![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
skutki zażywania wiesiołka
dziewczyny jeśli był taki wątek-to juz posypuję głowę popiołem. Ale chciałabym dotrzeć do dziewczyn, które zażywały wiesiołka. Dał efekty?kiedy brałyście?jaki miałyście efekty uboczne?Co o tym w ogóle myślicie?Czy poza sluzem wpława tez na hormony?Może ktoś ma więcej informacji.
Ja zaczęłam w tym cyklu-od pierwszego dnia brać oeparol. Biore 3 razy dziennie po 1 kapsułce. I od dwóch dni mam jakieś skurcze w dole brzucha. Nieprzyjemne bardzo. Wiecie coś o tym?Tak ma być?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skutki zażywania wiesiołka
Generalnie wiesiołek wpływa regulująco na gospodarkę hormonalną (nie tylko hormonów płciowych, ale też np tarczycy - przy niedoczynności tarczycy), zmniejsza stan napięcia przedmiesiączkowego. Jeśli jednak chcesz zajść w ciążę, to powinnaś brać go tylko w pierwszej połowie cyklu (do owulacji).
Ja w tej chwili stosuję na ewentulane ułatwienie porodu. Ponoć wiesiołek uelastycznia szyjkę ![]() Z innych zastosowań, to olej z wiesiołka jest dobry na wznocnienie włosów, paznokci, w walce z egzemą, cukrzycą i cholesterolem. Jeśli mogłabym coś polecić, to spróbuj zrobić sobie kurację 3 miesięczną z niepokalankiem mnisim (w aptekach Castagnus). Mi się udało ![]() A te bóle w podbrzuszu... hmmm... może właśnie fasolkujesz ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-27 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja zażywałąm wiesiołek przy starankach o dzidzi do owulacji tylko!
Wpływał na sluz, natomiast jak koleżanka ci już napisała to przed porodem ok 2-3 tyg .. można znowu zazywać co ponoć przyspiesza poród chyba. Tyle wiem ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek Edzia. Mam nadzieję ze posypią się odpowiedzi i dowiemy sie czegoś więcej bo ja właśnie też zaczynam przygodę z wiesiołkiem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja zażywałam wiesiołek (2tabl. 3xdziennie- do owu) i castagnus (do zafasolkowania). POMOGŁY! W pierwszym cyklu zafasolkowałam. Po wiesiołku śluz pięękny, w dniach owu popijałam trochę syrop guajazyl, on rozrzedza śluz i ułatwia plemniczkom drogę. A castagnus obniżył mi prolaktynę i też czułam że coś tam wyregulował. Polecam bardzo. I powodzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszek nie boli nareszcie. Ostatecznie biorę 3x1kapsułka. Skurcze przeszyły. Więc chyba dobrze.
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2009-10-31 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Guciu a od ktorego tc można go łykac w tym celu?
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() od kiedy zacząć brać wisiołek? od pierwszego dnia miesiączki, czy pierwzego dnia po miesiączce do owulacji (jak ją wyliczyć jak ma się nieregularne miesiączki ![]() *najlepiej chyba brać 2 kaps. 3 razy na dzien do owulacji (a jak zajdzie się w ciąże, to nadal brać wiesiołek?, czy tylko przed porodem zacząć) + ten castaganus ( a jego jak zażywać ile tabletek, przez ile czasu?) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi przygotowanie do ciąży, to wiesiołek od 1. dnia @ do owulacji. I potem brać tylko przed porodem, od ok 37 tc.
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja brałam wiesiołek przez cztery miesiące, bo nie miałam owulacji i lekarz mi zalecił właśnie na uregulowanie hormonów. Mnie wiesiołek bardzo zawiódł, bo ani zwiększenia śluzu nie zauważyłam ani poprawienia wyników hormonów, w zeszłym miesiącu przestałam go brać i w tym pojawiła się owulacja
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie masz co żałować 4 "straconych miesiecy"... nawet jeśli by nie pomogl to na pewno nie mógł zaszkodzić. Ostatecznie jeśli nie na owu to i tak zazywanie wiesiolka jest bardzo zdrowe chociażby na cerę, wlosy i paznokcie...
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
...a po drugie może własnie dopiero po 4 m-cach się uregulowało wszytsko jak sie bierze jakieś hormony to też wszystko nie działa od razu itd i też myślę, że na darmo go nie brałaś, trochę komórki się odzywiły wiesiołkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hm..czyli (jak dobrze rozumiem) wiesiołek wpływa na yy..lepszą płodność?
