![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sałatka z tortellini
Czy ktoś robił sałatkę z makaronem tortellini? Proszę Was o przepis. Jakie składniki dodajecie do tej sałatki??
Będę wdzęczna jak ktokolwiek odpiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sałatka z tortellini
ja nie robilam nigdy tej salatki ale kiedys gdzies natknelam sie przepis, niepamietam tylko gdzie ale mam go w swoich wiec ci podam
makaron tortelini ogorek zielony kukurydza konserwowa czerwona fasolka jajka szynka lub jakas inna wedlina ( mortadela) majonez sol, pieprz.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A ja znam taką:
tortelini zielony ogórek szyneczka pokrojona w cieniutkie i małe kawałeczki majonez, czosnek, przyprawy do smaku. Pyszna.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mirynka
bąbelek 82 dzięki !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
brzmi smakowicie..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja chyba dodam jeszcze kurczaka do tego całego przepisu, myśle ze dobrze bedzie smakowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
miesiąc temu jadłam u koleżanki na urodzinach pyszną sałatkę właśnie z tortelinii - z tego co pamiętam, to oprócz tortelinii była tam papryka czerwona, i jeszcze coś, ale nie pamiętam dokładnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | ||
Nutka nie gryzie!
|
W sklepach sa w takich malych torebeczkach przyprawy do salatek: greckie,wloskie,do mizeriii itp itd
Kup sosik do greckiej zrób wg przepisu czyli bodajze z woda i oliwa i wymieszaj z ugotowana tortelinii i pokrojonymi warzywami (wg uznania -moga byc z puszki czyli groszek,kukurydza,fasole +zielony ogórek,papryka itp) Zostaw niech sie przegryzie ok godzinki w lodowce i dodaj łyzke (w zalezności od wielkości michy) majonezu,troszke musztardy,sól ,pieprz ..wymieszaj jeszcse raz..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wyjde na glaba....
![]() Czym sie rozni makaron tortellini od zwyklego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tortellini to takie włoskie pierożki wyglądające jak nasze poczciwe uszka.
O makaronie tortellini to ja nie słyszałam ![]() Przy okazji znaazłam sałatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Makaron tortellini dlatego bo ma takie samo ciasto jak zwykły makaron. A jest to podobne do naszych pieroszków tak jak pisze IlonaP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za wyjasnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ale pyszni brzmi - siedze i zapisuje wszystko, a potem biorę się za robotę (oczywiscie po zakupieniu składników
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A ja polecam pyszną sałatkę z pierożkami ravioli - myślę, ze z tortellini też będzie wyśmienita:
- pierożki ravioli ( ugotować wg przepisu na opakowaniu) - kukurydza konserwowa - groszek konserwowy - mandarynki w syropie z puszki - cebulka - sos: majonez, syrop z mandarynek( odrobina), curry, ostra papryka w proszku,odrobina soli i pieprzu Celowo nie podaję proporcji, bo składniki powinno się komponować wedle uznania. Ważne jest, aby do majonezu dodać niewiele mandarynkowego syropu i nie przesadzić z curry i ostra papryką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mam tortellini
chodzi za mną ta sałatka ![]() mmmmmmmmmmmmm
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Aja robię taką sałatkę z tortellini:
1 paczka tortellini z mięsem - ugotować wg przepisu na opakowaniu 30 dag szynki - pokroić w kostkę 4 pomidory - pokroić w kostkę Sos: kubeczek śmietany 2 łyżki mleka majonez sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku, bazylia suszona Ugotowane tortellini wyłożyć na dno prostokątnej miski (najlepiej). Na to wyłożyć pokrojoną szynkę a na szynkę pomidory. Z podanych składników przyrządzić sos i polać nim sałatkę. Smacznego!
