|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Retin A (krem, kwasy) / Bradzo proszę o odpowiedź :(
Witam
Zastanawiałam się, czy założyć ten wątek w dziale 'Dermatologiczym' czy tutaj, ale padło jak padło ![]() Jakiś czas temu zakończyłam kurację Izotekiem, obecnie od niedawna stosuję Retin A (krem 05 mg/g ; co drugą noc). Mam kilka pytań (na które nie do końca znalazłam jednoznaczne odpowiedzi). 1. Jak to w końcu jest, ze stosowaniem kremu nawilżającego ? - Opcja pierwsza : - na ulotce leku, napisane jest następująco : 'W takcie leczenia lekiem Retin A krem, można stosować nawilżające kremy i kosmetyki, lecz nie należy nakładać ich na skórę w tym samym czasie' - na stronie B.Kwiatkowskiej, że : 'Odczekać godzinę, nałożyć ewentualnie krem nawilżający' Opcja druga : Natomiast na innym Forum czytam : - 'Przed zastosowaniem preparatu należy skórę oczyścić, a następnie posmarować cienką warstwą kremu' - Kosmetyczka powiedziała, żeby mieszać Retin z kremem i taką 'mieszanką' smarować twarz, ewentualnie najpierw Retinem, a na tą warstwę krem. Czy smarujemy twarz Retinem, musimy odczekać jakiś czas i potem kremem nawilżającym (by nie osłabiać działania R), czy krem nakładamy od razu ? 2. Czy przy stosowaniu Retinu, można poddawać się zabiegom kwasami ? (chcę się upewnić) / na ile czasu przed takim zabiegiem, należy odstawić Retin ? (również chcę się upewnić). Miesiąc temu rozpoczęłam zabiegi tego typu (mimo stosowania R ; Mediderma ; za mną póki co 1 zabieg). Przy kolejnej wizycie, być może połączymy je z mikrodermabrazją. Zabiegi poleciła pani dermatolog (swoją drogą bardzo dobra i polecana), która prowadzi mnie od początku. Czy po kwasach również zdarzają się wypryski (w tym niektóre ropne) ? - tak jest u mnie ; (o silnym łuszczeniu skóry nie wspomnę). 3. Czy mogę sama w domu stosować Peelingi oraz Maski ? - chodzi mi o peeling Ziaji : powszechnie chwalony Peeling z mikrogranulkami (bardzo mocny, lub w moim przypadku może lepiej po prostu mocny) oraz maskę Ziaja Pro zieloną algową nawilżajuącą do cery suchej i normalnej. Obu kosmetyków jeszcze nie próbowałam. Ech, nie mam siły do tej cery ![]() ![]() Dzięki za wszystkie odp. ![]() Edytowane przez Katia866 Czas edycji: 2012-02-26 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Retin A (krem, kwasy) / Bradzo proszę o odpowiedź :(
zna ktos ztrony gdzie ludzie oddaja rzeczy za darmo oprocz gratowzchaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.