|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Koła naukowe i organizacje na IV roku
Hej,
Mam pewien dylemat związany ze studiami, czas mnie trochę goni i chciałabym poznać różne opinie studentek. Jestem obecnie na IV roku i jakiś miesiąc temu zainteresowała mnie działalność w organizacjach studenckich. Właśnie dzisiaj kończy się rekrutacja do kilku, a ja nadal mam dylemat. Jeszcze niecałe 1,5 roku studiowania (wprawdzie w planach mam II kierunek, ale zaocznie) czy w ogóle jest sens? Zaczęłam działać dopiero na 3 roku (staż, praktyki, wolontariat), wcześniej nie mogłam z powodu problemów zdrowotnych i osobistych. Podczytywałam kilka różnych forów i pisali tam, że na mgr na wkręcanie się w koła naukowe i stowarzyszenia naukowe jest już za późno. Ja nawet nie wiem, czy mnie przyjmą, skoro jestem już na IV i nie byłam nigdy super aktywna. Nie myślę tu o AIESEC, nie mierzę tak wysoko ![]() Bardzo proszę o jakieś sugestie i rady. Rekrutacja kończy się dzisiaj, a nadal nie wiem co robić, czy jest sens. Z góry wielkie dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koła naukowe i organizacje na IV roku
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wprawdzie jestem dopiero na 2 rok lic. i w poprzednim semestrze się zapisałam do jednej organizacji, a i tak żałowałam, że pierwszy rok "zmarnowałam" ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
na taka dzialalnosc nigdy nie jest za pozno.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie nie jest za późno!! Ja serdecznie polecam taką działalność!
![]() Wiem co mówię. Ja zaczęłam na 2 roku - to też niby tylko 2 lata (2 i 3 rok), na 3 roku zaczęłam działać aktywnie w samorządzie wydziałowym. Teraz na studiach mgr też działam w kole - całkowicie innym, bo zaczęłam inny kierunek na innym wydziale... To jest bardzo rozwijające zajęcie - szansa aby poznać ciekawych i wartościowych ludzi, rozwijać swoje zainteresowania naukowe i pozanaukowe, nawiązywać kontakty z potencjalnymi pracodawcami (np. podczas organizowania konferencji). Koło to również bardzo dobre miejsce do zdobywania umiejętności liderskich, zarządzania zespołem, pracy w zespole, organizacji czasu własnego oraz organizacji różnych eventów. noooooo i uczy też cierpliwości.... dzięki konieczności ścisłej współpracy z administracją ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- także nie ma się co zastanawiać czy wypada - leć i działaj! ![]() tylko ostrzegam... to uzależnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie zastanawiaj się tylko się zgłoś
![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Też myślę, że nigdy nie jest za późno - o ile tylko są chęci, warto się zgłosić
![]() Myślę, że to Ci może tylko na dobre wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.