|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Perfumy dla przyjaciółki
Witam,
Moja przyjaciółka niebawem będzie świętować 18 urodziny. Jako jedna z części prezentu chciałabym kupić jej perfumy. Wiem dokładnie, jakie jej się podobają, tylko nie potrafię się zdecydować. Wybieram pomiędzy Daisy Marca Jacobsa, Lolitą Lempicką (klasyczną, Si i L de Lolita...) oraz Coco Chanel EdT. Potrzebuję pomocy, bo nie umiem wybrać - mam inny gust niż ona i z wymienionych podoba mi się jedynie Coco. Bardzo proszę o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy dla przyjaciółki
Wybrałabym Chanel - klasyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na wiosnę/lato do codziennego użytku Daisy. Chanel bardziej okazyjnie i nie do wszystkiego. Lempickie latem mogą podduszać.
Chyba Daisy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za Daisy, najlepszy na codzień.
Chociaż Chanel kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba, że Twoja Przyjaciółka nie ma nic przeciwko intensywnym, bogatym woniom w środku ciepłego dnia. Wówczas warto się zastanowić nad L. Wesoła, młodzieńcza i z pazurem. ![]() Choć to wszystko są wyłącznie luźne sugestie; SkinnerBox, nie zapominaj o tym. ![]()
![]() "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! Edytowane przez wiedzma z podgorza Czas edycji: 2012-03-24 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Wiedźmą
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Skoro Daisy są bardziej praktyczne, tym bardziej postawiłabym na Chanel - wychodząc z założenia, że jeśli nie jest się maniakiem w jakiejś dziedzinie, to kupuje się - dla siebie - rzeczy "praktyczne". Więc fajnie byłoby dostać w prezencie coś luksusowego, mniej praktycznego, czego samemu, z rozsądku, by się nie kupiło - ale się tego pragnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja uważam że ta Daisy jest najlepszym pomysłem bo nie dość że wiosenno - letnia to jeszcze większości osób się podoba. Chanel nie ryzykowałabym bo nie każdemu się podoba, jest specyficzna i trzeba ją pokochać. ja sama musiałam się do niej poważnie przekonać, bo przez kilka lat była dla mnie obrzydliwym śmierdziuchem i w moim otoczeniu nie znam drugiej osoby której by się podobały (chyba że na mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja bym zawęziła wybór do Lolity klasycznej, Ciasteczkowej i Coco. Daisy ma wewnętrzne fuj
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.