|
Notka |
|
Piel璕nacja w這s闚 W tym miejscu rozmawiamy o piel璕nacji w這s闚. Je郵i twoje w這sy s suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na popraw sytuacji. Do陰cz do nas. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 9
|
Monat -kosmetyki do w這s闚 kto pr鏏owa???
Hej!
![]() Szukam os鏏 kt鏎e stosowa造 kiedykolwiek kosmetyki do w這s闚 firmy MONAT b康 s造sza造 co na ten temat od zaufanych os鏏 ![]() Mam zniszczone i wypadaj帷e w這sy wobec czego szukam dla nich jakiego ratunku... Pr鏏owa豉m ju botox, ale niestety efekt praktycznie zerowy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 444
|
Dot.: Monat -kosmetyki do w這s闚 kto pr鏏owa???
Nie probowalam, ale mam kolezanke ktora uzywa tych kosmetykow i jest zadowolona. Mnie osobiscie one nie przekonuja.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 48
|
Na w徠ku o 造sieniu androgenowym dziewczyny pr鏏owa造, zajrzyj tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 1
|
Witaj, stosuje te kosmetyki od lutego 2020r drogie bardzo i zero efektow, nie jestem zadowolona i zaluje wydanych ogromnych pieniedzy na te marke. Lepsze long4lashes, kerastase
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 285
|
Ja w豉郾ie zacz窸am u篡wa, z dusz na ranieniu przyznam, po tym co naczyta豉m si o tej marce. Ale jak na razie w這sy trzymaj si g這wy. Nie wiem czy to efekt placebo czy szampon闚 ale od pierwszego mycia w這sy przesta造 si sypa... my郵a豉m ze dostan sza逝 z tym wypadaniem, raz ze przerzedzone w這sy, dwa ze by造 wsz璠zie! W majtkach, po軼ieli, praniu czystym i brudnym, na blatach kuchennych no wsz璠zie! A teraz nic. Nie przesadzam, nic! Na pod這dze moich w這s闚 ju nie ma, na szczotce zostaje 2-3 w這sy a nie gar嗆... tylko je郵i si zdecydujesz to nie wierz w 瘸dne detoxy, je郵i zauwa篡sz niepokoj帷e sygna造 trzeba podj望 decyzje czy przetrzyma ( np niekt鏎e dziewczyny mia造 mocniejsze przet逝szczanie przez jaki czas, czy linienie, ale nie jakie dramatyczne) czy od razu odstawia w przypadku podra積ienia skory g這wy, pryszczykow, zaczerwienienia pieczenia czy drastycznego wypadania w這s闚. Trzeba u篡wa z g這wa pomimo ze tak bardzo by si chcia這 瞠by zadzia豉這... ja mam zamiar u篡wa do p鏦i nie b璠zie negatywnych efekt闚. W moim prze鈍iadczeniu uratowa豉m tyle w這s闚 ile normalnie wypad這by mi przez te 2 tygodnie. Zobaczymy. A zdecydowa豉 si?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 319
|
To firma typu MLM / pyramid scheme (marketing wielopoziomowy? nie wiem jak to po polsku si nazywa), na angielskim YouTubie sporo jest o tym. Maj du穎 pozw闚 s康owych o to, 瞠 po ich kosmetykach wypadaj w這sy. Osoby, kt鏎e je wychwalaj, najcz窷ciej po prostu pr鏏uj je sprzeda, firma ukrywa z貫 opinie. Decyzja oczywi軼ie nale篡 do was, ale ja bym si w to bardziej zag喚bi豉 przed kupnem.
Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 166
|
Cze嗆, ja u篡wa豉m kosmetyk闚 Monat z serii na wypadaj帷e i s豉be w這sy i co ciekawe:
-u篡wa豉m ich ponad 3 Msc regularnie i te kosmetyki wmozyly wypadanie wlosow -strasznie wysuszy造 mi wlosy -og鏊nie nie widz 瘸dnych, absolutnie 瘸dnych zalet tych kosmetykow -s drogie, niby wydajne... dodatkowo jak dla mnie brzydko pachna. Zw豉szcza od篡wka Restore bez sp逝kiwania. Jej zapach jest koszmarny. Ja nie polecam ale wierz 瞠 s dziewczyny kt鏎ym te kosmetyki pomog造 bo ka盥a z nas ma inne w這sy i inaczej reaguje. Mi zamiast pomoc zaszkodzi造 i przyznam 瞠 to do嗆 dziwne bo zwykle kosmetyki albo pomagaj albo po prostu nie robi nic, nie dzia豉j natomiast Monat wr璚z zaszkodzil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 41
|
Cytat:
Ciekawe co takiego maja w skladzie, ze sa takie reakcje na te kosmetyki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 17
|
Witam!
