|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kto mieszka/ł na poddaszu kamienicy, proszę o radę.
Witam, nietypową prośbę. Właśnie szukam mieszkania do wynajęcia i obejrzałam ich już klika a najlepsze jak do tej pory było mieszkanie które znajduje się na poddaszu kamienicy z lat 60/ 70tych. Mam problem ponieważ ludzie z którymi szukam mieszkania niechętnie odnieśli się do tej oferty gdyż twierdzą, że na takim poddaszu zimą będzie lodowato a latem będziemy umierać z ciepła. Nigdy nie mieszkałam w mieszkaniu o takim położeniu stąd moje pytanie.
Jak z Waszego doświadczenia mieszka się w takich lokalizacjach? Żeby sprecyzować powiem tak, kamienica generalnie wygląda ok, klatka schodowa jest co prawda ohydna ale mieszkanie jest świeżo wyremontowane i posiada ogrzewanie gazowe z nowiutkim piecem dwu funkcyjnym. Czy takie piece dobrze ogrzewają mieszkanie? Czy takie ogrzewanie jest bardzo drogie w porównaniu do miejskiego? Mieszkanko ma stropy o normalnych wysokościach (czyli nie takie jak w typowych starych kamienicach i jest powierzchni ok 60m2. Bardzo nam się spieszy więc czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam ![]()
![]() Edytowane przez sol4ever Czas edycji: 2012-01-27 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto mieszka/ł na poddaszu kamienicy, proszę o radę.
Zimą spoko, ale latem nie da się niestety wytrzymać, ale to też zależy co jest nad sufitem i jaka jest odległość między sufitem a dachem i czy dach jest w tym miejscu płaski czy spadzisty im większa odległość od sufitu do dachu tym lepiej, ja miałam od razu na suficie dach i był on płaski, więc latem nie dało się oddychać, a spanie to była udręka :-(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.