, a z tego co się orientuję to skład ma przyjaźniejszy
https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php
Chociaż ja sobie chwalę Kallosa (teraz mam arganowego), działa na moje włosy dużo lepiej niż Wax oraz maskę Alterra z granatem (do kupienia w Rossmannie).

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 13:50   #7
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Żadna kup lepiej biovaxa http://www.biovax.pl/strona,produkty...szczonych.html

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 14:14   #8
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Sodium Laureth Sulfate - silny, drażniący, wysuszajacy detergent stosowany w większości szamponów i żeli pod prysznic. Wysoko w składzie więc jest go sporo. Dwie pierwsze nie mają podanego składu więc być może też mają SLS...
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 17:47   #9
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Sodium Laureth Sulfate - silny, drażniący, wysuszajacy detergent stosowany w większości szamponów i żeli pod prysznic. Wysoko w składzie więc jest go sporo. Dwie pierwsze nie mają podanego składu więc być może też mają SLS...
Nie, Sodium Laureth Sulfate (SLES) to zwykły detergent, który można spotkać w prawie każdym szamponie. Henna Treatment Wax zawiera Sodium Lauryl Sulfate (SLS), jest on znacznie mocniejszy niż SLES.

Blondibella, ja wiem, że to znany i polecany kosmetyk. Jak chcesz, to go stosuj, droga wolna. Ja bym tego tak długo nie trzymała ani na skórze głowy ani na włosach.

No i podobno SLS zawarty w masce jest w bardzo małej ilości. W takim razie, ekstraktu z henny jest tam już w ogóle malutko. Pozostaje jeszcze alkohol tłuszczowy na początku składu, no ale on akurat występuje w bardzo wielu lepszych składowo kosmetykach.
Stary 2012-02-07, 08:27   #10
mysia m
Zakorzenienie

wax henna treatment to kosmetyk zagadka, bo ma kiepski, drazniacy skład a wiele osób go jednak chwali. Podobno został stworzony przez mężczyzne dla zony, której włosy wypadły po kilku chemiach. Miał stymulowac odrost włosów, dlatego zawiera drazniace substancje. Moj skalp go nie toleruje. Włosy były po nim ładne, choc nie wiem czemu. Polecam biovaxy z l'biotici. bezpieczne i naprawde odzywiaja włosy.
Stary 2012-02-07, 16:13   #11
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie, Sodium Laureth Sulfate (SLES) to zwykły detergent, który można spotkać w prawie każdym szamponie. Henna Treatment Wax zawiera Sodium Lauryl Sulfate (SLS), jest on znacznie mocniejszy niż SLES.
Fakt, pomyliłam nazwę (ale miałam na myśli Lauryl), zresztą Laureth tam nawet nie ma...
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 20:56   #12
Meadow
Wtajemniczenie

GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow

musicie mieć bardzo mocno wrażliwą skórę głowy skoro Wam to coś wysusza/drażni bo mnie nie robi nic złego
Meadow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 21:26   #13
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meadow Pokaż wiadomość
musicie mieć bardzo mocno wrażliwą skórę głowy skoro Wam to coś wysusza/drażni bo mnie nie robi nic złego
Ja nie mam. I mnie nie wysusza i nie podrażnia. Ale to, że mnie nie podrażnia (chociaż ten detergent ma takie predyspozycje) nie oznacza, że nie uważam za rozsądne ostrzegać innych przed ewentualnymi skutkami, szczególnie przy zbyt długim przetrzymywaniu tej maski. Czy jest w tym coś dziwnego? Tym bardziej, że jednak SLS jest rzadko wykorzystywany nawet w produkcji szamponów i patrząc na tabele porównujące właściwości detergentów nikt chyba nie ma wątpliwości, czemu tak się dzieje Dodam, ze nie jestem osobą, która unika wszystkiego, co może być potencjalnie szkodliwe, staram się tylko zachować zdrowy rozsądek i nie stosować z uporem czegoś, co ma słaby skład

Tak swoją drogą- u mnie pierwsze opakowanie (zawsze kupowałam te duże) też krzywdy nie zrobiło. Drugie też nie. Przy trzecim zauważyłam, że włosy zaczynają się łamać u nasady. Fakt, moje włosy są dosyć cienkie, aczkolwiek bez przesady. Stwierdziłam, że skoro maska nie działa na porost, za to może włosom zaszkodzić, zrezygnowałam z niej. Nie każdemu musi ona zaszkodzić na włosy, ja do niej zawsze podchodziłam ostrożnie znając jej skład, ale musiałam ją przetestować, bo w końcu to taki legendarny produkt
Stary 2012-02-11, 20:08   #14
Ekstazaa
Rozeznanie

No to mnie trochę zmartwiłyście. Mam tą drugą maskę, ale to nie zmienia faktu, że ona również zawiera Sodium Lauryl Sulfate. A czasem z nią właśnie parę godzin potrafię pochodzić.. Co prawda teraz nie zauważyłam, żadnych negatywnych skutków, no ale ostrożności nigdy za wiele.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-11, 22:09   #15
Pauleena
Rozeznanie

Ja mam tą pierwszą. Używałam jej kilka lat. Na początku bardzo mi pomogła, zregenerowała włosy, zaczęły mi szybciej rosnąć i pojawiło się dużo nowych włosków. Zawsze trzymałam ją na włosach min. 2 -3 godziny, pod czepkiem i ciepłym ręcznikiem. Nigdy nie podrażniła mi skalpu, ani nie obciążyła włosów. Ostatnio jednak robiłam mieszanki ziołowe na włosy i mieszałam je właśnie z Wax'em. Niestety było to chyba zbyt duże obciążenie dla skóry głowy, bo skalp miałam podrażniony. Polecam jedynie stosowanie samego Wax'a, bez mieszania go z czymkolwiek, jednak ostrzegam, że jest naładowany chemią - tego faktu ukryć się nie da.

Yesterday
is a past,
Tomorrow is a mystery
Today is a gift!

Pauleena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości