|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Biostymina na skórę i włosy?
nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam ten wątek
![]() aczkolwiek... Chciałabym się Was poradzić czy mogę stosować Biostyminę (roztwór do wstrzykiwań) do wcierania na włoski albo na skóre? Bo znalazłam u siebie duże zapasy tego specyfiku i wyczytałam, że jest to po prostu aloes, czy tak? Jest jeszzcze jeden mały problem, gdyż ta biostymina jest po terminie, czy to ewentualnie nie zaszkodzi mojej skórze? Mam sporo opakowań tego, a szkoda mi wyrzucić, a boje sie stosować, żeby mi nie zaszkodzilo jakos... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biostymina na skóre i włosy?
Cytat:
Sama codziennie wcieram koncentrat aloesu i jestem mega zadowolona. Najlepiej wsmarowywać robiąc masaż głowy przez 10 minut.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mnie dermatolog poradził biostyminę na porost włosów (mam taki miejscowy ubytek), meszek już się pojawił
![]() a jak przeterminowana, to najwyżej nie zadziała, krzywdy chyba nie zrobi, to wyciąg roślinny, nie chemia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
brałam bistyminę na wypadające włosy miałam wtedy 14 lat pomogła dermatolog zaleciła mi ją pić codziennie na czczo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a mojemu kotu wet przepisał biostyminę na wzmocnienie organizmu po chorobach
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak to wcierać? na całej długości włosów czy w skórę głowy? i ile ampułek na raz? 1, 2?
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Moze jakieś opinie wizażankek które stosowały tą biostyminę. Mam zamiar ją wcierać, nie pić i ciekawa jestem czy warto. Chciała bym przyspieszyć porost włosów bo zapuszczam i wzmocnić, odżywić po farbowaniu.
Do dziewczyn które wcierały biostyminę: z jaką częstotliwością należy to robić? nie wiem czy mogę co dzień jedną ampułkę a potem rzadziej, czy wystarczy 2-3 razy na tydzień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja zaczełam uzywac Biostyminy po tym, jak mojej kolezance bardzo znana pani dermatolog poleciła do wcierania na twarz-celem pozbycia sie tradziku.
A ze mnie ciagle cos wyskakiwało i cere miałam ogolnie,,brudną" równiez zaczełam ja stosowac. Po krotkim czasie zauwazyłam ze moja skora ,,spija ją" do srodka, jst wygładzona i mega czysta. W tamtej chwili porzuciłam wiekszosc chemii stosowana na twarz- zel aloesowy pod makijaz z Floss LEku i aloes z Biostyminy lub z kwiatka do przecierania twarzy + Akneroxid profilaktycznie. Od tego czasu mineły 2 lata i na dobre pozegnalam sie z tradzikiem ![]() Aloes to naturalny stymulator, mysle ze nie ma przeciwskazan do wcierania go w skalp, lagodzi podraznienia. Biostymina to nic innego jak laboratoryjnie wyekstrachowany wyciag z aloesu.Nie ma w nim zadnych chemicznych swinstw. Ze wzgledu na silnie działania nawilzajace, wiekszosc blogerek stosuje do do masek/ spray'ów na włosy-sama zamierzam to robic. Pamietajcie ze otwarta ampułka/ obciety lisc zachowuje wlasciwosci do 4 godzin. A jesli chcecie korzystac z kwiata ,musi byc on minimum 3letni i przed obcieciem nie podlewany 4 dni Uzywałam 1 ampułke dziennie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.