Gdzie kupić/szyć suknię w Białymstoku? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-01, 18:11   #1
elka84
Przyczajenie

Wink

Gdzie kupić/szyć suknię w Białymstoku?

Witam wszystkich.Jednak mam pytanie skierowane do bialostoczanek.Drogie dziewczyny, czy ktoras z was szyla suknie slubna w salonie AGNES?

Witam.Powtarzam sie ale troche sie ty gubie .Jestem po raz 1 wiec przepraszam , ale do rzeczy.Chcialabym znac opinie krawcowej , ktora szyje suknie slubne na ul Sw rocha obok rzemiesnika.Czy ktos cos wie??

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-01 o 21:36 Powód: post pod postem
elka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 17:33   #2
atena11
Raczkowanie

Dot.: Gdzie kupić/szyć suknię w Białymstoku?

Cytat:
Napisane przez elka84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.Jednak mam pytanie skierowane do bialostoczanek.Drogie dziewczyny, czy ktoras z was szyla suknie slubna w salonie AGNES?

Witam.Powtarzam sie ale troche sie ty gubie .Jestem po raz 1 wiec przepraszam , ale do rzeczy.Chcialabym znac opinie krawcowej , ktora szyje suknie slubne na ul Sw rocha obok rzemiesnika.Czy ktos cos wie??
Zależy jakie suknie Ci się podobają?? Jeśli tradycyjne, szerokie doły to jest w tym niezła, jakoś nie powierzyłabym jej masy koronek. Tu bardziej polecam Kaprys z Centrum Park. Ja swoją suknię również chciałam szyć w jednym z tych salonow. Ale ostecznie kupiłam w Mon Cheri. Kiedy zobaczyłam ją na wystawie zakochałam się, a po przymiarce nie miałam ochoty zdejmować. Powodzenia.
atena11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:17   #3
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elka84 Pokaż wiadomość

nie polecam salonu Agnes !!!!!!!!!!!!!!!! szyłam u nich bolerko, tragedia poszłam z nim z reklamacja i nawet panie nie chcialy mi go poprawic bylo zle uszyte, powiedzialy tylko, ze tak ma byc, tylko ze bolerko wygladalo beznadziejnie, na szczescie nie musialam go nałożyć, wypożyczyłam piekny biały szal w Wiktorii w Centrum Park (świetna obsługa). Pozdrawiam

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 10:08   #4
elka84
Przyczajenie

Wink Dot.: Gdzie kupić/szyć suknię w Białymstoku?

Dziekuje za rade, warto kogos sie spytac o zdanie
elka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 11:01   #5
Bunny_82
Zadomowienie

Nie ma sprawy

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 21:23   #6
aneta_23
Przyczajenie

Ja kupowałam swoją suknie ślubną w Glorii na św. Rocha. Nie żałuje wręcz przeciwnie. Mogę polecić ten salon wam wszystkim dziewczyny. Tak szeroki wybór i fachowa pomoc że byłam aż w szoku. Kobiety tam pracujące znajdą coś odpowiedniego chyba dla każdej panny młodej.

Musicie jednak sprawdzic same, ja miałam swoje wesele rok temu wiec trochę czasu juz minęło. Warto pochodzić po różnych salonach i wyrobic sobie opinie. Przynajmniej ja tak robiłam.

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych panien młodych. Wiem jak duży to stres nerwy i multum przygotowań.
aneta_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 18:45   #7
princess_m
Raczkowanie

ja wiem ze szyja w domu mody ale nie pamietam nazwy ;/ znajduje sie obok kosciola sw Rocha z tej strony co jest winda, nie wiem jak szyja ale jak rozmawialam z ta pania to mi powiedziala ze sama wybieram material, kolor, fakture, oni oczywiscie podopowiadaja, mozna tez przyjsc ze zdjeciem sukni i oni prawdopodonie uszyja taka sama. najpierw chcialam szyc a pozniej sie okazalo ze moja suknia kosztuje 150 zl drozej niz oni uszyja wiec wolalam zamowic w salonie i miec pewnosc ze to co juz widze to dostane nie polecam 3 salonow w ktorych po prostu panie nie chcialy mnie obsluzyc:
1. na lipowej obok mon cheri nowy salon - pani na wejsciu uznala ze nie ma dla mnie odpowiedniej sukni
2 i 3. to chyba ulica krakowska - tam sa obok siebie 2 salony naprzeciw gorki magdalenki,
w 1 pani (nie patrzac sie na mnie tylko w laptopa) uznala ze zostalo jej do zamkniecia 40 min wiec nie ma czasu dla mnie i ona nie zostanie nawet 5 min dluzej , gdzie ja np. w mon cheri przymierzylam w 30 min 7 sukien
w 2 akurat byla przymiarka i tez uslyszalam taka odpowiedz ze ona nie zostanie ani chwili dluzej - nawet nie zaproponowala zebym sie umowila na inny termin
ale trudno skoro nie chcialy zarobic ich strata
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 22:22   #8
Anetka77
Przyczajenie

Polecam salon Atelier Ślubne na św Rocha 10/9
sukienki są tanie jak na Białystok, wszystko jest szyte i tworzone na miejscu. Najlepsze jest to, że nawet o najmniejszy szczegół krawcowe pytają. Do głowy by mi nie przyszło że można o tyle rzeczy wypytać przy szyciu sukni. Jak dla mnie super. Obsługa fajna i zawsze można jakiś rabacik wytargować hehe chociaż przy sukience za 1000zł to może i głupio prosić o rabat

Ogólnie Pani z Atelier bardzo szczegółowo pytała o wszystko i zawsze starała się abym była zadowolona. Nawet na ostatniej przymiarce zrobiła poprawki tak jak sobie tego życzyłam.

