|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przeprowadzka
Witam,
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jeżeli nie, to proszę o przerzucenie wątku w odpowiednie miejsce ![]() Za kilka miesięcy chcę się przeprowadzić do innego miasta. Problem polega na tym, że nie mam samochodu i nie mam nikogo kto mógłby mi moje rzeczy przewieźć. Korzystałam kiedyś z biura zajmującego się przeprowadzkami i zapłaciłam 100 zł, a to była przeprowadza z jednej ulicy na inną w tym samym mieście, a więc taka forma odpada ze względu na duże koszty. Miasto w którym obecnie mieszkam, a to do którego chcę się przeprowadzić oddziela 400 km. Czy macie pomysł w jaki inny sposób "przetransportować" rzeczy? Z góry dziękuję za wszystkie pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeprowadzka
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nic "dużego", jedynie rower, ale to mogę na kilka miesięcy zawieźć do domu rodzinnego, zanim czegoś nie zorganizuję. Chodzi jedynie o ubrania, jakieś naczynia, itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Regulator reniferów
|
No ale jak to chcesz inaczej zorganizować, niż wynajmując pana z busem, czyli firmę przewozową? Chińczycy ostatnio teleportowali fotony, ale zanim zrobią to z twoimi ubraniami, te wyjdą z mody.
Istnieją portale, gdzie można się ogłosić i sprawdzić różne oferty, wystarczy wyszukać w googlach przeprowadzka portal, coś powinno wyskoczyć. Zlecenia biorą też firmy, które mają inne zlecenie na tej trasie i trochę miejsca na pace, więc nie płaci się za cały samochód.
A gdzieś tam, za murem są oni - nienormalni. Edytowane przez Djuno Czas edycji: 2018-01-06 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nadasz w piątek dowiozą w poniedziałek, wiec masz czas spokojnie dojechać do miejsca odbioru i to z tym rowerem. Rower można wsadzic do miejsca bagażowego w pociągu czy tam busie.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Możesz spróbować poszukac ofert na blablacar i napisac, ze zaplacisz za 3 miejsca, bo masz duzo bagazu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A nie możesz 2-3 razy pojechać z tymi rzeczami pociągiem/autobusem? Jako studentka właśnie tak się przeprowadzałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ewentualnie wynająć / pożyczyć większy samochód i samodzielnie zawieść rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam bardzo za wszystkie pomysły, bardzo mi pomogłyście
![]() Djuno- forum jest po to aby się radzić innych, bo może akurat będą mieć pomysł, na który my nie wpadłyśmy/liśmy. Dlatego uważam że pierwsza część twojej wypowiedzi była zbędna; mimo wszystko dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mozesz rzeczy tez zawiesc stopniowo do rodzicow po wiekszej torbie/plecaku. Za kazdym razem jak ich odwiedzasz. Nigdy nie wiadomo czy na nowym miejscu nie bedziesz chciala juz po miesiacu zmienic mieszkanie. Zostaw sobie tylko te najbardziej potrzebne sezonowo rzeczy. Naczynia mozesz sprzedac na allegro czy innym olx/ gumtree. Moze nigdy wiecej nie beda konieczne. No chyba, ze to srebne lyzki po prababci czy chinska porcelana z recznymi malunkami - wtedy tez zawiesc do rodzicow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.