Szpilki w roli głównej:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 09:43   #1
WiuNia
Raczkowanie

Szpilki w roli głównej:)

Dziewczyny na jakie okazje zakładacie szpilki? Czy tylko na jakieś większe wyjścia, imprezy itp czy np ganiacie w nich po mieście, na zakpuy, spotkanie ze znajomymi? No i jak wysoki obcas one mają
WiuNia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:03   #2
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Dot.: Szpilki w roli głównej:)

hej u mnie jak się noga już przyzwyczai to moge w nich chodzić wszędzie najczęściej są to jednak egzaminy, imprezy i spotkania ze znajomymi. Po mieście nie lubię w nich biegać bo krzywy chodnik obcas tak 10 - 12 cm
Babcia Jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:12   #3
Inessia
Zadomowienie

Podziwiam Ja szpilek w ogóle nie noszę (ale jestem nastolatką, więc to nie jest raczej dziwne). Jedynie na jakieś uroczystości czy coś buty na ok.7-8 cm obcasie.
Obserwując niektóre kobiety stwierdzam, że lepiej by ich nie ubierały, bo jak ktoś nie potrafi się w nich poruszać to efekt jest tragiczny
Zresztą nasze chodniki nie sprzyjają szpilkom
Ale jak ktoś umie pomykać po nich w szpilkach to tylko gratulować i zazdrościć
Inessia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:22   #4
mmmiley
Rozeznanie

Dokładnie, zgadzam się z tym, że polskie chodniki nie sprzyjają bucikom na obcasie ;/ Pełno dziur, jak wracam do domu to obcasy zniszczone...ehhh
mmmiley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:31   #5
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Mnie najbardziej rozwalają młode dziewczyny idące z chłopakiem lub na podryw ;p, mające na nóżkach porządne szpile i najpierw widac korpus a gdzieś za nimi powykrzywiane nogi no bo przecież czego się nie robi żeby dobrze wyglądać ;p niektórym może po prostu nie są one pisane lub zaczynać od obsacy wys 10 cm to szaleństwo jak dla mnie
Stary 2010-08-17, 10:35   #6
mmmiley
Rozeznanie

Miałam w szkole taki przypadek Dziewczyna wolała powiedzieć że nic nie umie zamiast iść do odpowiedzi bo się bała że się przewróci. Żałosne...
Stary 2010-08-17, 10:40   #7
Babcia Jaga
Zakorzenienie

:roll eyes: to po co w ogóle je wkładała ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 10:47   #8
mmmiley
Rozeznanie

Czego się nie robi dla wyglądu Taki typ - "Patrzcie! Ja mam szpilki! Jestem lepsza!"
Stary 2010-08-17, 10:50   #9
Babcia Jaga
Zakorzenienie

no tak a Ty nosisz jakieś ;>
Stary 2010-08-17, 10:51   #10
jusssi
Rozeznanie

A ja tam się lepiej czyje w obcasach i uważam, że kobiety wyglądają w nich seksownie nawet jeśli pchają koszyk w supermarkecie ale wybór odpowiedniego obcasa to podstawa jeśli nie chce się wyglądać komicznie,nie tylko wysokość obcasa ale i jego kształt ,a także wykonanie obuwia.
Ale tak obcasy górą
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:54   #11
ikkaaa
Raczkowanie

ja zakładam szpilki jak mam na to ochotę, a czasami ochota mi mija nawet na 2 miesiące heh. Mam jedne ukochane szpilki w których mogę biegać (obcas ok 10,5 cm, ale ma platformę a to dużo daje ) są bardzo stabilne, ale cena też robi swoje. Więc moim zdaniem szpilki- tak -ale tylko wygodne, bo katować się nie lubię ;p
ikkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 11:01   #12
mmmiley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Babcia Jaga Pokaż wiadomość
no tak a Ty nosisz jakieś ;>
Noszę, ale głównie na jakieś uroczystości, wesela itp, chociaż zdarza się że zakładam szpilki np. jak idę do kina z przyjaciółmi (sporadycznie)
Stary 2010-08-17, 11:12   #13
eyo
Zakorzenienie

no generalnie to chyba tylko na plaże i na spacer do lasu nie noszę
na codzień, na imprezy - noszę każdy rodzaj obuwia, od trampek po obcasy
od święta tylko obcasy

wysokość - dla mnie najwygodniejsze są 8cm lub 10cm+ok2cm platforma

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 11:25   #14
karoolciaq
Raczkowanie

Ja uważam ,że szpilki są mego seksowne , ale niestety zawsze mnie obcieraly. Wkoncu kupilam sobie porządne , drogie szpilki i faktem jest , że nie obcierają , ale strasznie boli mnie podbicie stopy, wiec nie czesto moge je nosic. wrrr....
Macie na to jakies sposoby?
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 11:37   #15
miss_cherie
Przyczajenie

