|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko mi się wali
Bardzo przepraszam, że zakładam kolejny smutny wątek (ostatnio coś ich jakby więcej), ale muszę się wygadać. Nic mi się ostatnio nie układa tak jakbym chciała. Mieliśmy jechać na urlop nad jezioro do ciotki męża, ale okazło się, że wynajęła domek na całe lato, więc nici z tego. Trzeba szukać innego lokum ale to oczywiście kosztuje. Szukamy więc taniego noclegu, lub pola namiotowego (to jest najtańsze), ale namiot też trzeba kupić. Ale to jeszcze może da się znieść. W ten weekend mieliśmy jechać na Pierwszy Zlot Miłośników Bassetów do Ślesina, ale też chyba nie pojedziemy bo zepsuło się auto i nie ma tej części (tzn. to co się zepsuło zostało wymienione, ale inna część, która z tym współpracuje nie pasuje do tego co było). A tak się cieszyłam na ten wyjazd - planowaliśmy to od kilku miesięcy. Ale to zawsze u nas tak jest - było zbyt pięknie żeby mogło się udać.
A to jeszcze nie wszystko - mąż tym samochodem zarabia a ponieważ auto od tygodnia stoi - to od tygodnia mąż nie zarabia. Jeszcze trochę, a wyleci z rynku (straci klientów - a jeśli tak się stanie i będzie musiał zamknąć firmę, to będzie musiał zwrócić dotację, którą dostał z urzędu pracy). To z kolei powoduje że kasy jest jeszcze mniej i cały urlop staje pod znakiem zapytania. Ech... już nie mam do tego siły. A za tydzień - nasz zlot w Gliwicach i pewnie też coś się stanie że nie przyjadę.... Przepraszam ale musiałam się wygadać. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko mi się wali
Rzeczywiscie duzo ostatnio u Ciebie sie działo
Ja zauwazylam jesli chpodzi o mnie ze mam okresy bardzo szczesliwe, gdzie wszytsko mi sie uklada, po czym nastepuje okres smutko i niepowodzen. I tak jest w kolko. Nie wiem dlaczego ale tak sie dzieje. Mysle ze dobrze zrobilas piszac o tym na forum, zawsze lzej jak sie komus wygadamy Ja ze swojej strony zycze aby wszytskosie ułozyło z praca meza i abys dotarla na zlot w gliwicach![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest, ze w zyciu nieszczescia chodza parami... Moze dalo by sie ta częsc zalatwic jakos taniej z hurtowni??? Sluze pomoca, bo mam dojscia Wtedy i kase zaoszczędzisz i na zlot starczy no i mąz bedzie pracowal..W katowicach bede w czwartek, wiec mozemy sie jakos ugadac w razie doreczenia tej czesci, gdyby byla dostepna na magazynie??
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za miłe słowa. Tylko dlaczego wali si e zawsze wtedy kiedy najbardziej nam zależy? Żeby bardziej bolało?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Aferko, zdaję sobie sprawę, że banalne "uszy do góry" nie pomoże, a może nawet rozdrażni... Trzymaj się dzielnie i nie daj się
Po latach chudych muszą przyjść tłuste... |
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo - takie gesty bardzo podnoszą mnie na duchu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Taki urok chyba, zycie z reguly lubi sie plątac wtedy kiedy juz dosc czujemy sie poplątani.. To sie nazywa ponoc doswiadczenie.. hehe Czasem tez chcialabym, zeby ktos zatrzymal ten pociag, bo wysiadam. Ale z reguly robie sie twarda, bo w koncu co mnie nie zabije to mnie wzmocni... Niesamowite jest, jak wiele ludzi w skrajnych sytuacjach potrafi znalezc w sobie sile i brnąc do przodu mimo porażek, mimo wszystko..
