![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ziaja - kosmetyki na każdą kieszeń...
Szukałam i nie znalazłam takowego tematu, więc zakładam.
![]() Co sądzicie o kosmetykach tej firmy? Jakich kosmetyków używacie? Co sądzicie o ich jakości? Moim zdaniem ta firma jest trochę niedoceniona w Polsce. Ze względu na niską cenę, większość kobiet odrzuca Ziaję twierdząc, że tak tani kosmetyk nie może być dobry. A ja ostatnio przekonałam się do Ziaji. Proponują szeroką ofertę dobrych kosmetyków za cenę, która nie zdziera. Ponadto to firma z tradycjami. Jednym z produktów, które używam z Ziaji jest płyn micelarny Sopot SPA. Świetnie zmywa makijaż. Nie podrażnia, wręcz załagadza podrażnienia. Tani. Wydajny.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ziaja - kosmetyki na każdą kieszeń...
Ziaja jest beznadziejna, to mieszanina wody z wazeliną.Za tą cenę sto razy bardziej wolę Rival de loop z rossmana.
Ta ziaja na każdą kieszeń ale nie na każdą twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na kosmetyczny watek o ziaji
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
kocham Ziaję a najbardziej masło kakaowe,bo koi moją alergiczną skórę i nie podrażnia. Zawiodłam się natomiast na kremie brązującym ziaja sopot. Uczula i podrażnia
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dla mnie kosmetyki Ziaji są przeciętne, kremy mnie zapychały, mydło pod prysznic uczuliło, żel do twarzy wysuszał. przez dłuższy czas używałam ziajowych mleczek do demakijażu, są w porządku, ale bardziej zadowolona byłam z innych firm.
raczej nie kupię już niczego z Ziaji.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja bardzo lubię Ziaję.
Uwielbiam ich płyn micelarny, taki niebieski. Uważam, że to jeden z lepszych produktów za niewielką cenę. A używałam sporo różnych. I tych tanich i bardzo drogich. Kiedyś kręciłam się po Super Pharmie i pani poleciła mi właśnie Ziaję. I się zakochałam.... Bardzo lubię też serię Kozie Mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Krem nawilżający calma hlc to jedyny z wielu kremów, które kupowałam, który mnie nie zapchał, a wypróbowałam ich wiele i byłam załamana nie na żarty.
Lubię też mydełka pod prysznic, bo są wydajne i super pachną. Reszta nie przykuła mojej uwagi.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak jak mówicie: Ziaja ma swoje wzloty i upadki.
Jestem w 100% zadowolona z płynów do higieny intymnej, zdają egzamin! Za to zawiodłam się na mydłach pod prysznic. Moja skóra raczej nie polubiła tych mydeł, ale to pewnie sprawa indywidualna - jednych uczula, drugich niekoniecznie
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Największą porażką był dla mnie ten płyn dwufazowy do zmywania makijażu, stoi sobie na półce ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]()
Z Ziaji używam płynu do demakijażu oczu bo jest tani, niestety podrażnia oczy (chociaż na opakowaniu twierdzą, że taki przebadany i bezpieczny) oraz płynu do higieny intymnej - ten ostatni rzeczywiście jest dobry. Próbowałam na przestrzeni lat wielu różnych kosmetyków Ziaji - kremów, szamponów, odżywek, toników itd. ponieważ moja mama była kiedyś przedstawicielem handlowym Ziaji
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fanka ziai nie jestem. Nie lubie kremu oliwkowego, kakaowego i innych specjalow o konsystencji masla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja również mam mieszane uczucia. Kosmetyki z serii kokos albo pomarańcza pięknie pachną, ale z działaniem już gorzej
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hym
jestem zadowolo z - serii tin-tin (krem tonujący jest świetny) - masło kakaowe - dla mnie super na buźkę na płątki nosa, policzki -> mam strasznie suche, wychodzą mi skórki, po tym kremie mam gładką skórę i w sumie.. to chyba tyle na te chwilę
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio rzadko, ale kiedyś namiętnie używałam Ziaji, więc mogę się wypowiedzieć
![]() + Mydła pod prysznic + Masła do ciała + Ziaja Calma (krem i żel do mycia twarzy) + Dwufazowiec (mój KWC ![]() + Odżywki bez spłukiwania + Płyn micelarny (ten niebieski) + Toniki + Maska z zieloną glinką Nuno na minus - Kremy do stóp - Krem do rąk oliwkowy - Kremy do twarzy oliwkowy i masło kakaowe - Krem do twarzy Ziaja med nawilżający - Kremy pod oczy - Płyny do higieny intymnej jak widać więcej jednak na plus. Zresztą Ziaja to nie tylko takie tanie produkty z drogerii, warto pamiętać, że ma również inne serie takie jak Ziaja Med czy Pro (którą mam wielką ochotę przetestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mam Ziaji Pro maseczkę na cerę naczynkową i jest całkiem niezła.
