Chudnij ze mną od 10kg i więcej... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 21:16   #1
pr1979
Przyczajenie

Chudnij ze mną od 10kg i więcej...

Witam...Jestem na diecie 500kcal w połączeniu z kroplami HCG. Idzie mi świetnie. Pomóżcie mi i dajcie jakieś przepisy, bo wykorzystałam wszystkie jakie miałam, a lubię urozmaicać dietę oczywiście z wyłączeniem tłuszczu, cukru i skrobii. Może ktoś się przerazi tymi kaloriami, ale to 500 kalorii jest dostarczane w pożywieniu, a reszta zapotrzebowania na codzienne czynności życiowe dostarczana jest właśnie z tego złego tłuszczu co nam zalega w organiźmie uda, brzuch, pośladki . Wysiłek przy tylu kaloriach nie jest wskazany, ewentualnie spacery. Przez pierwszy tydzień było trochę ciężko, ale widzę już efekty...mój wzrost 171cm
23.01-78kg
24.01-76,5kg
25.01-76,1
26.01-75,3
27.01-74,5
28.01-73,9
29.01-73
30.01-72,2kg

Aby do 70kgkto ze mną
pr1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 12:37   #2
anita2103
Rozeznanie

Dot.: Chudnij ze mną od 10kg i więcej...

500 kcal to rzeczywiscie mało..ale ja sie czujesz dobrze to super
Ostatnio gdzies wyczytałam, że szynka miodowa ma 74 kcal w 100 gr...a 100 gr to ok 7 plastekow
Ja obecnie jestem na diecie do 1000kcal od poczatku tyg. Narazie nie cwicze...ale zamierzam od nastepnego kupic karnet na VACU(bieznia pod cisnieniem), orbiterek i rowerek Przez ten tydzien zamierzam cwiczyc w domu 8min(abs,legs itp.) Od nast tyg na siłownie chce chodzić albo 3 razy w ty i uzupełniać je 8 min w domu, albo 4 razy w tyg na silowni.
Dodatkowo 2 razy dziennie, rano i wieczorem smaruje sie serum z Eveline tym chłodzacym i zamierzam cos dokupic jeszcze na rozstepy. AAA i jescze obowiazkowy peeling, co 2-3 dzień
moj jadłospis wczorajszy wylądał tak:
-obudziłam sie o 9.30
sniadanie-godz 11.30(wczesniej nie mogłam)
-jedna parówka zimna i 5 plasterkow szynki z indyka
II sniadanie-godz 13
-szklanka maślanki
obiad-godz.15.30
-sałatka z pomidora, ogorka zielonego, papryki czerwonej, sałaty i pekińskiej z sosem(kapka oliwy z oliwek, bazylia, ocet winny,1/2 łyżeczki musztardy)
podwieczorek-godz 18
-serek grani bydgoski
kolacja-godz.20.30(chodze spac o 24)
-piers z kurczaka ok 200 gr gotowana w wodzie z dodatkiem vegetty

(1,5l wody niegazowanej i szklanka herbaty zielonej)

Dzisiaj moj jadłospis:
I śniadanie-godz.12
-5 plasterkow szynki z indyka
II śniadanie-godzina 13.30
-Jabłko srednie
obiad-odz 15.30
-mysle ze zurek albo warzywa na patelke
podwieczorek-godz.18
-homogenizowany serek naturalny z muesli i otrebami
kolacja-godz 20
-mysle ze 2 duze marchewki
(dodatkowo ok 2 litrow wody niegaz i herbata zielona)

acha..chce schudnac tak do 65 kg w pierwszej fazie stratuje z ok 78 kg przy wzroscie 175cm...mysle ze tak z 60 k by mi wysraczyło nie wiem tez jak bede wyladac z 65kg. Jesli mi to wystarczy to nie bedzie fazy II. Zamierzam zrzucic to do konca czerwca czyli przez 5 miesiecy

Edytowane przez anita2103
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:41
anita2103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 13:00   #3
moncia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pr1979 Pokaż wiadomość
witam...jestem na diecie 500kcal w połączeniu z kroplami hcg. Idzie mi świetnie. Pomóżcie mi i dajcie jakieś przepisy, bo wykorzystałam wszystkie jakie miałam, a lubię urozmaicać dietę oczywiście z wyłączeniem tłuszczu, cukru i skrobii. Może ktoś się przerazi tymi kaloriami, ale to 500 kalorii jest dostarczane w pożywieniu, a reszta zapotrzebowania na codzienne czynności życiowe dostarczana jest właśnie z tego złego tłuszczu co nam zalega w organiźmie uda, brzuch, pośladki . Wysiłek przy tylu kaloriach nie jest wskazany, ewentualnie spacery. Przez pierwszy tydzień było trochę ciężko, ale widzę już efekty...mój wzrost 171cm
23.01-78kg
24.01-76,5kg
25.01-76,1
26.01-75,3
27.01-74,5
28.01-73,9
29.01-73
30.01-72,2kg

aby do 70kgkto ze mną
ten wątek powinnaś założyć na - w krzywym zwierciadle,

65 - 64 - 63 - 62- 61,5 - 61 - 60- 59 - 58 - 57 -56
moncia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 13:15   #4
ronja_krk
Przyczajenie

