![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prezent ślubny do 2000 zł
Cześć Dziewczyny!
Jestum tu nowa i zarejestrowałam się po to, aby dowiedzieć sie od Was co poleciłybyście mi na prezent ślubny. Za 2 miesiąc siostra wychodzi za mąż i chciałabym kupić jej jakis oryginalny prezent, więc pościele i ręczniki odpadają ;>. Wogóle zastanawiam się pomiędzy gotówką a jakimś podarkiem, więc doradźcie mi proszę. Pozdrawiam Aldona Edytowane przez Aldona901 Czas edycji: 2013-08-01 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzależnienie
|
Dot.: Prezent ślubny do 2000 zł
Gotówka, jeśli coś rzeczowego bardzo chcesz dać to gotówka + jakiś drobiazg. Bo jednak wydac 2 tysiące na coś co jej się nie przyda to straszna kiszka. Ewentualnie możesz jej zapytać jeśli to nie musi być niespodzianka.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od tego, z czego Twoja siostra byłaby bardziej zadowolona
![]() Może Twoja siostra też ma takie "marzenia"?
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Gotówka zawsze się przyda młodemu małżeństwu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli urządzają mieszkanie, potrzebują kasy itd, to gotówka.
Jesli nie, to kupiłabym (sugerując się swoimi marzeniami of kors ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli bardzo potrzebują kasy, to daj po prostu w kopertę.
A jesli potrzebują kasy tak jak większość młodych małżonków (czyli każdy grosz się przyda, ale z głodu nie umierają ![]() ![]() Z moich 'best' to byłoby: - jakieś wypaśne oświetlenie - wielkie małżeńskie łoże z wszelkimi bajerami i baldachimem (ale to w zależności od warunków mieszkaniowych) - wielki obraz/grafika na całą ścianę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
My jak braliśmy ślub byliśmy na etapie urządzania mieszkania.
Babcia i matka chrzestna męża bardzo chciały kupić nam coś do domu, powiedziały jaką sumę dają i że mamy zdecydować, więc mamy w kuchni zmywarkę i lodówkę ![]() Natomiast mój brat, czyli podobna sytuacja bo też się pytał, kupił nam pralkę ![]() Oczywiście, my sobie wybieraliśmy modele itp, mieliśmy określone kwoty odgórnie, ewentualnie mogliśmy sobie dołożyć coś z własnej kieszeni, jeśli np zamarzyło nam się coś droższego. Ktoś mógłby pomyśleć, a że bez sensu. Ale ja uważam, że przy takich sumach wysokich, to kupowanie coś bez porozumienia z młodymi jest ryzykiem. Bo może u nich wylądować w przysłowiowej szafie, w tedy to już lepiej dać pieniążki. Lub zapytać co chcą. Ja np jeszcze chciałabym zastawę sztućców, mam wypatrzoną wymarzoną, na którą nie mogę teraz przeznaczyć pieniążków, ale ja to już po ślubie, więc jedynie mogę odkładać do świnki :P ![]() jednej koleżance składaliśmy się z innymi znajomymi na zastawę obiadową i kawową. Kupowaliśmy w hurtownii to taniej było, a ona sama sobie wypatrzyła jaką chcą. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() Ewentualnie taki na kapsułki ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2013-08-01 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie nie nie, jak ekspres to tylko na kawę (najlepiej ziarnistą, żeby młynek miał), nie żadne tam Dolcze Gusto
![]() Prawdziwa kawa z ekspresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam kochane bardzo za odpowiedzi. Wydaje mi się jednak że postawię na jakiś konkretny prezent, bo teraz się zreflektowałam, ze raczej im pieniędzy nie brakuje. Ekspres do kawy już mają i to jakiś tam włoski, podobno z wyższej półki.
Z tego co wiem bardzo przykładają dużo wagi do tego co jedzą i piją, a ostatnio na jakiejś wystawie widziałam w moim mieście takie urządzenie do filtrowania wody, myśle że jest oryginalne. Z tego co pamietam greenB się nazywał... było w takim ciekawym czerwonym kolorze i myśle że u nich w kuchni by się nieźle prezentował jako praktyczny gadżet ![]() sądze że nikt go jeszcze nie ma ![]() poszukam na necie i wam moje drogie podeślę, zebyście oceniły i mmi doradziły waszym kobiecym okiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to mamy na kapsułki tylko z Tchibo ![]() Choć jakbym była jakimś "pijokiem" kawy, smakoszem etc ![]() ![]() Aldona a nie chcesz ich zapytać, czy mają właśnie jakieś "marzenia" ? ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2013-08-02 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Autorko, mnie jakoś nie przekonuje to urządzenie do filtrowania wody
![]() Toż to można kupić Britę, która kosztuje z zapasem na 4 m-ce jakieś.. 80zł. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
O jest, wreszcie znalazłam!
