|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nie mogę sie powstrzymać stres uzaleznienie od jedzenia
Witam. Zdałam sobie sprawę, że mam problem z którego tak trudno mi wyjść.
Od dziecka byłam szczupła , ale 1,5 roku temu na skutek stresu zaczęłam jeść -i to w dużych ilościach . Zaczęło się tym ,że sięgałam po cokolwiek żeby tylko jeść . I to trwa do tej pory. Najgorsze jest to ,że pochłaniam wszystko bez opamiętania, szczególnie wieczorem . W dzien jeszcze mogę nad tym zapanować ,ale w nocy masakra. Każdego dnia boje się nadejścia wieczoru ![]() Tylko ,że nie macie pojęcia ile jestem w stanie pochłonąc, nawet gdy zjem to wszystko pęka mi brzuch to cos mi mówi ,że muszę wziąc jeszcze...Tak samo jak próbuje się powstrzymać , zajmuje sie czymś ,np uczę to nie mogę się na niczym skupić ,bo w głowie jedna myśl 'musisz coś jeść". Jak się domyślacie strasznie tyje . Jeszcze 1,5 roku temu miałam idealną figurę , ale przytyłam od tego czasu 11-12kg ![]() Nie mam żadnej nadwagi ,ale jeśli dalej tak będzie to skończę w taki sposób. Oczywiście próbuje cośtam ćwiczyć , bez tego pewnie przytyłabym dwa razy tyle. W wakacje biegałam , teraz niestety nie mam czasu ,bo wracam zmęczona ,mam dużo spraw na głowie i po prostu mi się nie chce... Dziewczyny co mam robić? Jak sie zmobilizować? Próbowałam juz chyba wszystkiego ,jestem załamana nie wiem jak z tego wybrnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nie mogę sie powstrzymać stres uzaleznienie od jedzenia
też mam podobnie
![]() a wiem ze tak nie powinnam ;(
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny, to się chyba kwalifikuje do psychologa, co prawda czytałam na jakimś forum, że niektóre kobietki przy objawach tego typu (kompulsywnym obżarstwie) pomagają sobie 5htp, ale przemodelowanie zachowań jest chyba lepszym rozwiązaniem, nie jestem fachowcem, ale z tego co wiem reakcje na stres (i nie tylko) ponoć można przeprogramować tak, by nie kończyło się to opróżnianiem lodówki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
choć troszkę się to zmieniło staram się kontrolować to nadal mam takie fazy, że obżeram się na noc, i przez to nie mogę schudnąć. Cały czas zaczynam dietę od jutra od poniedziałku i to trwa już dobry rok (oczywiście jak byłam szczuplejsza było tak samo) teraz muszę się opanować, bo niedługo wakacje a ja chcę wyglądać jak 2 lata temu 55 kg <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.