|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy wypada powiedzieć osobie która dała nam perfumy w prezencie że są podrobione?
Jak w temacie, dostałam perfumy od osoby od której co jakiś czas dostaję taki prezent. Do tej pory wszystkie były 100% oryginalne. Teraz dostałam lady million, których kartonik wygląda ok (nawet ma numery wybite na spodzie), ale zawartość to totalna porażka. Nawet laik zauważyłby ,że perfumy są podrobione i to bardzo kiepsko
![]() Czy wypada mi o tym powiedzieć? To osoba starszej daty i wydaję mi się że może nie uwierzyć w to że perfumy to podróbka, poza tym nie chciałabym tej osoby urazić. Mówić czy flaszkę wyrzucić a sprawę przemilczeć? Jeśli mówić to w jaki sposób? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wypada powiedzieć osobie która dała nam perfumy w prezencie że są podrobion
Ja bym zagaiła rozmowę żeby ten ktoś uważał jak kupuje perfumy bo jest bardzo dużo podróbek
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A może były źle przechowywane?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wypada powiedzieć osobie która dała nam perfumy w prezencie że są podrobion
Cytat:
Nie chodzi o zapach (bo po tym bym sie nawet nie zorientowała, że są podrobione). Chodzi o flakonik, który jest tak tandetny ,że chyba by się każdy zorientował że jest podrobiony. Nie musiałam nawet iść do perfumerii żeby porównać wygląd flakoników, bo ten jest tak brzydki że bym w życiu nie uwierzyła że może być oryginalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A czy to cos zmieni, ze powiesz to tej osobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
możesz delikatnie zasugerować że kupowanie z niepewnych źródeł i po okazyjnych cenach może skutkować nabyciem podróbki
![]() ![]() nawet jeśli to osoba starszej daty, może kiedyś z tego samego źródła kupić komuś innemu prezent - po co kolejne rozczarowania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;32235436]A czy to cos zmieni, ze powiesz to tej osobie?[/QUOTE]
zmieni ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Trudna sprawa...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym powiedziała czy bliski czy daleki znajomy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Sprawa faktycznie delikatna
![]() Ale ja bym chyba powiedziala ![]() Sama chcialabym wiedziec, gdyby moj prezent dla kogos byl nie w porzadku. Sprobowalabym wtedy cos zrobic.... wymienic, oddac, reklamowac ![]() Bo choc zaden darczynca nie zagladnie w sklepie do kartonika, to (przyjmujac, ze rzecz zostala kupiona w normalnym, legalnym miejscu) mozna pokusic sie o reklamacje. A jesli swiadomie zostala kupiona podrobka - to jednak mozna wyjasnic, ze sprzedawanie podrob to przestepstwo i ze sie takiego czynu nie popiera, a obdarowywanie zastepnikiem, to nietakt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A jeśli to podróba a kosztowała jak oryginał to ten ktoś już z tego miejsca nie kupi, chyba że celowo na bazarku taka podróba była kupiona
![]() Ja bym się starała powiedzieć ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja bym nie mówiła. Piszesz, że dostajesz od tej osoby perfumy co jakiś czas to poczekałabym do następnego razu. Jeśli znowu podróbka wtedy dopiero bym powiedziała. Delikatnie bym podpytała gdzie ta osoba kupuje te perfumy bo niestety została oszukana po raz kolejny. Niby, że za pierwszym razem nie mówiłaś nic bo dla Ciebie to nie istotne i tak się cieszyłaś z prezentu itp. to tak żeby przykrości nie zrobić. Teraz ja bym dała sobie spokój bo jeszcze ta osoba zrazi sie i nie da więcej takiego prezentu :P
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 Edytowane przez aaniolekk Czas edycji: 2012-02-11 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Trudna sprawa... Sama byłam w podobnej sytuacji, mój tata na gwiazdkę obdarował całą rodzinę takimi nieoryginalnymi perfumami
![]() ![]() ![]() ![]() Co do Twojej sytuacji, ja na pewno nie zostawiłabym jej bez reakcji ![]() ![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę również że nie ma świadomości, że to podróba ale może zostało to sprzedane przez osobę której ufa i wtedy będzie moje słowo przeciwko słowu tej osoby. Mam 22 lata, więc podejrzewam że w razie takiego konfliktu może wyjść że ja sobie coś wymyślam. Wcześniejsze były na pewno oryginalne, więc poczekam może i zobaczę jaki będzie następny. Jeśli znowu podrobiony to wtedy jakoś delikatnie zwrócę uwagę. Najbardziej w tej historii cieszy mnie to ,że nie wystawiłam go na wymiankowy, a chciałam jeszcze w folii jako nowy wystawić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie oryginalny flakonik LM też wygląda tandetnie, a na pewno oryginalny, bo kupiłam w D.