Zaczn od tego 瞠 mam 42 lata, cienkie i rzadkie w這sy, w這sy farbuj co miesi帷 ze wzgl璠u na siwizn. Niestety z wypadaniem w這s闚 walcz od lat praktycznie bez zadowalaj帷ych efekt闚. Wyniki mam dobre, mo瞠 to stres lub co innego ma na to wp造w. Pr鏏owa豉m praktycznie wszystkiego i jak na razie tylko wcierka z kozieradki dzia豉豉 jako tako. O Monat s造sza豉m ju dawno ale nigdy nie odwa篡豉m si zainwestowa w to bo nie s to ma貫 pieni康ze a i opinie r騜ne. Poniewa stwierdzi豉m 瞠 to mo瞠 by moja ostatnia deska ratunku zaryzykowa豉m. Produkt闚 Monat u篡wam od 1 maja 2020, produkty dobra豉 mi konsultantka Monat. Pierwszy zestaw to Intense Repair Shampoo, Intense R Conditioner i Intense R Treatment tzw spray na zakola. Po 2 miesi帷ach zero efekt闚 a w這sy przesuszone, nawet mia豉m wra瞠nie 瞠 w這sy wypadaj bardziej. Inna konsultantka powiedzia豉 瞠 ten szampon powinien by u篡wany zamiennie z innym bo ca造 zestaw IR wysusza w這sy. Poleci豉 IR na pierwsze mycie aby oczy軼i sk鏎 g這wy a na drugie mycie Renew Shampoo plus IT od篡wka. Tak te zrobi豉m.... dom闚i豉m jeszcze mask do w這s闚 Replenish masque i IR spray bo zale瘸這 mi na od篡wce do rz瘰 gratis. Dzi mamy prawie po這w listopada, mo瞠 w這sy nie s tak przesuszone jak pr璠zej po ca造m zestawie IR ale efekt闚 i tak nie widz. Nie chc pisa 瞠 jestem rozczarowana bo dalej wierz ale nie ma co si oszukiwa na mnie to nie dzia豉. Prawie 7 miesi璚y z Monat i nic. Mo瞠 to indywidualna sprawa?? Od篡wk do rz瘰 stosuje sumiennie od sierpnia i te nic, og鏊nie mam w miar d逝gie rz瘰y ale cieniutkie, chcia豉m zag窷ci i pogrubi, jedyny plus 瞠 nie uczula a mam alergiczne oczy, lepsze efekty mia豉m po od篡wce FEG - super d逝ga郾e wtedy by造. Dodam tylko 瞠 moja kole瘸nka te zainwestowa豉 w Monat i te si rozczarowa豉, jedyny produkt kt鏎y poleca to olejek Rejuvenique, ona stosuje go na lekko zwil穎ne w這sy i m闚i豉 瞠 fajnie jej podkre郵a loki a ma grube w這sy do tego jest dobry na alergie sk鏎ne i tego typu rzeczy u dzieci. Kiedy na stronie Marlenamarczuk.pl czyta豉m opinie o produktach Monat tam by造 linki do niby prawdziwych dziewczyn kt鏎e stosuj te kosmetyki, prawda jest taka 瞠 one tym handluj bo w鈔鏚 nich jest moja pierwsza konsultantka i jej znajome z tego samego biznesu. W komentarzach napisa豉m swoj opini kt鏎a wcale nie by豉 negatywna, by豉 prawdziwa, 瞠 nie widz efekt闚 u siebie po stosowaniu tych produkt闚 ale widocznie moja opinia nie zosta豉 zatwierdzona przez administratora poniewa nigdy si nie ukaza豉 ;-) Podsumowuj帷: kosmetyki dobrej jako軼i, starczaj na d逝go je郵i u篡wa si ich tak jak zalecaj czyli bardzo ma豉 ilo嗆 szamponu wystarcza na umycie w這s闚. Szampon rozciera si w d這niach czyli aktywuje i daje rad na w這sach. Od篡wka zchodzi szybciej ni szampon, zalecana ilo嗆 nie wystarcza na moje cienkie i rzadkie w這sy wi璚 wyciskam wi瘯sz ilo嗆. Przyrost w這s闚 瘸den, wypadanie nie zosta這 zredukowane wcale, baby hair s no ale je郵i wypadaj w這sy to i odrastaj ;-) zakola? na upartego mog豉bym powiedzie 瞠 troszk wida r騜nic ale tylko ciut, ciut. Po 7-miu miesi帷ach spodziewa豉bym si troszk lepszych efekt闚. Jak d逝go trzeba u篡wa tych kosmetyk闚 aby zauwa篡 efekty pewnie d逝瞠j, latami.... Dziewczyny to jest tylko moja w豉sna opinia a wy zrobicie jak uwa瘸cie. Sko鎍z wszystkie zapasy i wracam do wcierki z kozieradki ;-) Powodzenia i wytrwania no i przede wszystkim oczekiwanych efekt闚!! Edytowane przez Czarny_Kot_ Czas edycji: 2020-11-18 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja u篡wam od ko鎍a czerwca i mam ca趾owicie zaro郾i皻e skronie a na linii w這s闚 te ma貫 babyhair si wzmacniaj i zarastaj tam miejsca gdzie my郵a豉m ze nigdy nie mia豉m w這s闚. Tak瞠 na mnie dzia豉j.
