![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy mam szanse na studia?
Witam, jestem w klasie maturalnej, moja sytuacja nie jest najlepsza, nie mam za duzo czasu do nauki bo musze łączyć szkołe z pracą.
I stąd moje pytanie, jestem po maturach próbnych które poszły mi bardzo kiepsko: Polski - 54% Angielski - 56 % Matma - 34 % Wszystko na podstawie. Nie przykładałam się do nauki bo zawsze myślałam, że zrobie sobie rok przerwy, poprawie maturę. No ale jednak teraz myśle, że szkoda mi roku. Interesują mnie tylko studia zaoczne, by połączyć je z pracą, najlepiej w Warszawie. I czy w takim wypadku mam szanse na jakieś studia? Jeśli miałabym już jakieś wybierać to pedagogika. Proszę o rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy mam szanse na studia?
pedagogika to strata czasu, sama studiuje wiec wiem
![]() tak, masz szanse na przyjecie, tym bardziej na studia zaoczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jestem typowym humanistą i nic innego mi specjalnie do głowy nie przychodzi oprócz tej pedagogiki. A to też wybrałam z racji tego iż zawód 'opiekunka do dziecka' jest bardzo popularny i ludzie zazwyczaj szukają osoby ze studiami pedagogicznymi a oprócz tego może mi się uda gdzieś załapać indziej
![]() Na jakiej uczelni studiujesZ? i gdzie mogłabym z moimi zapewne podobnymi wynikami majowymi składać papiery? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie matury probne zawsze wychodza gorzej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na typowo ścisły kierunek nie mam się co pchać bo po semestrze zrezygnuje także już nie wiem nic. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Studiuje w Poznaniu na Uniwersytecie Przyrodniczym. Tam akurat wymagali na maturze biologie lub chemie, mozna bylo sobie wybrac. Z racji tego ze biologia nie poszla mi za dobrze zdecydowalam sie ze od razu zloze papiery na studia zaoczne a ze wtedy jeszcze pracowalam to stwierdzilam ze to bedzie lepsze rozwiazanie niz studia dzienne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nic się nie martw!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kończę technikum hotelarskie i egzamin próbny zawodowy dobrze mi poszedł te 75% miałam. W sumie to hotelarstwo było z przypadku ale może iść dalej w tym kierunku? Tylko co po tym będe miała? hmm. Orientuje się ktos jak jest z zarobkami w tej dziedzinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dlaczego odradzacie pedagogikę. Widać mało wiecie.
Np. po pracy socjalnej można być asystentem rodziny za 3 tysiące miesięcznie, jeśli chodzi o zarobki. W Niemczech/Anglii można być opiekunem za 2 tysiące euro/funtów. Można mieć swoje przedszkole np. po wczesnoszkolnej. A na dobrą państwową uczelnię (nawet na studia zaoczne) na pedagogikę trzeba mieć naprawdę dużo punktów (porównywalnie np. do bardzo popularnego dziennikarstwa). Zgadzam się z Narrhien- na pedagogikę wcale nie jest łatwo się dostać. No, chyba że prywatnie albo na byle jaką uczelnię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wiesz, może taki humanista co się uczy na tyle by trafić w klucz to nie małby takich 'tragicznych' wyników. Choć uważam, że to jest i tak dobrze praktycznie się nie ucząc. Od zawsze sobie dobrze radziłam z polskim, dużo czytałam to znaczy , że co jestem umysłem ścisłym? Prosiłam o rade a nie osądzanie.
Edytowane przez Disappointed Czas edycji: 2012-02-19 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To jest jakaś masakra, nic nie wiecie o danej osobie a tak osądzacie. Robiłam testy predyspozycji zawodowych u doradców zawodowych w szkole i wychodziła mi właśnie pedagogika z psychologia na zmianę.
Oferty szkół przeglądam cały czas ale znam swoje możliwości i to co mi nie pasuje, odpada. Koniec, kropka. Mój wybór w związku z pedagogiką, nie jest wyborem chybił-trafił, także też nie wiem skąd to stwierdzenie ![]() Słuchaj, osądzanie ludzi po charakterze pisma to duży dar, wykorzystaj to ![]() A i mozesz napisać definicję humanisty, żebym mogła sprawdzić, czy rzeczywiście nim nie jestem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() O matko ![]() ![]() Jeśli się czujesz tak bardzo lepsza to ja już podziękuje za Twoje rady. Dobranoc. Edytowane przez Disappointed Czas edycji: 2012-02-19 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba już nie potrzebujesz definicji humanisty? Po prostu skup się na tegorocznej maturze i próbuj, ja trzymam kciuki, ale nie próbuj niczego w tym temacie udowadniać, bo niestety każdy widzi, że wyniki Twojej matury znikąd się nie wzięły. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, matma mogła ci nie pójść. Ale. Zdawałaś tylko obowiązkowe przedmioty i to tylko na podstawie i to z moim zdaniem baaaaaaaaaaaardzo słabym skutkiem biorąc pod uwagę że matura podstawowa z angielskiego to jest co najwyżej poziom A2 więc wcale nie przesadzam, bo w wielu podstawówkach pod koniec wprowadzają podręczniki B1 jeśli klasa jest rozszerzona. Ty miałaś całe życie na naukę i chyba nic z tym nie zrobiłaś, ale dumnie nazywasz się humanistką. Gdzie te czasy gdy studia były dla wybranych którzy chociaż trochę się wysilili przygotowując do matury i ucząc się całe życie... I niestety, tak, masz szansę na studia. W jakiejś beznadziejnej prywatnej szkole lansu i baunsu, ale masz. I dlatego mamy kryzys na rynku pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Przecież uzasadnienie znajdziesz w moim poście, nie widzę sensu żeby to bardziej rozwijać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ależ to super, że Twoi uczniowie są tacy genialni. Mnie niestety nie stać na korepetycje, czasu na przyłożenie się do nauki też za wiele nie mam a z angielskim w szkole średniej miałam pierwszy raz styczność, ale co ja się będę tłumaczyć, wyniki matur widocznie dają prawo do kategoryzowania ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Sory batory angielski jest obowiązkowy w szkole podstawowej gimnazjum i liceum, a matura jest na poziomie A2. Miałaś kilka lat by się do niej przygotować i nie mów że to kwestia pieniędzy na korepetycje.
BO o ile jestem w stanie zrozumieć że matma mogła ci nie pójść, polski - nie rozumiem ale okej, o tyle - wybacz ale angielski? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Podać Ci adresy szkół byś mogła się zapytać czy się uczyłam ang w podstawówce i gimnazjum? No sorry ale o co Ci dziewczyno teraz chodzi? Chcesz się na kimś wyżyć czy poczuć się lepsza?
Jak już powiedziałam, nie umiesz doradzić to nie odzywaj się wcale. Edytowane przez Disappointed Czas edycji: 2012-02-19 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.