![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Platynowy blond najlepsza farba
Jaką możecie mi polecić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Mi taki kolor udało się uzyskać tylko u fryzjera...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Platynowy blond najlepsza farba
Z garniera "color naturals" są dobre i ladne platynowe blondy. Farba malo niszczy wloski. Tylko trzeba uwazac bo jak farbe naklada sie na jasne wloski to moga wyjsc lekko niebieskie
![]() A jesli mozesz zainwestowac w cos dobrego to l'oreal proffessionel ma sliczne platyny...ale to tylko w salonie fryzjerskim ![]() Nie polecam za to PALETTE! mialam juz przygody z blondami palette...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Belle Color nr 111.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
to 111 to farba czy coś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]()
Jak ostatnio pisałam, taki kolor udało mi się uzyskać tylko u fryzjera. Ostatnia moja wizyta u fryzjera była 3 miesiące temu i mam już trochę odrosty, więc postanowiłam spróbować sama farbą bardzo często na wizażu polecaną Garnier 111 (bardzo bardzo jasny popielaty blond superrozjaśniający). Wypróbowałam tylko na pasemku i niestety wyszedł mi kolor żółtawy, coś jak miedź, w każdym razie daleko mu do popielatego (mam włosy naturalne niezbyt ciemny blond i dość szybko i łatwo mi się rozjaśniają). Także kolejny raz wybieram się do fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]() i pewnie coś było ni etak skoro jej nie nie chcem kupić ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Platynowy kolor włosów
witam ide dzisiaj do fryzjera i nie wiem jaka farbe kupic. chcialabym uzyskac zimny platynowy blond jak to zrobic???jaka farbe kupic?????prosze o rade pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Platynowy kolor włosów
Jeśli wybierasz sie do fryzjera nie musisz kupowac farby , każdy salon i salonik pracuje na swoich farbach ( czy to wella, czy loreal czy jeszcze inne), doskonale bedą wiedziec czego użyć, jesli powiesz jaki efekt chcesz uzyskać. nie spodziewaj sie jednak platyny jesli masz ciemne włosy , a nawet średnio brązowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Mam pytanie jak uzyskać taki kolor włosów?? Aktualnie mam pasemka platynowe i różne odcienie blondu, (mój naturalny to średni blond) również widoczny wśród pasemek.... Proszę o odpowiedź czy sama farbując włosy uzyskam taki odcień? Jeżeli tak to jaką farbą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: platynowy blond
załączam zdjęcie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Platynowy blond
czesc dziewczyny,
Wiem ze juz bylo pare takich tematow ale nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie mam wlosy pofarmowane na blond rozjasniane byly 2 razy z ciemnego brazu, mam juz maly odrost i niestety blond mi zzolkl. Chcialam zmienic kolor na jasniejszy blond typu platyne albo opielaty, ale farbe ktora chce uzyc jest to krem farba i nie zawiera rozjasniacza i teraz moje pytanko ![]() czy jak dodam do tej farby rozjasniacza i wody utlenionej 9% farba pokryje brazowe pasemka chociaz na slomkowy blond i czy pokryje rowniez odrosty???? chce uzyc farb profesjonalnych firmy ION ale nie wiem jaki kolor wyjdzie a nie chcialabym byc marchewkowa :/ dzieki za pomoc i mam nadzieje ze ktos mi pomoze rozwiklac ten problem :PPP pozdrowionka i wesolych swiat zycze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Platynowy blond
moze pierw rozjasnij pozniej naloz farbe a po tych eksperymentach jakas plukanka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Najlepiej jakbyś rozjaśniła sobie najpierw odrosty rozjaśniaczem. Potem płukanka- która rozjaśni Ci włosy na platyne, możesz kupić szampon Welli Renegal kosztuje 20 zł ( fioletowy) Niweluje żołtawy odcień.
Dopiero na samym końcu kup farbe i nałóż na włosy ( najlepiej pasemka,żeby wyglądało naturalnie)
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
no wlasnie ie chce ich najpierw rozjasniac bo sa za bardzo zniszczone, a myslalam ze moze jak dodam troche tego rozjasniacza tak powiedzmy polowe do farby to wyjdzie zamiezony efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Rozjaśniacz możesz tylko ! położyc na odrost, absolutnie nie na całe włosy.
Efekt jaki chcesz osiągnąc nie wyjdzie jeśli zrobisz tak jak pisalas w pierwszym poście. Zbyt słabo złapie włosy brązowe- wyjdzie odcień rudego na 100 %, a pozostałe jeszcze Ci się niepotrzebnie rozjaśnią i jeszcze bardziej zniszczą. Tak jak pisałam proponuje rozjaśnic same odrosty, potem płukanka i słaba farba.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
lepiej na wlasna reke nie kombinuj.jeszcze Ci wlosy calkowicie wypadna
![]() ![]() ......ooo mam! to ona: http://www.youtube.com/watch?v=Dqf7elMs3WQ sama bym z checia sie dowiedziala jak taki blond otrzymuje i to bez widocznego farbowanego odrostu!
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A farby loreala mariblond???
Jesli chodzi o fryzjera to odpada bo niestety przebywam w UK a tutaj wizyta u fryzjera kosztuje na moja dlugosc i gestosc wlosow od 120-180 funtow takze sory ale jak dla mnie za drogo. a co do plukanki to juz nie pomaga bo robie nia co 2 lub 3 dzien i niestety blond dalej zzolkl i juz nie mge na siebie patrzec :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Platynowy blond:)
Witam!
Mam pytanie do fryzjerki. Mam włosy rozjasniane , koloru blond jasny.. ale zalezy mi na tym aby uzyskac efekt takiego platynowego blondu, dolaczam zdjecie... Wiem ze nie moge juz bardziej wlosow rozjasnic bo nic z nich nie zostanie raczej... wiec co zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dot.: Platynowy blond:)
podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to nie na temat, ale kto jest na tym zdjęciu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wiec.. czy szampony niwelujace zolty odcien mocniej dzialaja niz plukanki srebrne np. flor illum?? i moze polecasz jakis konkretny, ktory nie wysusza..bo regenela welli uzylam raz i wyrzucilam, bo mialam takie siano ze przez kilka dni walczylam aby wlosy doprowadzic do normalnego stanu..
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ten z welli jest niespecjalny.
Ja używam z Joanny seria professional, butelka z dozownikiem, cena ok 13-15zł. Wg mnie jest super, używam co drugie mycie, jeśli włosy są bardzo zólte przy pierwszym użyciu umyj nim wlosy dwa razy, zostaw na kilka minut na włosach-efekt już przy pierwszym myciu. Czasem myje wlosy jeszcze zwyklym szamponem. Dziewczyny nigdy rozjaśnione wlosy nie bedą miękkie i lśniące bez odpowiedniej odżywki. Polecam nawilzające i wygładadzające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
![]() ![]() Na zdjęciu jest króliczek playboya- holly madison o ile dobrze pamiętam nazwisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Nigdy nie udało mi się osiągnac aż takiego koloru...
a bardzo mi na tym zależy ![]() Zainteresowanym na PW mogę przeslac link do moich zdjęc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
lolly_girl, zapytam tak z ciekawości - jaki masz naturalny kolor włosów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Naturalny kolor włosów taki ciemy blond... taki hmm szary:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.