|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z kuchenką gazową
Nie wiedziałem gdzie wstawić, więc wstawiam tutaj
![]() Nie wiem czy to bezpieczne na dłuższa metę. Wylot oczywiście był czyszczony ale to nic nie dało. Nie wiem gdzie się z tym zgłosić. Pogotowie gazowe, to jeszcze nie ta liga? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z kuchenką gazową
Cytat:
![]() Nic Ci się nie stanie, może być po prostu zepsuta "draska", chodzi o tą cześć, która wytwarza iskrę ![]() możesz na sucho sprawdzić czy iskra wyskakuje - nie przekręcaj kurka, tylko naciskaj guziczek od iskry. Jeśli nie ma iskry to działać nie będzie. Równie dobrze drucik z iskrą mógł się gdzieś przekrzywić, nie dostaje do palnika i dlatego nie śmiga. Nic się nie przejmuj. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
La Moderatoiure
|
U mnie czyszczenie nie pomagało...samo się naprawiło. Pewnego dnia palnik zaczął normalnie odpalać. Jeśli nic już się nie da zrobić, to pewnie trzeba będzie wezwać fachowca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Iskra normalnie wyskakuje i zahacza o talerz, jednak nie następuje zapłon. Mam też inny problem akurat z tym samym wylotem. Często jest tak, że normalnie sobie płonie, a tu nagle leciutko buchnie i zaczyna syczeć na większych obrotach(głośno syczeć). Pomaga zmniejszenie obrotów do minimum lub ponowne odpalenie. Właśnie ten syk najbardziej mnie niepokoi, zaraz po nieodpalaniu
![]() Edytowane przez gazik Czas edycji: 2012-02-04 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.