Co do prezentowania komuś podrób. Rok temu dostałam od dwóch koleżanek UWAGA!!! tester firmy LR (tej od tych podrób gdyby ktoś nie kojarzył ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja bym olala sprawe zwlaszcza, ze autorka nie poznała podrób po zapachu, tylko po durnym flakoniku. Taka ci to roznice robi, ze sa w takim a nie innym?
Po co sprawę roztrząsac skoro nie masz 100% pewnosci, ze tamtej osobie nie będzie przykro. Po co ryzykowac? Zeby w przyszlosci dostawac lepsze prezenty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;32247210]Ja bym olala sprawe zwlaszcza, ze autorka nie poznała podrób po zapachu, tylko po durnym flakoniku. Taka ci to roznice robi, ze sa w takim a nie innym?
Po co sprawę roztrząsac skoro nie masz 100% pewnosci, ze tamtej osobie nie będzie przykro. Po co ryzykowac? Zeby w przyszlosci dostawac lepsze prezenty?[/QUOTE] Z pewnością robi mi różnicę czy perfumy są oryginalne czy nie, te pójdą na śmieci, albo dla kogoś komu fakt używania podróbek nie przeszkadza. Nie poznałabym po zapachu, bo wcześniej tego zapachu nie wąchałam. I w przyszłości wolę dostawać oryginalne perfumy, albo żadnych, bo porobionych nie potrzebuję ![]() Na razie nic nie zrobię poczekam do następnego flakonu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
grozi wypollizowaniem
|
to ja sie podepne- co zrobic zeby nie dostawac perfum typu 1991
![]() ![]() takie mialam w sumie podejrzenie ze jak sprezentuję kilku osobom perfumy to sie postarają odwdzięczyc...no ale litości ![]() w dodatku jestem przekonana ze osoba ta mysli ze perfumy odem nie były tez z tej półki cenowej i jest przekonana ze sie z nich nieziemsko ciesze. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Polly, cała moja rodzina i bliscy znajomi wiedzą o mojej perfumowej pasji, ale tylko raz dostałam od brata prezent pod choinkę w postaci perfum. Był to przywieziony z Litwy Statkus. Inni wolą nie ryzykować bo wiedzą, że mam specyficzny gust
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-02-12 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najgorsze jest to, że te osoby, które mają jako taki gust perfumowy i potrafią odróżnić podróbę od oryginału, uważają, że mam za dużo flaszek. I w ten sposób nie dostaję żadnych perfum w prezencie (ostatniej podróby nie liczę) ![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Matka buldoga
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;32247210]Ja bym olala sprawe zwlaszcza, ze autorka nie poznała podrób po zapachu, tylko po durnym flakoniku. Taka ci to roznice robi, ze sa w takim a nie innym?
Po co sprawę roztrząsac skoro nie masz 100% pewnosci, ze tamtej osobie nie będzie przykro. Po co ryzykowac? Zeby w przyszlosci dostawac lepsze prezenty?[/QUOTE] Wez ty sie zastanow co ty dziewczyno piszesz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;32264302]Napisałam tylko jak ja bym postąpiła w takiej sytuacji, więc nie rozumiem z czym masz problem
![]() podejrzewam że w tym, iż wyciągasz dziwne wnioski.. nie chodzi o to żeby powiedzieć aby dostawać lepsze prezenty, chodzi o to żeby uniknąć podobnych sytuacji na przyszłość ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Matka buldoga
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;32264302]Napisałam tylko jak ja bym postąpiła w takiej sytuacji, więc nie rozumiem z czym masz problem
![]() Skoro nie rozumiesz, to ty masz problem, a nie ja. EOT z mojej strony.
![]() |
#26 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
nie denerwuj sie, Żannosławo, zlosc pieknosci szkodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-02-13 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Zastanów się - co dla Ciebie ważniejsze w danym momencie - przyjaźń i dobre stosunki z tą osobą, czy uświadomienie jej.
Jakkolwiek delikatnie byś jej tego nie powiedziała, ona i tak źle się poczuję, odbierając Twoje słowa najprawdopodobniej ad personam, zwłaszcza że to starsza osoba. Więc w imię prawdy możesz zepsuć dobre stosunki na zawsze - jeśli nie przepadasz za osobą, masz ku temu doskonałą okazję ![]() Ja bym darowała, zresztą, raz byłam w takiej samej sytuacji, "perfumy" służą jako odświeżacz do pościeli, a my nadal jesteśmy w dobrych stosunkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.