Bardzo mi się podobają szpilki i w zasadzie noszę je dość często Na uroczystości obowiązkowo, do tego także na wyjścia ze znajomymi, jakieś imprezy. Jednak nigdy nie zakładam ich na całodniowe zakupy związane z bieganiem po mieście, bo bardziej komfortowo czuję się wtedy w balerinach Co do wysokości obcasa- preferuję 8-10 cm
miss_cherie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 11:38   #16
czarnulka066
Zakorzenienie

Ja noszę bardzo często obcasy po prostu bardzo je lubię a i na dodatek są przecież piękne priorytetem jest dla mnie to, żeby były wygodne
Czasami oczywiście ubieram też płaskie buty w szafie mam przekrój od płaskich po obcasy, ale zazwyczaj sięgam po te drugie Teraz latem chodzę w obcasach rzadziej tym bardziej, że u mnie jest taaaak gorąco, że nawet klapki to czasami za dużo.

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
no generalnie to chyba tylko na plaże i na spacer do lasu nie noszę
na codzień, na imprezy - noszę każdy rodzaj obuwia, od trampek po obcasy
od święta tylko obcasy

wysokość - dla mnie najwygodniejsze są 8cm lub 10cm+ok2cm platforma

O dokładnie dla mnie również takie są najwygodniejsze choć wszystko zależy od wyprofilowania buta ile razy mierzyłam buty na niższym obcasie, w których nie dało się chodzić przez zły profil.

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 11:48   #17
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolciaq Pokaż wiadomość
Ja uważam ,że szpilki są mego seksowne , ale niestety zawsze mnie obcieraly. Wkoncu kupilam sobie porządne , drogie szpilki i faktem jest , że nie obcierają , ale strasznie boli mnie podbicie stopy, wiec nie czesto moge je nosic. wrrr....
Macie na to jakies sposoby?

ja cierpię na ten sam problem. jak po dłuższej przerwie je założę to potem chodzić nie mogę bo takie mam odciski.. ale nie wiem czy jest na to jakis sposób bo juz próbowałam żelowych wkładek i to nic nie daje. Po prostu trzeba noge przyzwyczaić do obcasów i nie robić za długich przerw w ich noszeniu Bardzo wygodne są obsacy korkowe przynajmniej mnie nogi mnie po nich bolą
Stary 2010-08-17, 12:08   #18
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WiuNia Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakie okazje zakładacie szpilki? Czy tylko na jakieś większe wyjścia, imprezy itp czy np ganiacie w nich po mieście, na zakpuy, spotkanie ze znajomymi? No i jak wysoki obcas one mają

Ganiam po mieście na codzien, do pracy. Lubię i umiem na nich chodzić. Zazwyczja nosze obcas 8-10cm, ale mam i takie po 12cm i bez porblemu sobie na nim radze. Moje codzienne obuwie to własnie buty na obcasie.

Na weekndowe zakupy w supermarkecie wybieram trampki - z uwagi na fakt, ze potem te torby trzeba jakośc zataszczyć do domu.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2010-08-17 o 12:10
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 23:02   #19
czarnulkax
Zakorzenienie

Ja kocham szpilki I mogłabym w nich chodzić wszędzie Oczywiście muszą być dobrze wyprofilowane, wygodne

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Inessia Pokaż wiadomość
Podziwiam Ja szpilek w ogóle nie noszę (ale jestem nastolatką, więc to nie jest raczej dziwne). Jedynie na jakieś uroczystości czy coś buty na ok.7-8 cm obcasie.
Obserwując niektóre kobiety stwierdzam, że lepiej by ich nie ubierały, bo jak ktoś nie potrafi się w nich poruszać to efekt jest tragiczny
Zresztą nasze chodniki nie sprzyjają szpilkom
Ale jak ktoś umie pomykać po nich w szpilkach to tylko gratulować i zazdrościć
Z tym się zgadzam Wtedy szpilka, która ma dodawać uroku i seksapilu kobiecie, daje wręcz przeciwny skutek

♥♥♥
Narzeczonka
czarnulkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 10:53   #20
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Ganiam po mieście na codzien, do pracy. Lubię i umiem na nich chodzić. Zazwyczja nosze obcas 8-10cm, ale mam i takie po 12cm i bez porblemu sobie na nim radze. Moje codzienne obuwie to własnie buty na obcasie.