![]() ![]() Edytowane przez crawik15 Czas edycji: 2009-11-12 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do płodności, to pewnie trzeba bardziej uważać, chociaż pewnie nie ma badań pod tym kątem jak są prowadzone interakcje między tabletkami anty i antybiotykami ![]() Kiedyś gdzieś znalazłam, że hibiskus hamuje owulację, ale musiałabym trochę poszperać ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego wiesiołka czy musi być firmy OEPAROL czy może być inny?Niby wiesiołek to wiesiołek ale staramy się o dziecko i jest dla mnie ważne żeby zajść jak najszybciej.Kupiłam również Castagnus. Jak długo stosuje się Castagnus?Bo jestem trochę zdezorientowana:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do firmy z jakiej ma byc wiesiolek to nie doradze... chociaz osobiscie polecalabym raczej olej omega-3, albo zwykly lniany... wiesiolek moze byc zawodny, jesli organizm nie jest go w stanie przetworzyc w odpowiedni sposob a tak w ogole, to polecalabym odwiedzic jakis watek staraczkowy, tam dziewczyny duzo pisza o metodach wspomagania, ewentualnych badaniach, ktore warto wykonac przed staraniami itp. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja od ponad dwóch miesięcy biorę wiesiołka 2 kaps. dwa razy dziennie i on mi chyba nie służy, ponieważ w ostatnim cyklu napięcie miesiączkowe trwało prawie dwa tygodnie, bóle straszne podbrzusza, a w tym cyklu zero śluzu płodnego a zawsze miałam bardzo dużo, pierwszy raz tak mi się zdarzyło. Byłam u lekarza i wszystko jest ok, więc to pewnie przez ten wiesiołek.
Więc wiesiołek idzie w odstawkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest cudowny jesli organizm funkcjonuje w 100% jak powinien... tzn zeby kwasy zawarte w wiesiolku byly odpowiednio przetworzone i przyswojone przez organizm = spelnialy "obiecana" funkcje, potrzeba pewnego enzymu, ktory przez wielu nie jest wytwarzany... do takich osob moga nalezec glownie ludzie cierpiacy na choroby autoimmunologiczne, czyli alergie wszelkiej masci i rodzaju, atopowe zapalnie skory, reumatyczne zapalnie stawow, hashimoto i wiele innych... ![]() osobiscie naprawde polecalabym zostac tylko przy castagnus i odstawic wszelkie herbaty i mieszanki ziolowe, ktore zawieraja hibiskus, ktory moze hamowac owulacje
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
ja zaczęłam brać wiesiołka gdzieś tak od środka cyklu, do @ było ok, dopiero potem jakieś dziwne skurcze w dole brzucha, brak śluzu albo bardzo mała ilość jak wcześniej miałam bardzo dużo i kolejna @ przyszła dość wcześnie z normalnymi objawami ale bardzo skąpa. właśnie odstawiłam wiesiołka zaznaczę że brałam go cały czas nie zważając na owu i czasem dość duże ilości
![]() ![]()
Wypijmy kieliszek tak bez okazji. Wylejmy łzy tak bez powodu. Roztańczmy świat dla zabawy. Zakochajmy się tak dla... nudy. ![]() Edytowane przez _ewelka22_ Czas edycji: 2011-12-25 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dlaczego bralas go od srodka cyklu? wiesiolek sie bierze od 1 dnia cyklu do owulacji jezeli starasz sie o dziecko, jezeli bralas go w innym celu to ok, mysle ze mozna go wtedy brac caly czas np na skore....ale jezeli starasz sie o dziecko to tylko do owulacji.... a ile tabletek dziennie zażywałaś i jakiej firmy? skurcze mogły byc spowodowane tez zbyt duza dawka, nalezy ablo odstawic albo dawke zmiejszyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
hm brałam od środka bo tak kupiłam przeczytałam że dobry działa na różne rzeczy to jadłam sobie... nie wiem tylko czy mógł wpłynąć na wydzielanie śluzu tzn zmniejszenie ilości i na @ bo dość skąpa była
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytam z ciekawości, bo mnie zaintrygowałyście tym wiesiołkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
dokładokładnie tak, dlatego też później jest przyjmowany po 38 tc m.in. na przyśpieszenie akcji porodowej
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź
![]() Szkoda, że o tym zażywaniu wiesiołka na przyśpieszenie po 38tc nie wiedziałam jak w ciąży byłam i do 42 tc na poród przyszło mi czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.