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja znam jeszcze inny przepis:
1 opakowanie tortellini z mięsem 2-3 pomidory 1-2 ogórki zielone biała część pora gotowy sos koperkowo-ziołowy majonez jogurt naturalny Tortellini ugotować, wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki oraz sparzony por pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem i sosem koperkowym, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać. Jest naprawdę pyszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
zdobyłam dzisiaj ten przepis od koleżanki
![]() 2 paczki tortellini 4 pomidory 1 duży ogórek 1 czerwona papryka 30 dkg szynki 1 cebula Sos: majonez (ilości wg smaku i uznania) śmietana jogurtowa (j.w) 1-2 sosy koperkowo-ziołowe Knorr Tortellini ugotować wg podanego na opakowaniu przepisu, reszte składników pokroić. Całość wymieszać, polać sosem ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
witam.
moj przepis na salatke z tortellini: paczka tortellini polowa duzego pora puszka ananasa koperek wymieszac jogurt naturalny z majonezem, doprawic do smaku sola i pieprzem dla mnie pychotka, zycze smacznego!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Od razu napiszę,że sałatka jest pyszna!!Kumpelka robiła.W przepisie podana jest jedna paczka tortellini,a kumpela dodała jeszcze jedną-serową.Oto przepis:
Paczka tortellini z mięsem(jak ktoś chce to jeszcze z serem) 2 pory puszka ananasa koperek 2 kostki rosołowe 2 łyżki oleju pieprz 3 łyżki majonezu Gotujemy wodę na tortellini,rozpuszczamy w niej kostki rosołowe,dodajemy olej,wrzucamy tortellini i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Odcedzić,ostud zić. Bardzo dokładnie umyć pory,usunąć uszkodzone liście i drobno pokroić. Tortellini wymieszać z porem i ananasemk,dodać dużo posiekanego koperku,doprawić pieprzem.Sałatkę wymieszać z majonezem. Podobnie robi się sałatkę z makaronu z zupek np.Knora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam
Moja salatka z tortellini: tortellini z farszem miesnym, po jednej papryce zielonej , czerwonej i żółtej, ser Feta( albo żółty, owczy), 4 łyżki pestek slonecznika, 200 g majonezu, 300 g jogurtu. Tortellini gotować 15 min w osolonej wodzie.Oczyszczone i umyte papryki pokroić w paseczki, ser w dużą kostkę. Pestki zrumienić na suchej patelni. Majonez połączyć z jogurtem, dodać sól i pieprz. Tortellini odcedzić, osączyć i wystudzić. Przemieszać z papryką, serem, sosem majonezowym. Sałatkę posypać pestkami słonecznika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
do salatki z tortellini musi byc duzo czosnku. Jadlam kiedys na jakies imprezie, sklad byl bardzo prosty, pierozki, zielona pietruszka, majonez,ogorek kiszony i wlasnie czosnek. Mimo wszystko wole pierozki gotowane na cieplo a nie w salatce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam już ze 3 razy tę sałatkę za każdym razem inaczej i powiem Wam, za każdym razem smakowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam wersje szybką, łatwą i wogóle to jest moja ukochana, najcudowniejsza sałatka
SAŁATKA TORTELLINI ![]() tortellini z mięsem (paczuszka) szynka drobiowa (ok 30dag) w kosteczke ser (ok 20dag) w kosteczke 1 por (biała część wcześniej sparzona) poszatkować 3 jajka w kosteczke majonez sól, pieprz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Sałatka z tortelini
Witam Was wszystkich .
![]() Mam dla was do zaoferowania przepyszną sałatke z tortelini. Ostatnio zorbiłam ją jako dodadek do dań z grilla. Była naprawde przepyszna i wszystkim asz się uszy trzęsły. Dlatego chce się nią z wami też podzielić Więc tak ![]() co trzeba kupić : - 1 paczka makaronu tortelini ( są z różnym nadzieniem , jedna paczka kosztuje około 4 zł ale tez czasami uda mi się kupić taniej ) - puszka kukurydzy -puszka ananasa -20 dag jakiejkolwiek szynki - łyzka majonezu Sposób przygotowania Torelini trzeba ugotować tak jak każdy makaron , odcedzić i poczekać aż wystygnie. Odcedzić kukurydze i ananas. Anans pokroić w kostke Pokroić w kstke też szynke Wszystko wymieszać i dodać łyżke majonezu i gotowe ![]() ![]() Bardzo pyszna sałatka i nie trzeba dodawać soli ani pieprzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sałatka z tortelini
mmmmmmmm pychota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Miło mi że komuś smakuje ta sałatka. Bo naprawde warto ją spróbować. Mam nadzieje ze grill sie udzał a tortelini smakowało wybornie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
grill sie udał, a jakże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś robie na wizyte u koleżanki
a jutro powtórka zrobie na imeniny mamy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.