Jeszcze raz polecam
Anetka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 12:56   #9
milenka_wyszka
Przyczajenie

Moja kochana kuzyneczka kupiła swoją suknię w Białymstoku w salonie: http://suknie-gloria.pl/
Wyglądała na prawdę prześlicznie ^^
milenka_wyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 17:30   #10
aguska_3g
Przyczajenie

Ja także polecam Atelier Ślubne na ul.Św.Rocha 10. Pani właścicielka to młoda i kreatywna osoba. Stworzyła suknię moich marzeń ! Wykonanie było precyzyjne i terminowe, cena rozsądna, efekt świetny!!! zdecydowanie polecam
aguska_3g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 09:51   #11
asiunia_354
Przyczajenie

Potrzebuję sukni w dużym rozmiarze gdzie w Białymstoku taką znajdę najlepiej do wypożyczenia
asiunia_354 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 09:44   #12
Tamarka19
Przyczajenie

Ja polecam Pracownię Krawiecką "Anna" na św. Rocha, mieści się w Domu Handlowym "Wenus". Niedaleko Spodków. Pani Ania szyje piękne suknie i w dodatku ma konkurencyjne ceny!! Sam fakt, że kolejki na suknie są u niej zaklepywane już rok wcześniej, o czymś świadczy. ) Mi także będzie szyła moją ślubną <3
Tamarka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-07, 14:44   #13
Lena6891
Przyczajenie

Nigdy się nie wypowiadałam ale zrobię wyjątek bo może to komuś pomoże. Nie polecam salonu Mon Cheri bo albo mają leniwa krawcową, albo nie chce im się dbać o klienta na którym mało zarobią. Kupiłam u nich suknię na wyprzedaży za 1500 zł, podobno wcześniej nie wypożyczana (mały rozmiar i rybka na zamek) niestety prawda wyszła na jaw na 1 – szej przymiarce, przy podpięciu trenu, który wyglądał jak brudna stara firanka - w efekcie trzeba było go ściąć, na szczęście jakoś o nim nie marzyłam.

Na dodatek po odświeżeniu suknia zrobiła się za ciasna a ja przecież schudła od chwili kupna do przymiarek jakieś 2 kilo, żeby po dwóch godzinach wesela elegancko się poluźnić tak, że wiązanie (przerobiono mi z zamka i guziczków) takie do deski niewiele zdziałało, jedynie moja pupa zatrzymała suknie przed efektownym zsunięciem. Na dodatek po ślubie zobaczyłam ślady po zwężaniu sukni, w sztucznym świetle salonu nie były widoczne.

Jestem posiadaczką krótkiej, wąskiej talii i bardzo chciałam to pokazać (niektóre sukienki w gorsetach podczas mierzenia dosłownie się wyginały). Dlatego też chciałam mieć suknie z pożądanym gorsetem jaki mają te z wyższej półki, przekonywano mnie że to świetny model super leży (jak mi pani pospinała szpilkami to był dopasowany idealnie niestety pierwszy i ostatni raz) okazało się , że tego się nie da zrobić, bo sukienka straci fason (chodziło o kilka centymetrów dla mojego komfortu o ileś rozmiarów), zamiast tego wstawili mi jakieś dodatkowe fiszbiny wzdłuż szwów bocznych, które w wyniku braku podparcia tez się połamały, ale pod materiałem na szczęście nie było tego widać. Chciałam mieś dekolt w serce a nie prosty, przy kupnie wszystko się dało, przy przeróbkach znowu ta sama śpiewka o psuciu fasonu, dodam że gorset był drapowany a nie milion koralików czy haftów, wystarczyło wyciąć jeden mały trójkącik materiału. W tym salonie nie można było też wypożyczyć żadnego okrycia wierzchniego (myślałam, że to jest oczywistość, że można) a na miesiąc przed ślubem możliwości wypożyczenia w innych salonach są żadne. Bolerko uszyła mi tamtejsza krawcowa, za 120 zł dostałam „farfocel z tafty” bez żadnej ocieplanej podszewki (a miała być) więc gdyby nie prawie 20 stopni w dniu ślubu to chyba bym padła z zimna.

Potraktowano mnie jak klienta drugiej kategorii, żałuje wyboru bo za 1500 zł i przy niezbyt wygórowanych wymaganiach (niezbyt obcisła rybka, zdobiona głównie do pasa, bez trenu) mogłam za niewiele więcej uszyć sobie nową albo dać komuś zarobić i odkupić używaną, przynajmniej wiedziałbym, że tylko jeden raz. Dlatego jak kogoś skusi tamtejsza wyprzedaż to najlepiej negocjować cenę i sruu… z tego salonu do jakiejś porządnej krawcowej i oglądać dokładnie czy w bambuko nie robią.

Dodam, że dziewczynie która brała ślub godzinę po nas (zrzucaliśmy się razem na dekoracje ) tak zwęzili suknię ( tym razem nową rybkę za 4.000 obcisłą do kolan ), że trzymała w swojej sukni tylko do pierwszego tańca a do ołtarza szła jak gejsza. Miała taką skromna i krótka na zmianę, ale nie planowała tego robić tak szybko.
Lena6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości