|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Spinning - urozmaicenie jazdy na rowerze
Witam Drogie Dziewczyny,
Zwracam się do Was z takim pytaniem, a w zasadzie pytaniami. Czy któraś z Was była może w fitness klubie na ćwiczeniach zwanych spinningiem, czy też aerobikingiem, czyli ćwiczeniach podczas jazdy na rowerku treningowym? A może znacie jakieś stronki z takimi ćwiczonkami, bądź same uprzyjemniacie, urozmaicacie sobie jazdę na takim rowerku. Jak na razie to jeżdżę sobie na nim jakieś 15 km dziennie, ale wszystko to wydaje mi się jakieś nudne i mało wystarczające. Nawet staram się już dobierać taką muzykę, która miałaby zmienne tempo, co by pedałować w jej rytm ![]() Mile widziane wszelkie sugestie ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spinning - urozmaicenie jazdy na rowerze
Agnesko! Czy Ty jeździsz na takim zwykłym rowerku stacjonarnym? Bo rowerki do spinningu są inne, inaczej wyważone, bardzo stabilne -żeby się nie przewracały jak się robi np.takie pompki z wychyleniem do przodu, mają też 'koło zamachowe', które nie pozwala przestać pedałować. Ciężko więc przenieść ćwiczenia ze spinningu do domku, są one wręcz niebezpieczne.
cmoki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Diaphragma - dzięki za odpowiedź. W domu mam faktycznie zwykły rower stacjonarny, ale taki całkiem stabilny i z kołem zamachowym
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Spinning - urozmaicenie jazdy na rowerze
Spinning to jazda na rowerze w bardzo szybkim tempie. Praktycznie cały czas pedałuje się w pozycji stojącej z nachyleniem do przodu. Trzeba mieć niezłą kondycję żeby wytrzymać 45min. Ale warto, bo można dużo kalorii spalić i nie tylko....Jeśli chcesz to lepiej zapisz się do jakiegoś klubu-w grupie raźniej....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja podczas jazdy: rozciągam gumę, macham ciężarkiem (może być butelka z wodą), ucze się (nawet dobrze wchodzi), oglądam TV...
ps. co to jest koło zamachowe?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Spin to troche inne rowery niz takie zwykle i troche inaczej sie na nich jezdzi tzn siodelko w tych rowerkach sluzy w zasadzie tylko do odpoczynku, na nich sie "biegnie"w rytm muzyki, sa trzy pozycje w ktorych mozna na nich jechac, do tych pozycji dodaje sie pozniej inne elementy np. ruchy ramiom i calego ciala na boki tez w rytm muzyki, calosc, razem z lampami uv i stroboskopowymi, z lustrem naprzeciwko i z rytmicznymi glosnymi bitami (moze byc bardzo szybko lub troche wolniej) daj naprawde niesamowity efekt a przy tym na jednaym takich treningu 45 min. traci sie ok 1,5 kg samej wody
![]() ![]() ![]() ![]() jesli ktos jest z Bydgoszczy to polecam zajecia spinu w Sport Factory na ul. torunskiej 141 ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dzięki Wszystkie Dziewczyny za odpowiedzi! Szkoda, że spin to inny rower niż taki zwykły treningowy
![]() ![]() ![]() ![]() Jakbyście miały jakieś sugestie odnośnie doboru muzyki, czy czegokolwiek co można robić na tym rowerku, dajcie proszę znać. Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
hej!
bylam na spiningu caly raz- po 5 minutach umarlam ![]() wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz wykonywac te cwiczenia. bylam na zajeciach w tigergym w gdansku cwiczenia odbywaly sie w zaleznosci od prowadzacego- ramsztajn, techniawka itd. cwiczy sie raz szybciej raz wolniej- kiedy szybko to rpzy neiwielkim obciazeniu na siedzaca, przy wielkim obciazeniu powolutku- bo tu sie chyba szybko nie da ![]() musisz pamietac, zeby plecy byly zawsze wyprostowane- czy sie pochylasz, czy jedziesz 'pod gorke'. pamietaj tez, zeby po cwiczeniach sie troche rozciagnac. mam nadzieje, ze troszke pomoglam ![]() pozdrawiam! a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi pomogłać bububuczymordko ![]() Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]()
agnieszko!
popatrz, atak weny- czego to w paincie sie nie zrobi ![]() w tym szybkim tempie opieralismy rece na keirownicy- na srodku tam byl taki cyngwajs, ale mozesz sobie rownie dobrze chyba cos polozyc i tez bedzie ten sam efekt. rece zgiete- kat prosty. dlonie jedna na drugiej /'\ o tak ![]() ![]() kregoslup prosty i zasuwasz ![]() no i rysunki cudne ![]() pzdr. a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Normalnie bububuczymordko oniemiałam z zachwytu
![]() Myślę, że kumkam o co chodzi i nie omieszkam dzisiaj tego sposobu wypróbować ![]() Pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
P.S. Buczymordko - nawet włosy jakby takie podobne do moich (długość i burza loków, nie kolor)
![]() ![]() Chyba jednak ciężki jest ten spinning... Żeby sobie aż włosy z głowy wyrywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]()
aga!
![]() widzisz jaki ja mam dar ![]() ja bylam na zajeciach dla osob starszych ![]() nie zrobisz sobie krzywdy qrde, w koncu to nie sa akrobacje jakies- moze nie rozpedzaj sie na maxa, bo wyjedziesz rpzez sciane w koncu, ale idea jest wlasnie taka szybko wolno szybko wolno umrzec spocic sie i miec radoche ![]() ja qrde wole jednak zajecia taneczne ![]() ![]() no i czego by nie mowic, w grupie cwiczy sie razniej- sama bym w zyciu nie zrobila 100 brzuszkow ![]() powodzenia! a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Hehehe Bububuczymordko - jak już umrę - to nie zdążę mieć radochy ...
![]() ![]() Spróbuję coś tak pokombinować na tym rowerku - wytrzymam, tylko, żeby on wytrzymał hehehe P.S. Jak wyjadę przez ścianę to dopiero będzie ubaw ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
aga!
ja za kazdym razem jak cwiczylam to umeiralam ![]() ![]() ale schudlam- 3 kg ![]() ![]() tylko ze ja mam ta, no, slaba silna wole ![]() ech, zycie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ojojku - to trochę sobie kosztuje ta "przyjemność". Noo ale wiesz - tak umrzeć, powstać i jeszcze raz umrzeć - to niezastąpione przeżycie, zważając na szereg wiążących się z tym emocji i doświadczeń
![]() Niestety ja również cierpię na chroniczny brak gotówki i przewlekłą chorobę słabej silnej woli ![]() ![]() Pozdrawiam i buziaczki ![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam 3 razy, za karnet zapłaciłam 90 zł w tym wejść ile się chce, albo ile się może. Edytowane przez Duduu Czas edycji: 2012-02-07 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.