|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czego może brakować mojemu organizmowi na takiej diecie?
Wiedziałam że chce ten wątek dodać w dziale "dietetyka", a że nie pasowało mi to do działu "wspólne odchudzanie" i sumie mac coś wspólnego z tym działem pisze to tu.
a więc moje pytanie brzmi .. Czego może brakować mojemu organizmowi na takiej diecie: posiłki : 1) kawa 'z dodatkiem l-karnityny chromu i błonnika' 2) jabłko lub jogurt + ok 0,5l herbaty czerwonej/zielonej 3) zupa (kostka bulionowa + mrożone warzywa) + tabletki: 1x"Flawit"(zestaw witamin) + 1xTran 4) kawa 'z dodatkiem l-karnityny chromu i błonnika' 5) jogurt lub jabłko +różne typy herbaty nie przekraczam zalecanej dawki tej 'kawy' żeby nikt nie miał wątpliwości. Chce schudnąć ale też chodziło mi o to by ta dieta była możliwie najtańsza i najszybsza w przygotowaniu bo brakuje mi i czasu i pieniędzy. Co powinnam zmienić w tej diecie 'Z Czasem' (bo jestem na niej dopiero kilka dni)? tzn. np. za dwa tygodnie.. zamiast czegoś wprowadzić coś innego albo coś dodać?
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czego może brakować mojemu organizmowi na takiej diecie?
Cytat:
hmnn niech pomyślę....wszystkiego? chcesz jeść 1jabłko, 1 jogurt, 1kostkę rosołową, mrożone warzywa, pic dwie kawy i herbatę, tak? No, to albo pociągniesz to coś jeszcze ze 3dni po czym opróżnisz całą lodówkę, lub zemdlejesz i skończy się kozakowanie. poczytaj i rozważ słowa-dieta i odchudzanie. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
owoce na diecie można sobie darować ewentualnie na czczo/na śniadanie, w każdym posiłku muszą być warzywa i białko - mięso,ryby jakiś nabiał...a kostki rosołowe to syf sama sól która nie pomaga w odchudzaniu. ogólnie dieta wg mnie do bani
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dokładnie to samo pomyślałam
![]()
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
dodam że czuję się świetnie a to już 5 dzień
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() więc proszę o konkretniejsze odpowiedzi na moje pyt Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to dieta początkującej anorektyczki.
A gdzie w ogóle węglowodany? Kawa z l-karnityną to dla Ciebie śniadanie?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
fasola podczas redukcji to nie najlepszy pomysł. i warzywa mają być w KAŻDYM posiłku a nie raz w zupie. białko wartościowe to nie te z fasoli tylko mięso czy nabiał. a zresztą rób jak chcesz Twoje zdrowie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
"a więc moje pytanie brzmi .. Czego może brakować mojemu organizmowi na takiej diecie"
WSZYSTKIEGO CO CENNE I POTRZEBNE DO ŻYCIA -jedząc w ten sposób wyniszczasz sobie organizm - Piszesz że teraz dobrze się czujesz -poczekaj jeszcze parę dni -długo na takiej diecie nie pociągniesz -a organizm będzie upominał się o swoje i pewnie ze zdwojoną siłą
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nabiału, mięsa, ryb.
Jak nie masz kasy to może zamiast kawy z l-karnityną kup sobie zwykłą kawę, a za resztę kasy jakiś twaróg.A zamiast jakiś tabletek i innych specyfików- pierś z kurczaka czy rybkę. Zupę ugotuj na cycce, wcale to długo nie trwa. Herbata i kawa nie liczy się jako posiłek. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-01-23 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
-
Edytowane przez 201703061224 Czas edycji: 2013-12-13 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Najlepiej wszystko. Jabłka są coraz droższe, jogurty tak samo, dobra kawa to wydatek rzędu 15 zl, nie wspominając już o tabletkach bez refundacji. Mówię Ci - nic nie jedz. Możliwie najszybciej i najtaniej. I schudniesz.
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie- dobrze sie czujesz, bo organizm czerpie jeszcze ze swoich zapasów- za jakis tydzień lub dwa taka zabawa sie skończy- będzie widać zmęczenie, brak energii, szarą cerę, włosy zaczna sie sypać:/ Są to ilości, które są skandalicznie małe- pacjenci po operacjach dostaja więcej. Na takiej decie nie da się żyć dłużej niz kilka dni. Porazka. Piszę to fachowym okiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Odradzam takich diet... sama byłam zwolenniczką ruchu pro ana - jesteś tym co jesz. Ok fajnie działało przez pierwszy miesiąc potem były napady głodu potem przyszła bulimia... Od roku walczę z anoreksją bulimiczną, nie mam poło włosów, zanikł mi okres, mam zepsute zęby...żyć nie umierać co ? Jak chcesz dobrze schudnąć to lepiej odkładać pieniądze na dietetyka który Ci w tym fachowo pomoże, bo to co chcesz zrobić to nie pomaga niestety =/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.