|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Która z tych masek jest lepsza ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Która z tych masek jest lepsza ?
ja właśnie siedze na głowie z ta 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja mam tą drugą. Używam od grudnia. Efektów szczerze mówiąc nie widzę. Trzymam pół godzinki raz w tygodniu, podgrzewam i o
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie znam się aż tak dobrze na składach, ale nie kupiłabym jej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php Chociaż ja sobie chwalę Kallosa (teraz mam arganowego), działa na moje włosy dużo lepiej niż Wax oraz maskę Alterra z granatem (do kupienia w Rossmannie).
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sodium Laureth Sulfate - silny, drażniący, wysuszajacy detergent stosowany w większości szamponów i żeli pod prysznic. Wysoko w składzie więc jest go sporo. Dwie pierwsze nie mają podanego składu więc być może też mają SLS...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blondibella, ja wiem, że to znany i polecany kosmetyk. Jak chcesz, to go stosuj, droga wolna. Ja bym tego tak długo nie trzymała ani na skórze głowy ani na włosach. No i podobno SLS zawarty w masce jest w bardzo małej ilości. W takim razie, ekstraktu z henny jest tam już w ogóle malutko. Pozostaje jeszcze alkohol tłuszczowy na początku składu, no ale on akurat występuje w bardzo wielu lepszych składowo kosmetykach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wax henna treatment to kosmetyk zagadka, bo ma kiepski, drazniacy skład a wiele osób go jednak chwali. Podobno został stworzony przez mężczyzne dla zony, której włosy wypadły po kilku chemiach. Miał stymulowac odrost włosów, dlatego zawiera drazniace substancje. Moj skalp go nie toleruje. Włosy były po nim ładne, choc nie wiem czemu. Polecam biovaxy z l'biotici. bezpieczne i naprawde odzywiaja włosy.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
musicie mieć bardzo mocno wrażliwą skórę głowy skoro Wam to coś wysusza/drażni bo mnie nie robi nic złego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak swoją drogą- u mnie pierwsze opakowanie (zawsze kupowałam te duże) też krzywdy nie zrobiło. Drugie też nie. Przy trzecim zauważyłam, że włosy zaczynają się łamać u nasady. Fakt, moje włosy są dosyć cienkie, aczkolwiek bez przesady. Stwierdziłam, że skoro maska nie działa na porost, za to może włosom zaszkodzić, zrezygnowałam z niej. Nie każdemu musi ona zaszkodzić na włosy, ja do niej zawsze podchodziłam ostrożnie znając jej skład, ale musiałam ją przetestować, bo w końcu to taki legendarny produkt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No to mnie trochę zmartwiłyście. Mam tą drugą maskę, ale to nie zmienia faktu, że ona również zawiera Sodium Lauryl Sulfate. A czasem z nią właśnie parę godzin potrafię pochodzić.. Co prawda teraz nie zauważyłam, żadnych negatywnych skutków, no ale ostrożności nigdy za wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja mam tą pierwszą. Używałam jej kilka lat. Na początku bardzo mi pomogła, zregenerowała włosy, zaczęły mi szybciej rosnąć i pojawiło się dużo nowych włosków. Zawsze trzymałam ją na włosach min. 2 -3 godziny, pod czepkiem i ciepłym ręcznikiem. Nigdy nie podrażniła mi skalpu, ani nie obciążyła włosów. Ostatnio jednak robiłam mieszanki ziołowe na włosy i mieszałam je właśnie z Wax'em. Niestety było to chyba zbyt duże obciążenie dla skóry głowy, bo skalp miałam podrażniony. Polecam jedynie stosowanie samego Wax'a, bez mieszania go z czymkolwiek, jednak ostrzegam, że jest naładowany chemią - tego faktu ukryć się nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.