http://www.ortocal.pl/pl/Katalog/4d51235fe9df0.html co sądzicie? @Karo89 - no mogłabym się ich zapytać, ale wówczas by czar prysł, a ja tak lubię robic innym niespodzianki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli dużo gotują i pieką, to może wypasiony robot kuchenny? Taki na przykład Kitchen Aid wygląda po prostu przeobłędnie ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, ja mam Britę i super daje radę, jak masz taką gotówkę, to szkoda ją wydać na coś takiego. a może złożysz się z kimś i kupisz im thermo mixa? Elrosa pokazuje jakiś Kitchen Aid - to chyba coś bardzo podobnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
kompletnie nie moj zakres gotówki w kwestii prezentów, ale ja bym kupila wycieczke na weekend.
![]() |
#17 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja bym jednak dała pieniądze albo właśnie Kitchen Aid jest fajnym prezentem. To jest jednak duża kwota jak na prezent, z którym można nie trafić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
odnośnie tej brity to z tego co wiem to ona zmiękcza wodę - wprowadza sód do niej, który jest szkodliwy dla małych dzieci, więc to raczej odpada, bo moja siostra planuje z mężem mieć dzieci po ślubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nic takiego nie słyszałam, wiele moich znajomych mających małe dzieci stosuje Britę i nic im nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tego typu dzbanek i on nic do wody nie dodaje - działa głównie mechanicznie, ma filtr węglowy, przez który po prostu nie przepuszcza większych zanieczyszczeń. Więcej sodu zjada się w postaci soli, niż wypija w wodzie z kranu...
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też bym była za gotówką a jeśli się uprzesz na prezent to jakiś robot nie jest złym pomysłem ![]() a co do kawyyyy to nam tez się marzy jakiś porządny ekspres, już mi babcia obiecała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, też mam britę, i mam małe dziecko, i nie słyszałam jakiś przeciwwskazań do korzystania z tej wody dla dziecka.
Ja też bym nie kupowała takiego filtra. Lepiej kupić coś innego. Kitchen Aid jest cudowny ![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że dla siostry to albo pieniążki, albo coś na prawdę fajnego. Bo no jakieś tam wyjazdy do spa są fajne, owszem, ale bardziej moim zdaniem na wieczór panieński się złożyć i kupić jakiś voucher, bo na ślub wydaje mi się że tak z bliskiej rodziny to jakoś nie bardzo ![]() Ale mogę się mylić ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie chcesz dać gotówki to ja byłabym za kompletem garnków takich lepszych albo komplet obiadowo- kawowy. Wszystko zależy od tego czy czegoś potrzebują. Bo wnioskuję że mieszkają już z sobą.
Ja wiem że na naszym ślubie będziemy prosić o pieniążki ponieważ mamy swoje mieszkanie w pełni urządzone i sprzętami i zastawami więc bez sensu żeby kolejną taką rzecz dostać. Więc zapytaj po prostu czy o czymś marzą ![]() To urządzenie do filtrowania wody mnie nie przekonuje zupełnie ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Czy tylko mi się wydaje, że jest to nieco subtelniejsza reklama niż zazwyczaj?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42078192]Czy tylko mi się wydaje, że jest to nieco subtelniejsza reklama niż zazwyczaj?[/QUOTE]
Ale wiesz, że mnie też to przeszło bez myśl?! ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
No właśnie, jakby dyskusja kręciła się obok a to pralka, a to termomix, a to ekspres, a może filtr to bym nie podejrzewała. Ale 3 post (oczywiście nowy użytkownik) i od razy link do jakiejś niesamowitej firmy, produkującej sprzęt za kilka tysięcy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dała pieniądze.
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bardzo subtelna, ale reklama
![]() chyba bym umarła jakby mi ktoś dał w prezecie filtr do wody za prawie 2 tysiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle dziwię się takim pytaniom na forum. To już nie trzeba pytać siostry czy chce np. KA, ekspres czy coś. Wystarczy słuchać, a czasami każdy mówi "Oj, jak bym chciała to i to, ale kasy żal", albo "Kiedyś sobię kupię to i to".
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np takie zdania notuję sobie w kajeciku i jak przychodzi czas imininowo -urodzinowo -świąteczny to otwieram go czytam, sprawdzam czy aby dana osoba sobie nie kupiła tego i już mam prezent wymyślony ![]() w zeszłym roku ciocia sobie dumała, że jakby to się chętnie napiła takiej świeżej parzonej herbaty, ale nie ma w czym i będzie musiała sobie zakupić kiedyś, no i takim sposobem ma dzbanek do parzenia herbaty bo ja podsłuchałam, zanotowałam i gotowe ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.