|
|||||||
| Notka |
|
| Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;) |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
szalony wakacyjny pomysł. pomożecie? :)
Witam wszystkie wizażanki
![]() pijąc pomarańczowe kakao i jedząc pyszne ciasto w pewien zimowy dzień rozmyślałyśmy nad tegorocznymi wakacjami. koniec z siedzeniem w Polsce, nudną wakacyjną praca w biurze albo w restauracji. Zbieramy pieniążki, kupujemy bilety, tworzymy konto na couchsurfingu i jedziemy gdzieś, gdzie jest ciepło ![]() Myślałyśmy o Portugalii lub Hiszpanii. Obie znamy bardzo dobrze angielski, ja mówię również po francusku. Dziewczyny, pytanie do Was: czy jest możliwe pojechać na Półwysep Iberyjski, z plecakiem śpiworem i karimatą, znaleźć w miarę tani pokój i pracę np. jako kelnerka z angielskim? Gdyby coś nie wyszło, ruszamy w autostopową podróż i wracamy do PL ![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]() Asia
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: szalony wakacyjny pomysł. pomożecie? :)
Genialny pomysł
![]() Może niewiele pomogę, ale mam kolegę, który wykupuje tanie loty i jeździ do rożnych ciekawych krain :P ostatnio był na wyspach kanaryjskich chyba przez tydzień- jeździ ze śpiworem, śpi na plażach... genialnie, ale trzeba być odważnym Myślę, że taka przygoda, jaką planujecie będzie przygodą życia- couchsurfing dobry pomysł, ale wtedy trzeba znaleźć kogoś, kto was przyjmie na dłużej... |
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, moge sie do was dolaczyc?
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
anitka: dasz do niego jakiś kontakt?
![]() sylvia: jeśli jesteś na tyle szalona co my, jasne skąd jesteś?
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Super pomysł, szalony. Może to będzie Wasza przygoda życia!
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
z krakowa
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Też planuję wakacje na Półwyspie Iberyjskim. Mam już nawet pewien pomysł: lece do Barcelony, a potem przez tydzień podróżuję sobie pociągiem, stopem, autobusem wzdłuż wschodniego wybrzeża. Ostatecznym celem wycieczki jest Altea, w której mieszka moja przyjaciółka i własnie do niej chce dotrzeć
Tak mam zamiar odpoczywać przez tydzień, pływać w morzu i opalać się na plaży jeszcze nie obliczałam kosztów, ale nastawiona jestem na podróż low cost.A teraz historia znajomej. Moja koleżanka ze swoim chłopakiem kilka lat temu pojechała stopem do Barcelony. Nie mieli żadnych konkretnych planów, wiec spali pod namiotem na plaży. I niestety pewenej pięknej nocy, wracali z imprezy i okazało się, że namiot zniknął. Zatrzymali sie wiec w starej fabryce, w które mieszkało kilkanaście osób. Pomieszkali tam chwile, ale po dwóch dniach dwaj Polacy ukradli im dokument. jak się później okazało byli też oni odpowiedzialni za niknięcie namiotu. Dla mnie morał z tej historii jest taki, że nie ma co się bać podróży, bo jeśli mamy mieć kłopoty to one i tak nas dopadną w takiej czy innej postaci. A poza tym każda przygoda zamienia się po latach w zabawną anegdotę
|
|
Nowe wątki na forum Moje wakacyjne przygody
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

. O wspólnym życiu i perypetiach
jeszcze nie obliczałam kosztów, ale nastawiona jestem na podróż low cost.