"Wysiłek przy tylu kaloriach nie jest wskazany, ewentualnie spacery" ja się dziwię że Ty jeszcze oddychasz;/ powinnaś dostać od kogoś porządną zje*e za to co Ty robisz, to z racjonalnym odżywianiem nie ma nic wspólnego!

a koleżance anita 2103 przy 1000 kcal i wysiłku fizycznym życzę powodzenia i nie opadnięcia z sił ;/

oj dziewczyny......;/
ronja_krk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 14:11   #5
hurricanegirl
Raczkowanie

A potem płaczecie, że dopadło Was jojo

hurricanegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 14:48   #6
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pr1979 Pokaż wiadomość
Witam...Jestem na diecie 500kcal w połączeniu z kroplami HCG. Idzie mi świetnie.
23.01-78kg
24.01-76,5kg
25.01-76,1
26.01-75,3
27.01-74,5
28.01-73,9
29.01-73
30.01-72,2kg

Aby do 70kgkto ze mną
SŁABE PROWO!

Jeśli przez Twój wpis opatrzony relacją i "WSPANIAŁYMI" rezultatami "DIETY" zachęci kogokolwiek do obcięcia dziennej porcji kalorii do 500 to życzę Ci, żebyś sobie tych 500 razy zdzieliła batogiem po plerach. Idiotyzm, koleżanko. Wątek powinien zostać zamknięty.

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:17   #7
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
SŁABE PROWO!

Jeśli przez Twój wpis opatrzony relacją i "WSPANIAŁYMI" rezultatami "DIETY" zachęci kogokolwiek do obcięcia dziennej porcji kalorii do 500 to życzę Ci, żebyś sobie tych 500 razy zdzieliła batogiem po plerach. Idiotyzm, koleżanko. Wątek powinien zostać zamknięty.
dokładnie tak
I tak patrze na Twoj podpis i wieeeelkie gratulacje takiego spadku i powodzenia w dalszej walce
Jak mozesz napisz jaka dietke stosowalas i ile cwiczyłas

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 10:11   #8
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Przenoszę na forum dla chorobliwych i niebezpiecznych diet.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 10:23   #9
tatiana22
Raczkowanie

haha urozmaicic dietę 500 kcal
no nie wiem jakas zupka z pokrzywy na przemian z trawą może
tak poważnie to im szybszy spadek tym szybsze jojo pomijam juz kwestie zdrowotne, odwodnienie, zaburzenia hormonalne itp itd....
jezeli twój nik oznacza datę urodzenia to jest to nieporozumienie
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 11:06   #10
mamuska34
Przyczajenie

hej mam pytanko jak dlugo jestes na tej diecie i czy duzo schudlas ?????

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

twarde z was dziewczyny jak dieta 500 cal mozecie stosowac......a macie jakies fajne menu na 1000 cal???mam pare zbednych kilogramow do zrzucenia
mamuska34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 11:36   #11
katarzynka1978
Raczkowanie

Ja bym chciała -10 kg, bo tyle mi przybyło od zeszłego lata. Odkąd zmieniłam miejsce zamieszkania i nabawiłam się faceta, zmieniła się moja dieta i niestety to czuję. W ciągu całego życia nie zjadłam tylu czipsów co w ciągu pół roku, teraz staram się pilować i przerzuciłam się na krojone cienko jabłuszka (widzę pierwsze efekty), ale droga przede mną daleka. Aha, już nie mogę patrzeć na mięso, codziennie brr...
Badyli mi brakuje. Jeśli któraś z was zna jakąś fajną dietkę opartą na warzywach, możecie się podzielić?
katarzynka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 14:10   #12
Ilta
Zadomowienie

Twój organizm zużywa średnio 1400kcal na pracę serca,żołądka,nerek,mózgu itp. Ciekawa jestem Twojego zdania na temat tego, z czego on sobie to weźmie, jeśli będziesz jadła 500kcal, bo gwarantuję Ci, że na rezerwy tłuszczowe rzuci się jako ostatnie
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 16:29   #13
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

To proste, skąd organizm to sobie weźmie! Jeśli skończy już zajmować się glikogenem uwięzionym w wątrobie i tkance mięśniowej (to boli), zacznie wsuwać własne mięśnie, bo nie dostarczasz mu paliwa w formie białka. Oczywiście jednocześnie, otrzymując stały sygnał o niedożywianiu, spowolni przemianę materii. I to jest w tym wszystkim najśmieszniejsze (sorry), bo na takiej głodówce wytrzymasz kilka(naście?) dni, a później rzucisz się na jedzenie. Gwarantuję Ci, że Twoje ciało nie poradzi sobie z trawieniem nagłej porcji żarełka i jo-jo nieuniknione.
Chyba nie chcesz wiedzieć, jak na brak składników odżywczych, witamin i minerałów zareaguje cera, włosy i paznokcie...

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 21:49   #14
Ilta
Zadomowienie

I ta zatrzymana praca mięśni jelit (spowolnienie przemiany materii) która dostarczy Ci wielu ekscytujących zaparć, ta depresja i apatia (bo organizm spowolni Cię także psychicznie, żebyś nie miała siły na nic i się nie przemęczała)....Marzenie po prostu.
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości