|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Informatyka i ekonometria/ matematyka AGH
Jestem tegoroczną maturzystką. Zastanawiam się pomiędzy IiE a matematyka na AGH. Chciałabym iść bardziej w kierunku ekonomii. Ekonometria strasznie mi się podoba jednak boje się troche informatyki i ogólnie poziomu na IiE. Oczywiście z przedmiotami ścisłymi nigdy nie miałam problemu. Mialam również podstawy podstaw C++ w liceum i 5 miałam. Jednak to o niczym nie świadczy (z programowania etc. jestem zielona) Tak na prawde nie wiem jak to wygląda i czy dam sobie rade. Typowym informatykiem raczej nie bedę, gdyż do tego trzeba być stworzonym. Przeglądałam programy obu kierunków na AGH i odnosze wrażenie, że wiecej o ekonomii dowiem się na matmie. Czy na IiE bardziej stawiaja na informatykę niż na ekonomię? I Jak dużo jej jest? A poziom jest porównywalny do typowych informatyk na innych wydziałach?
Pytanie kieruje bardziej do osob z AGH, obeznanych i znających wszystko od środka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Informatyka i ekonometria/ matematyka AGH
Jeśli bardziej zależy Ci na przedmiotach ekonomicznych, to czemu chcesz się pchać na uczelnię typowo techniczną, a nie ekonomiczną? Wiadomo, że na uczelni technicznej będzie większy nacisk na przedmioty techniczne, a na ekonomicznej na ekonomiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem tego świadoma. Podobają mi się przedmioty technicze i takich chciałabym się uczyć. Bardziej interesuje mnie po prostu poziom informatyki na IiE. Czy jest to kierunek dla typowych programistów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem po AGH ale wg mnie IiE to wręcz NIE jest kierunek dla programistów. Programowanie będzie, a i owszem, ale to jest naprawdę do przejścia i nie jest to poziom i wymagania jak na zwykłej infie.
Mają tam jakieś specjalizacje? A kim można być w praktyce po IiE? Analitykiem różnego rodzaju, testerem, specjalistą business intelligence albo jakiegoś erp, moze data scientist. A Ty kim chcesz być? Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-06-05 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.