|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
badania lekarskie
Cześć ;D
wiem, że jest jeszcze duuuużo czasu do tego, ale już się chcę przygotować ;D w tym roku koncze gimnazjum. i chcę chodzić do technikum do klasy i specjalności "geoenergetyka". moje pytanie brzmi na czym polegają te badania lekarskie. czy beda pobierać mi krew, czy tylko wzrok, słuch i takie tam ? a i czy jak mam troszkę osłabiony wzrok to to przeszkoda ? z góry dzięki . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: badania lekarskie
Cytat:
W moim przypadku też był problem ze wzrokiem - więc lekarz wysłał mnie dodatkowo do okulisty, żeby stany chorobowe wykluczyć, no i okulista miał zdecydować czy mogę chodzić na taką specjalnością.. I na szczęście okulista zalecił tylko okulary/soczewki, by jeszcze bardziej nie osłabić wzroku. Z badań ogólnych nie było nic, tylko ciśnienie mi zmierzyli. Bardziej pytali o choroby które przebywałam wcześniej, przyjmowane leki itp.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: badania lekarskie
Wszystko zależy chyba od lekarza i tego czy te badania mają być konkretnie lekarza medycyny pracy czy wystarczy papierek od internisty. Mnie na studia wystarczył ten drugi i badanie skończyło się tylko na pytaniu czy jestem zdrowa i podpisie
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.