|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() skutki uboczne:(
mam pytanko...po jakim czasie byloby widac skutki uboczne brania tabletek antykoncepcyjnych??chodzi mi o tycie...
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: skutki uboczne:(
Ja od dwóch lat biorę takie tabletki i powiem tobie szczerze, że i owszem- przytyłam ok 3 kg po 5-6 miesiącach stosowania, ale wiele było w tym mojej winy ( sama tableteczka przecież nie tuczy-- a jedynie brak ruchu i nieodpowiednia dieta) Jeśli chciałabym zrzucić winę na tabletki --to użyłabym argumentu takiego: w czasie ich zażywania ,na dwa tygodnie - tydzień przed okresem, lodówka ma magiczne właściwości przyciągające
![]() ![]() Zresztą jeśli zdasz sobie sprawę, że to nie tabletki tuczą-a niewłaściwe postępowanie pacjentki, to myślę, że o takim skutku ubocznym zapomnisz. ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dziekuje.od tygodnia biore inne niz wczesniej.te obecne mocrogynon21 sa znacznie tansze(wczesniej bralam logest) i boje sie ze moge po nich przytyc.to chyba dlatego ze jak kolezanka zaczela kiedys brac to po prostu puchla w oczach. wczesniej byla szczupla i zgrabna a potem zrobil sie z niej balon:| ale skoro mowisz ze to zalezy ode mnie to jest dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja biorę tabletki już 3 lata i nawet jak zaczęłam je brać to nie przytyłam. Owszem, może kiedyś byęł takie tabletki po których się tyło, ale teraz są one (przynajmniej niektóre) ulepszone i sie nie tyje.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kochana
![]() Mycrogynon brałam przez 3 lata. Za paczke płaciłam ok9 zł. Ostatnio lekarz mi powiedzial że jest odpowiednik tych tabletek,ale tańszy. I rzeczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no to super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Te tabletki nazywają się Stediril. To jest inna nazwa od Mycrogynonu, inne opakowanie, inna firma, ale skład ten sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
a tak z ciekawosci spytam was jakie tabletki uzywacie?i w jakich sa cenach?bo jedna dziewczyna kupuje za okolo 50 zl(gdzie plastry sie w podobnej cenie i chyba bardziej wygodne?)i dlaczego te ceny tak sie roznia?przeciez dzialanie praktycznie jest takie same
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
moja siostra brała jakies drogie tabletki ale chciała przytyć i lekarz przepisał jej takie za 9 zł i powiedział że działają tak samo jak te droższe tylko że się po nich tyje...ja już nie wiem o co chodzi
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja po moich nie przytyłam raczej schudłam około 2 kg w ciągu roku a nic nie robiłam tz. zadnych diet i cwiczeń a biore harmonet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
a co z tym ze niby tabletki zmniejszaja poped?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę Cilest, opakowanie za ok. 30 zł i nie przytyłam ani grama. Wcześniej brałam Rigevidon (znacznie tańsze) i też nie przytyłam. Coś mi się widzi, że tu nie działają tabletki jako takie, tylko raczej ogólne predyspozycje organizmu. Moja przyjaciółka biorąc tabletki, potrafiła "przytyć" w ciągu dnia 5 kg, tzn. rano ważyła powiedzmy 55 kg a wieczorem 60. Było to związane z zatrzymywaniem wody w ograniźmie. Musiała zrezygnować z antykoncepcji hormonalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
dużo zależy od organizmu... również jeśli chodzi o popęd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.