|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Co mam robiæ , mam mêtlik ... HELP!
Cze¶æ nie wiem co mam dalej robiæ, spotyka³am siê z du¿o starszym facetem ( ró¿nica 15 lat, mam 25). Bardzo siê kochali¶my i wci±¿ siê kochamy. Ostatnimi miesi±cami ró¿nie by³o miêdzy nami ale on stwierdzi³, ¿e przez to ¿e czuje sie dla mnie za "stary" to nie bêdzie mi marnowa³ ¿ycia i dla mojego dobra bêdzie lepiej jak siê rozstaniemy... Bardzo to prze¿y³am, bo uwa¿am ¿e skoro siê kogo¶ bardzo kocha to zrobi siê wszystko dla tej drugiej osoby, ale có¿ myli³am siê. Po ok. tygodniu od rozstania zacz±³ dzwoniæ, wypisywaæ do mnie, ze wci±¿ mnie kocha. Ostatnio widzieli¶my siê na mie¶cie przypadkiem i po 15min. dosta³am wiadomo¶æ ¿e jestem ¶liczna, ¿e bardzo cierpi itp. Mam do¶æ takiej chu¶tawki emocjonalnej, przecie¿ to on chcia³ tego rozstania. Pomó¿cie co mam robiæ, dalej mi bardzo na nim zale¿y ale to wszystko mnie przerasta, rycze jak g³upia i mam taki mêtlik w g³owie. Ju¿ nie wiem czy walczyæ o niego czy daæ sobie spokój i zapomnieæ HELP!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Dot.: Co mam robiæ , mam mêtlik ... HELP!
Walczyæ o faceta, który sam z siebie powiedzia³, ¿e marnuje ci ¿ycie?
![]() A w ogóle, to szczegó³y jakie¶: Jak d³ugo siê spotykali¶cie? Czy dasz g³owê, ¿e nie jeste¶ podrywk± na boku, bo faceta dopad³ kryzys wieku ¶redniego? Mo¿e wróci³ z podkulonym ogonem do ¿ony. ![]() Edytowane przez I am Rock Czas edycji: 2020-06-22 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 384
|
Facet sobie ewidentnie pogrywa, jakby chcial z tob± byc to by po prostu by³.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 159
|
Cytat:
Je¶li kto¶ kocha, jest niezale¿enie od wszystkiego. Widaæ, ¿e facet nie wie czego chce, ewentualnie liczy jeszcze na ma³e co nie co poza zwi±zkiem. Zablokuj go¶cia i po problemie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Najpierw mówi, ¿e niszczy Ci ¿ycie i sam z tego powodu zrywa kontakt, a teraz raptem sobie przypomina dawne uczucie, gdy spotyka Ciê na mie¶cie.. D³ugo byli¶cie razem? Mo¿e to by³a chwilowa fascynacja z jego strony, która znów na chwilê od¿y³a?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Niez³y z niego czaru¶ 😂
Wpierw zerwa³ przerzucaj±c winê na Ciebie, a teraz z tamt± (dla której cie zostawi³) mu nie wysz³o i byæ mo¿e chce wróciæ. Taki mondry.
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 638
|
No w sumie to ma racjê, miêdzy co ¿ycie. Odetnij siê od niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
No b³agam, facet, który chce byæ z kobiet±, jest z kobiet±.
![]() A te gadki szmatki bo on kocha, ale nie chce Ci ¿ycia marnowaæ to ju¿ w ogóle jak z telenoweli jakiej¶. Zerwa³ z Tob± pod ¿enuj±cym pretekstem, a teraz wypisuje jak to strasznie nie mo¿e bez Ciebie ¿yæ - no widocznie mo¿e, a te wiadomo¶ci to totalny brak szacunku do Ciebie. Szanuj siê i swoje uczucia i urwij ca³kowicie kontakt z nim bo zachowanie tego pana mimo jego dojrza³ego wieku jest delikatnie rzecz ujmuj±c, ¿enuj±ce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
dlaczego to ty mialabys o niego walczyc????
daj sobie spokoj zrobil ci przysluge ze odszedl,jakis palant poprostu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 634
|
Czemu napisa³a¶ "walczyæ o niego"
Cytat:
Czy mo¿esz mu ufaæ? Musisz zaufaæ swojej intuicji. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2020-06-22 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
To raczej opis egoizmu a nie mi³o¶ci. Gdy cz³owiek kocha, to raczej pragnie dobra osoby kochanej. Wiec je¶li okazuje siê, ze wystêpuj± du¿e ró¿nice w potrzebach i planach ¿yciowych, to jednak jest miejsce na rozstanie mimo ¿ywego uczucia. Tak najpro¶ciej powodem rozstania mimo uczuæ mog± byæ np.: rodzicielstwo, formalizacja zwi±zków, lub chocia¿ ogólnie rzecz bior±c trwa³e zwi±zki, czy cokolwiek- np. odmienny styl ¿ycia, czy skrajnie odmienne pogl±dy. Natomiast faktycznie s³abe jest wypisywanie jakich¶ pierdó³ po rozstaniu. ![]()
![]() |
#12 |
⊰⠀klara. ♡
Wiadomo¶ci: 151
|
Ogólnie to jestem gówniar± i nie mam ¿adnego do¶wiadczenia w zwi±zkach, ale potrafiê bacznie obserwowaæ rzeczywisto¶æ. W¶ród bliskich mi osób by³a podobna sytuacja, tzn. mê¿czyzna zacz±³ mówiæ swojej kobiecie, ¿e nie jest dla niej wystarczaj±co dobry, ¿e bêdzie ona traciæ czas u jego boku, a potem za jaki¶ czas twierdzi³, ¿e j± kocha - z tak± jednak ró¿nic±, ¿e oni mieli od niedawna ¶lub. Potem okaza³o siê, ¿e wszystko to by³o spowodowane swego rodzaju kryzysem psychicznym i gwa³townym spadkiem poczucia w³asnej warto¶ci po wielu pora¿kach, g³ównie na zawodowej ¶cie¿ce ¿ycia.
Do czego zmierzam? To niekoniecznie musi byæ tak, ¿e Twój T¯ siê wykrêca, albo bawi Twoim uczuciami. Wa¿na te¿ jest sprawa, ile czasu jeste¶cie razem; trochê inaczej traktuje siê osobê po pó³ roku zwi±zku, a inaczej po 5 latach. Mo¿e warto spróbowaæ siê dowiedzieæ, co siê tak naprawdê dzieje i z t± wiedz± zdecydowaæ, co ju¿ dalej z Wami zrobiæ. Ale tak jak te¿ mówi³am: nie jestem ¿adnym ekspertem i mogê siê myliæ. Chcia³am tylko pomóc. ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 327
|
Bawi siê Tob±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dziêkuje wam za wszystkie odpowiedzi. Je¶li chodzi o pytania jak d³ugo byli¶my ze sob± to 1,5 roku, ale znamy siê ponad 5 lat. Wiele zrozumia³am i temu Panu ju¿ podziêkuje za to ¿e tak mnie potraktowa³... Nie mam ju¿ na to si³y, teraz staram siê zebraæ do kupy i jako¶ zacz±æ ¿yæ na nowo! Jeszcze raz dziêkuje za wasze odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.