Mnie ktos kiedys powiedzial, ze "Bog kazdego dnia zsyła na nas radości i smutki.. i nim je spostrzeżesz to Aniołki już lecą Mu donieśc jak je przyjąłeś" Nie zebym chciala sie tu wymadrzac i rzucac gornolotne teksty, ale jakby sie tak nad tym zastanowic, to faktycznie czlowiek zatrzymuje sie w zyciu jak spotkaja go jakies niepowodzenia, bo radosc jest fajna i rzadko sie za nia dziekuje. Hmm Aferko, moze wlasnie jestesmy takimi aniolkami? daj sobie pomoc
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się myśleć racjonalnie, w gruncie rzeczy wydaje mi się, że jestem realistką, ale mam jakieś utopijne wręcz zasady i strasznie mnie boli niesprawiedliwość i nieuczciwość. Powinnam się w zasadzie przyzwyczaić, w końcu nie od wczoraj żyję na tym świecie, ale jakoś nie mogę. Zbyt mocno wszystko przeżywam, daję się ponieść emocjom, jestem nadwrażliwa, co jest niestety charakterystyczne dla osobowości neurotycznej ... " (...) Domaganie się od innych sprawiedliwego traktowania, uprzejmości w zamian za naszą uprzejmość i obstawanie przy tym, by świat zaludniali tylko ludzie przyzwoici, to zachowania neurotyczne. Wiara w te bzdury prowadzi do depresji, urazów i wzbudza gniew, kiedy rzeczy nie układają się tak, jakbyśmy sobie tego życzyli. Aby uniknąć depresji, należy pamiętać, że niewdzięczność jako reakcja na troskę i zrozumienie jest raczej regułą niż wyjątkiem. Im człowiek wcześniej to sobie uświadomi, tym będzie zdrowszy psychicznie (...)" Będzie dobrze. Musi być.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Auto jest z przełomu roku 89-90 - jest to Volvo 740, ale tak jak mówię do tych aut montowano silniki z VW LT. Zepsuła się głowica i ona została wymieniona, ale w tej nowej głowicy jest inna średnica tego bolca. I nawet nie chodzi tu o cenę - bo to jest podobno stosunkowo tanie, ale o niedostępność tego na rynku. Nawet w serwisie VW tego nie mają (tzn tej średnicy nie mają). |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Demoniku - tu nawet nie chodzi o ludzi ( choć też mi czasem trudno ich zrozumieć), ale o "złośliwość" przedmiotów martwych. (Do ciotki męża nie mogę mieć pretensji - to jej domek ma prawo dysponować nim jak chce). Ale według cytatu który zamieściłaś - ja też jestem osobowością neurotyczną.
Może dlatego czasem faktycznie wolę towarzystwo moich psów niż ludzi. Och... zabrzmiało strasznie, ale czasem tak się czuję. Jak powiedziałaś? Będzie dobrze, musi być! (oby...) |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Aferko, moj TZ radzi zeby jeszcze popytac sie w serwisie Volvo. To ze tego nie maja wcale nie oznacza ze tego miec nie moga, moj sprawdzi w hurtowniach, ale obawiam sie ze tam moze byc dostepna cala czesc lacznie z bolcem, a to pewnie i drozsze bedzie. No nic, zobaczymy wieczorkiem i wysle ci wiadomosc na priva
)
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Ci dziękuję. Ja się na tym nie znam kompletnie więc tak naprawdę nawet nie wiem o czy mówimy ( nie wiem nawet jak to wygląda), ale mąż (a właściwie jego mechanik) już nawet na giełdzie w Gliwicach byli i też nie znaleźli (jeszcze raz pojadą w tę niedzielę jak nie znajdą gdzie indziej). Jeszcze jest szansa że w Siewierzu może być ale tam trzeba jechać w ciemno, bo nikt nie ma namiaru na tego faceta który się tymi częsciami zajmuje. Pewnie i tam się pojedzie jak nie będzie innego wyjscia. (ale czym?)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Moze dobrze by bylo skorzystac z jakiegos moto-forum??? Szczegolnie w klubach milosnikow volvo, opisac problem. Moze ktos dysponuje jakimis kontaktami i moze kogos polecic??? My czesto z tego korzystamy, w wielu sytuacjach uratowali nam skore
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wiedziałam, że na Wizażu zawsze mogę liczyć na pomoc |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
bo ten rok 2005 jakis taki cały do
zostało jeszacze poł roku tylko
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze sie opamieta niegodziwiec!
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten rok to faktycznie taki jakiś. U mnie przysłowiowe " jak nie urok to sraczka". Ale przekonuję się po raz kolejny, że na Was dziewczyny zawsze można liczyć, zawsze macie jakieś ciepłe słowo a to naprawdę bardzo dużo daje. Dziękuję. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze moglam jakos pomoc. Faktycznie na hurtowni sam bolec dostepny nie jest. Jesli juz to cale urzadzenie, a to dosc droga impreza.
Nio, mam nadzieje Aferko ze sie poznamy na Zlocie ![]() ![]() ![]() Nie martw sie, jeszcze pół roku 2005 i bedzie nowy )
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Ja zauwazylam jesli chpodzi o mnie ze mam okresy bardzo szczesliwe, gdzie wszytsko mi sie uklada, po czym nastepuje okres smutko i niepowodzen. I tak jest w kolko. Nie wiem dlaczego ale tak sie dzieje. Mysle ze dobrze zrobilas piszac o tym na forum, zawsze lzej jak sie komus wygadamy
Ja ze swojej strony zycze aby wszytskosie ułozyło z praca meza i abys dotarla na zlot w gliwicach
Wtedy i kase zaoszczędzisz i na zlot starczy no i mąz bedzie pracowal..