Zadowolona jestem też z masła pomarańczowego.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dużo osób zachwyca się masłem kakaowym, więc ja kiedyś też się na nie skusiłam... wszyscy mówią, że ma piękny zapach, a ja użyłam go raz, bo ten aromat po prostu doprowadzał mnie do szału :/ oddałam koleżance.
natomiast uwielbiam mydła w płynie do kąpieli - zwłaszcza to z serii Maziajki, guma balonowa ![]() krytykowane są płyny do demakijażu oczu, ja natomiast używam ich od daaawna i jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
moja mama od lat używa kremu oliwkowego i jest w porządku
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
mi mało produktów z ziaji pasuje, nie to że uczula, tylko czuję że coś jest nie tak z moją skórą. miałam tak jak używałam micela niebieskiego (z wersji sopot chyba) i się czułam jakbym miała sól na twarzy. skóra była taka jakby wyschnięta.
za to bardzo lubię ichnie peelingi enzymatyczne, żel do mycia twarzy calma. teraz sie czaje na krem na naczynka. zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to zele do higieny intymnej to porażka niestety mnie uczulają .... Super jest ta dwufazówka do demakijażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przypomniało
ich odżywki do włosów, te w zielonych buteleczkach są fajne pszeniczna jest i jakieś tam jeszcze - naprawdę niezłe, włosy mi dzięki nim nie wypadły po kilku rozjaśniach swego czasu
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-09-08 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię Ziaję, mam wiele ulubieńców wśród tych kosmetyków - chociażby seria Calma, Masło Kakaowe, płyn dwufazowy do demakijażu. Część kosmetyków Ziaji jest dla mnie dość przeciętna ( np. kremy do rąk ), ale biorąc pod uwagę ich niską cenę, nie czułam się specjalnie zawiedziona ich wlaściwościami. Największym hitem jest dla mnie chyba krem Calma biolipidowy, ktory nieraz ratował moją skórę po różnych podraznieniach, alergiach itp. Ale ile osób ( twarzy
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Buc
|
Lubię parę kosmetyków z Ziaji np. mydła pod prysznic, za wydajne to one nie są ale pachną super do tego bardzo podobają mi się ich opakowania.
![]() Pasuje mi też bardzo ogórkowe mleczko do demakijażu - zmywa okej i nic mi nie podrażnia. Ostatnio zakupiłam płyn do higieny intymnej - zobaczymy jak się sprawdzi.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja tez używam od dawna stałego zestawu ziaji:
-niebieski płyn micelarny -tonik ogórkowy -krem do twarzy z serii ziaja med -odzywka plantica do włosów farbowanych-rewelacja testowałam kkiedyś krem calma ale sie nie sprawdził na dłuższa mete. mydeł ich nie lubie, no i teraz testuje oliwke rebulid-zobaczmy sie jak sie sprawdzi
'We smiling high, watching the good things passing by. Pretend the feeling fine, but inside we're crying sometimes' Edytowane przez uparta Marti Czas edycji: 2010-09-08 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie cały mój okres dojrzewania używałam ZIAJI serii Tin-Tin, czyli żel do mycia twarzy, tonik, maseczka z glinką. Mi odpowiadały i nie miałam problemu z trądzikiem czy wypryskami.
Teraz używam z Ziaji głównie mleczka do demakijażu ogórkowego - jest tani, spełnia się w swojej roli, więc ok. W zimę gdy mam spierzchniętą i wysuszoną skórę używam serii oliwkowej i też imho daje radę. Ogólnie, jak dla mnie Ziaja to porządna firma, z dobrymi kosmetykami i za niską cenę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja natomiast jestem zadowolona z maseczki z zielonej glinki do skóry tradzikowej.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię Ziaję, choć oczywiście nie wszystko mi podpasowało.
Na plus: + kremy do twarzy nieperfumowane (z rumiankowym się nie rozstaję) + toniki + balsam brązujacy Sopot Sun + przyspieszacz opalania (zarówno ten z Sopot Sun, jak i Masło Kakaowe w sprayu) + masło kakaowe do ciała - zapach w opakowaniu jest trochę sztuczny, ale na skórze robi się bardzo apetyczny ![]() Na minus: - płyny do demakijażu (zwykły i dwufazowy) - krem Calma HLC (jak dla mnie mógłby się nazywać HCl - tak mi sparzył twarz ![]() - żel pod oczy - też mnie uczula ![]() - kokosowy krem do rąk Wiadomo, że każda skóra jest inna i każdemu pasuje co innego. Ja się cieszę, że wiele produktów taniej, polskiej firmy do codziennej, podstawowej pielęgnacji mi odpowiada. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.