Na weekndowe zakupy w supermarkecie wybieram trampki - z uwagi na fakt, ze potem te torby trzeba jakośc zataszczyć do domu.
mam identycznie a na całodzienne bieganie po galeriach handlowych zakładam zazwyczaj płaskie buty
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 11:48   #21
WhiteCherry
Zakorzenienie

zależy zdarzało mi się ubrać na uczelnię (tak po prostu, na zajęcia), na egzamin, czasem na jakąś imprezę. Zwykle 10cm.
ale tak ogółem to nie przepadam tzn. nie tyle co nie przepadam, bo są piękne egzemplarze ale nie mam ochoty męczyć stóp całymi dniami wolę balerinki.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:52
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 12:37   #22
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Szpilki to moje codziennie obuwie - chodzę w nich po prostu wszędzie Jeśli chodzi o obcas to nie mam mniejszych niż 10cm, parę egzemplarzy po 12cm i jedne 14cm
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 13:54   #23
Olcia
Zakorzenienie

Szpilki to najpiekniejsze buty chociaz zalezy od fasonu oczywiscie
Mnie zdarza sie zakladac je nawet na zakupy, w razie czego zazwyczaj mam baletki w razie czego
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 06:26   #24
extassy
Zakorzenienie

w sumie to na codzien. chyba ze ide sama na maraton po sklepach. ale jak tylko ide z kims to zakladam szpilki. 10-13cm
Stary 2010-08-19, 09:41   #25
kennedy
Zakorzenienie

uwielbiam

i zauwazylam, ze chodze coraz czesciej. wlasciwie nie lubie calkiem plaskich butow. od balerinek bola mnie nogi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:51   #26
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
uwielbiam

i zauwazylam, ze chodze coraz czesciej. wlasciwie nie lubie calkiem plaskich butow. od balerinek bola mnie nogi.
w sumie nie ma co się dziwić - chodzenie na wysokich obcasach powoduje skrócenie mięśni grupy tylnej podudzia i znaczne skrócenie ścięgna achillesa dlatego jedni są przyzwyczajeni do biegania w szpilkach wszędzie gdzie popadnie a drugim nogi odpadają
Stary 2010-08-19, 10:10   #27
Suuuzi
Rozeznanie

Talking Dot.: Szpilki w roli głównej:)

Szpilki to absolutnie moja miłość życiowa
Chociaż miałam i takie od których mi nogi odpadały i takie mega wygodne..teraz wybieram rozważnie.. wygoda na równi z wyglądem.
Moje szpilki to zazwyczaj 10-12 cm chociaż muszę się przyznać, że mam też 15cm szpilki ze Stanow, z firmy bebe- zamówiłam je w ciemno, nie mierząc..buty są tak wygodne, że mogłabym w nich chodzić codziennie..Niestety fason nie jest na codzien :P Ale te buty dzieki platformie są wygodniejsze niż niejedne 7cm.
No ale w szpilkach trzeba umieć chodzić, trzeba je lubić, pamiętam początkowo nie lubiłam, ale bardzo chciałam kobieco wyglądać, więc nosiłam po domu..aż w końcu nauczyłam się Całe liceum przechodziłam w szpilkach, dzień w dzień..śmiały się laski, że dla wyglądu zrobię wszystko..a na koniec na maturze to ja się śmiałam bo praktycznie wypełzały z sali przez brak doświadczenia a chęć "wyglądania".

Ostatnio kupiłam śliczną parę w Kazarze- przeceniona na 215 zł. Początkowo nie byłam przekonana, ale bardzo mi się podoba jak są rozwiązane. no i cena jak na Kazar nie taka wygórowana.
Suuuzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 10:58   #28
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Szpilki są ultrakobiece Ja zakładam je najczęściej przy okazji "wyjść", na codzień wybieram niższy obcas lub niskie buty np. balerinki. Dużo chodzę, więc noszenie szpilek odpada
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 12:02   #29
Magdutka
Zadomowienie

Ja ogólnie szpilki do tej pory nosiłam tylko na imprezy i jakieś szczególne okazje.. W sumie na codzień się u mnie po prostu nie sprawdzały, bo do szkoły miałam 5 minut i śmigałam już w klapeczkach ;p No ale jak przychodziła impreza to oczywiście cała noc na parkiecie i to bez żadnych problemów na obcasach Moje najwyższe to chyba studniówkowe bo mają 12 cm i są bez platformy.
Ale teraz idę na studia i am ochotę na jesienne wysokie botki i jakieś fajne szpilki. Zwłaszcza, że ostatnio zmieniłam styl na bardziej elegancki. No i teraz żeby się troszkę przyzwyczaić to całe lato śmigam na koturnach. Są bardziej stabilne no ale potem noga nie bd się męczyć na obcasach mam nadzieję
Magdutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 14:56   #30
bleedingsun
Zakorzenienie

Nie wiecie, gdzie mogę kupić czarne, zwykłe czółenka na obcasie 8cm?

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości