|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kręcony róż.
Witam!
Chciałam się was o coś poradzić. Strasznie podoba mi si nowy trend różowych włosów. Sama osobiście mam ciemnorude, kręcone włosy. Wydaje mi się, że ten róż średnio pasuje do kręconych, ale strasznie chciałabym spróbować czegoś takiego. Co o tym myślicie? na 2 zdjęciu ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: kręcony róż.
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=EVsXS...eature=related ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Według mnie też raczej pasuje do prostych włosów taki ostry kolor, ale może to dlatego, że nigdy nie widziałam różowych kręciołków
![]() A w ogóle to wiesz, że musiałabyś swoje dość mocno rozjaśnić żeby zrobić taki róż? I ja Ci nie pozwalam, bo masz piękny kolor <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, że własne mogą Ci się nudzić, ale jak długo nie znudziłyby Ci się takie różowe? Twoje włosy bardzo pasują do całej reszty, są piękne i wszyscy Ci ich zazdroszczą ![]() Takie włosy to prawdziwy dar, zostaw je w spokoju. Albo wkręć się w kręconą pielęgnację: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592027 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Piękne włosy i buzia. Ale nie mam pewnosci, czy bedą do tej karnacji i oprawy pasować różowe... Ryzykowny zabieg. I przypuszczam, ze zniszczy włosy, bo nie wiem, czy aby uzyskać taki róż, nie musiałyby być poddane dekoloryzacji. I wraz z szsz zapraszam na zakręcony wątek (link takze w moim podpisie).
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za opinie!
Wiele osób kocha moje włosy, jednak ja jestem już znudzona. Całe życie to samo. loki loki loki loki. Może przesadziłam z tym różem na całych włosach, ale teraz myślę nad końcówkami, coś a'la ombre hair tylko z różowymi końcówkami? Końcówki włosów i tak będę musiała ściąć kiedyś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
wg mnie Polska jest strasznie zacofana i tak się ludzi wychowuje, uwierzcie mi za granicą to nic dziwnego widzieć dziewczynę w różu, sama widziałam a nawet dołączyłam do grona takich
Trzeba się przełamywać, może jak więcej takich przybędzie to się poziom tolerancji w Polsce opamięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem, że Ci się nudzą włosy, bo są zawsze takie same, ale zanim się zdecydujesz na coś nieodwracalnego (ombre - nie różowe, ale ciut jaśniejsze niż naturalne - nie byłoby złe, ale trudno znaleźć zaufanego fryzjera, tak samo trudno zrobić to samemu w domu, żeby nie zepsuć włosów - to, że komuś na wizażu wyszło, nie znaczy, że Tobie się na pewno się uda), spróbuj czegoś nieinwazyjnego: może naturalne płukanki rozjaśniające/przyciemniające włosy? może cassia? (http://www.helfy .pl/cassia-obovata-bezbarwna-henna-odzywcza-senna - z zasady nie zmienia koloru włosów, ale może ożywić, dodać blasku, a nie zniszczy) może wyprostowanie od czasu do czasu? ciekawe upięcia? ja, mimo zaawansowanego wieku, czasem robię sobie dwa różki z włosów, i panny z różowymi włosami się na mnie gapią ze zdziwieniem ![]() A jak się jednak zdecydujesz na coś nieodwracalnego, to licz się z tym, że jest wówczas możliwe, że włosy trzeba będzie obciąć i mozesz tego żałować. Sama kiedyś miałam długie, proste włosy do pasa - i dla odmiany skróciłam je do karku i zrobiłam trwałą ![]() ![]() Z Tobą może być zupełnie inaczej, ale może być też podobnie, więc dobrze się zastanów. PS. Agrafka też odradza róż, a to mądra kobieta jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
oo, dzięki za napisanie tylu porad
![]() chciałam zrobić na lato jasne ombre (w miarę jasne...) ale mój fryzjer powiedział, że to wygląda jak ohydne odrosty i mi tego nie zrobi ;D no muszę coś wykombinować, jak tak odradzacie ten róż i nad tym myślę, to pewnie macie rację ;D co do upięć nie mam zbytnio cierpliwości, mam okrągłą twarz, źle to wygląda - tak samo wyprostowane. marzyłam o prostych włosach z przedziałkiem po środku, ale wyglądam jak idiota -.- no nic, trzeba się jeszcze dobrze zastanowić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyno, masz tak śliczne włosy!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja tam uważam że loki + róż to świetne połączenie. sama mam proste włosy, a jak widać w avatarze kręcę czasem mocniej, czasem lżej, ale kolorowe włosy lepiej wygladają na takich pokreconych czy pofalowanych niż na prostych. przez kilka ostatnich lat co chwile mam jakieś róże, fiolety, czerwienie, zielenie i takie tam na głowie i o dziwo nie uważam się za mało atrakcyjną osobę jak to ktoś napisał. Na kondycję włosów też nie narzekam, chociaż lubię je wystylizować na takie wiedźmowate gdzie wyglądają jakbym je katowała, ale po rozczesaniu wszystko wraca do normy.
Co konkretnie do Twojej osoby to jednak bym odradzała. Nie wiem czy to kwestia zdjęcia czy normalnie też tak jest ale wyglądasz na osobę z ciepłym odcieniem skóry, a jednak taki kolor lepiej wygląda u osób z jasną, chłodną karnacją. I jak teraz wyglądasz pięknie i naturalnie, tak przy ostrym różu mogłoby się to zmienić i wyglądać tanio. No i z takim odrobinę jaśniejszym ombre byś wg mnie cudnie wyglądała, dodałaby taka koloryzacja świeżości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
"pocieszę Cię" - farbowanie tak niszczy włosy że loki Ci zanikną; mi się tak zrobiło. Bo do różu najpierw musisz potraktować rozjaśniaczem a dopiero potem różem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Różowe włosy są super, czy to loki czy proste. Istnieje tyle odcieni różu, że spokojnie można znalesc pasujący do karnacji ale...
Jak każda niecodzienna stylizacja wymaga trochę wysiłku. Nie można sobie pozwolic na umycie włosów i wio na miasto. Modelka ze zdjęcia, które podałaś tylko udaje niechlujny styl. Tak naprawde to jest bardzo przemyślana kreacja. wiem coś o tym bo sama jestem post punkowym niechlujem i miałam różowe włosy ale kiedy chciałam poprostu wyjsc z domu bez przebierana to wyglądałam nieciekawie i jak to określił mój kolega -mam bardzo nie twarzowy kolor włosów. Tak jak dziewuszki wspomniały uzyskanie takiego koloru wiąże się z agresywnym rozjaśnieniem więc dodatkowo będziesz musiała walczyc o regenerację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.