Dziewczyny wypr鏏ujcie wcierke do w這s闚 z biochemii urody z peptydem miedziowym - peptyd miedziowy powi瘯sza cebulki w這sowe i nie ma 瞠 na jednych dzia豉 a na innych nie, on po prostu tak dzia豉. Ja u篡wam razem z Monatem i jestem w szoku co si dzieje na mojej g這wie. Dodam tylko ze jestem pewna ze w這sy odrastaj mi od monatu poniewa s do嗆 d逝gie - wcierke u篡wam za kr鏒ko 瞠by w這sy po niej by造 takie d逝gie, ale na pewno s mocniejsze i grubsze po wcierce. Takiej wcierki szuka豉m wsz璠zie i ju mia豉m sprowadza jaki eliksir z tym peptydem ze stan闚 za sto pare dolar闚 a okaza這 si ze mamy to cudo w Polsce za ca貫 28 z這tych. Na prawd je郵i nic nie dzia豉 warto da szanse tej wcierce. Do tego wszystkiego stosuje jeszcze dermaroller - ale nie wiem czy on co pomaga czy nie bo stosuje to wszystko razem. Je郵i cierpicie na miniaturyzacj w這sa- jak ja, mo瞠 by hormonalne albo zwi您ane z wiekiem ( w zasadzie tez hormonalne) to polecam te wcierke! Moje cebulki by造 male鎥ie a w這sy coraz cie雟ze i wy郵izgiwa造 si z mieszk闚. W這s by widocznie grubszy na ko鎍u i cieniutki u nasady z male鎥a cebulk, ledwo widoczna. Przerzedzone na skroniach, bokach i koronie, teraz mam „czupryn” hahahah co prawda po bokach nie bardzo odrastaj ale nie trac nadziei. Musz zaznaczy ze po rozpocz璚iu stosowania wcierki w這sy mi polecia造 ale pierwszy raz w 篡ciu nie by豉m tym zestresowana i kaza豉m im wypada w choler - s豉be musza wypa嗆 瞠by mieszek m鏬 wyprodukowa mocniejsz cebulk. Wypada造 oko這 2 miesi璚y. Teraz mam ju spok鎩 - teraz ro郾iemy ❤️ Co do manatu to mi konsultantka tak瞠 poradzi豉 kupi szampon IRT na pierwsze mycie i jaki inny ( nie pamietam tych nazw) na drugie- je郵i kto potrzebuje wiedzie kt鏎y to piszcie - sprawdz. Od篡wk r闚nie mam z serii IRT. Powodzenia!!! Ja tez my郵a豉m ze na mnie noc nie zadzia豉... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
zielony stworek
Wiadomo軼i: 16 990
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 831
|
Cytat:
Ja stosuj monat od grudnia 2019. Dawa豉m mu rok na popraw. Rok min掖 i p鏦i co jestem zadowolona. Mn鏀two nowych w這s闚, gdzie przedtem nie ros造 mi w og鏊e nowe a ci庵le wypada造 (pisa豉m o tym w徠ku o 造sieniu androgenowym od 2010 roku, bo wtedy zacz窸a si moja gehenna). Jesli chodzi o monat to stosuj wcierk i szampny intense i renew. Te czasami dodaj帷y obj皻o軼i, ale tu uwaga nie mo積a go 陰czy z intense. Ja nie zdaj帷 sobie sprawy na pierwsze mycie sosowa豉m intense a na drugie volumizing i zrobi豉m sobie kuku w postaci przesuszenia. Teraz jest ju ok, nie 豉cz ich a ko鎍闚ki zanim po這輳 szampon zabezpieczam od篡wk. Nie mam 瘸dnego interesu w chwaleniu monat, niemniej jednak z kosmetyk闚 do w這s闚 jestem zadowolona, natomiast tych do twarzy to ja efekt闚 nie widz 瘸dnych i jak mi si poko鎍z to ju do nich nie wr鏂. Ale nie o tym chcia豉m pisa tylko zapyta o t wcierk z peptydami. Interesuje mnie, czy nie koliduje z Monat? Bo te moje cebulki po tym d逝gim u酥ieniu takie delikatne te w這sy "wypuszczaj" chcia豉bym jeszcze troch nada im mocy. Gdzie kupujesz t wcierk?
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja monatowi dawa豉m p馧 roku i ju mia豉m przesta stosowa, bo mi si od篡wka sko鎍zy豉, ale w tym samym czasie okaza這 si, 瞠 zacz窸y mi zarasta skronie... Dokupi豉m wi璚 t od篡wk i u篡wam dalej. Natomiast to co si dzieje na g這wie mojej siostry po tych szamponach.... Widz j rzadko bo mieszkam za granic. Po d逝窺zym niewidzeniu po陰czy造鄉y si online a ona mia豉 koron z odrastaj帷ych baby hair na g這wie... zd瑿ia豉m! Pomin ju to, 瞠 nie mia豉 wi瘯szych problem闚 z w這sami, a mimo wszystko monat jej zmobilizowa do odro郾i璚ia dodatkowo mas nowych w這s闚. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.