|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Książka kulinarna
Witam wszystkie czytelniczki
![]() jestem młodą mężatką, uwielbiam gotować i stwarzać nowe potrawy. mam bardzo dużo ciekawych przepisów i wpadłam na pomysł, aby napisać książkę kucharska ze wszystkimi moimi sprawdzonymi najlepszymi przepisami, które naprawdę cieszą się popularnością wśród moich znajomych oraz rodziny mam 2 pomysły na książkę:1. to książka kucharska - taki niezbędnik młodej mężatki, aby pomóc młodym żonom w gotowaniu dla męża, aby był zadowolony czyli niezbędnik każdej żonki2. to książka stworzona właśnie na podstawie mojego zeszytu z przepisami, czyli kartki w kratkę, takie jakby "ksero" mojego zeszytu to na razie moje początkowe pomysły, bardzo chciałabym sie podzielić swoimi przepisami, bardzo proszę o opinie czy to dobry pomysł i która wersja się Wam bardziej podoba pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Książka kulinarna
świetny pomysł! mi bardziej podoba się opcja nr 1, fajnie by było też, gdybyś dodawała do potraw np. swoje wspomnienia czy śmieszne historyjki z nimi związane, lub po prostu okoliczności, w których dane dania podawałaś mężowi, a może gotowaliście wspólnie, a może on robił zakupy i np. przez przypadek kupił coś innego niż chciałaś i dzięki temu powstawały kolejne wariacje nt potraw. na pewno masz głowę pełną pomysłów i stworzysz ciekawą książkę!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
a myślałaś może o książce w formie bloga? Czytałam kiedyś taką książkę, obyczajową co prawda i sposobem promocji było to, że autorka stworzyła bloga i kilka pierwszych wpisów było w internecie aby poznać ciąg dalszy historii trzeba było zajrzeć do książki
![]() Co prawda w książce kucharskiej trudno o fabułę ale myślę, że kreatywnej osobie uda się coś wymyślić <sama już mam kilka pomysłów:P>
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
tak, natetitka myślałam o blogu, to na pewno wspaniała reklama i zachęta do kupienia książki, jak będę miała więcej czasu to biorę się za pracę nad blogiem
dla zachęty do mojego wątku i rozwiania moich wątpliwości załączę początkowe przepisy które prawdopodobnie wykorzystam do blogu i książki napiszcie co myślicie o przepisach i zdjęciach ![]() a o to przepisy Cytrynka do herbaty 1kg cytryny 1kg cukru 3 szklanki wody Cytryny dokładnie umyć, włożyć do garnka, zaleć zimną wodą i wstawić do lodówki na 1 dzień. Po tym czasie zmienić wodę i gotować cytryny przez ok 30 minut. Odcedzić, znowu zalać zimną wodą i wstawić do lodówki na 4-5h. Następnie odcedzić owoce, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie cytryny wraz ze skórką pokroić w kostkę, usunąć pestki. Zagotować wodę, dodać cukier i wymieszać. Wrzucić pokrojone cytryny, gotować na małym ogniu, aż skórki będą miękkie i cytryny zrobią się przezroczyste, od czasu do czasu mieszając. http://img444.imageshack.us/img444/4...adoherbaty.jpg Smalec 50dag słoniny 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jabłko 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 3-4 łyżeczki majeranku Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka, smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Jabłko obrać, potrzeć na tarce na małych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Gdy smalec się wytopi wrzucić jabłko i cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. http://img38.imageshack.us/img38/4733/smaleco.jpg |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Super przepis na te cytrynki! A smalec jak u mamy mojej
![]() Zdjęcia ładne tylko troszkę ciemne! Powodzenia z prowadzeniem bloga - to wspaniała zabawa my z TŻ mamy dużo radości przy tworzeniu naszego
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

czyli niezbędnik każdej żonki