|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
okrągłe plecy a wizyta u ortopedy
cześć!
mam pytanie dotyczące okrągłych pleców.. jak łatwo się domyśleć mam piękne okrągłe plecy. chodziłam swego czasu na basen. zawsze, jak jestem u lekarza rodzinnego, to mówi "jakie okrągłe plecy! na basen, na basen!". no super.. jednak nie pomogło mi to w nabyciu nawyku prawidłowej postawy. zastanawiam się, czy nie lepiej iść do lekarza ortopedy. jednocześnie nie wiem, czy mnie gdzieś nie odeśle, stwierdzając, że zawracam mu głowę. (na wizytę też trzeba poczekać) nie mam jakiegoś wielkiego problemu, a jedynie złą postawę i przez to brzydką sylwetkę. mam tendencję do wypychania brzucha wprzód. moje plecy są niemal okrągło- wklęsłe. jestem wysoka i nie garbię nie z powodu wzrostu, a raczej ze zwykłego niedbalstwa i niechlujstwa. chciałabym to jednak zmienić.. mogę liczyć u ortopedy na jakieś konkretne rady, typy ćwiczeń? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: okrągłe plecy a wizyta u ortopedy
Oczywiście, że warto, co to w ogóle za pytanie!
Idź, poproś o konkretną diagnozę oraz o skierowanie na rehabilitację, pokażą Ci tam odpowiednie ćwiczenia, które pomogą skorygować wadę postawy. Na basenie też trzeba umieć odpowiednio pływać - odpowiednio, a więc przede wszystkim na plecach. Tego typy wady pogłębiają się w wiekiem, czemu niestety będzie towarzyszył ból, więc lepiej zadziałać natychmiast. Nie zaszkodzi, jak zainteresujesz się jogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam motywację, bo chcę stać prosto i uniknąć problemów na stare lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Simia Czas edycji: 2012-01-28 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.