|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czym czyścić ? - kuchnia....
dziewczyny potrzebuję pomocy mamy bordowe i szare fronty szafek w kuchni... były piękne jak były nowiuteńkie a teraz boję się ich dotknąć... Albo zostają smugi albo się rysują
![]() zdjęcie było skopiowane na komputer z mojego prywatnego albumu ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym czyścić ? - kuchnia....
Ja swoje błyszczące fronty spryskuję płynem do szyb i wycieram ściereczką z irchy lub recznikiem papierowym.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mam wrażenie że po ręcznikach papierowych (mimo, że kupujemy miękkie) zostają kolejne rysy
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dokladnie postepowac jak z szybami plyn do mycia szyb+miekka mikrofibra badz miekkie reczniki papierowe, po wymyciu ewentualne smugi "przepolerowac" druga czysta mikrofibra badz jakas franelka
ps. chociaz zamiast plynu do szyb ktorego już rzadko używam bardzo bardzo polecam pianke z firmy samochodowej PRESTONE-taka niebieska puszka/spray ( uzywalo sie roznych nieco tanszych np. W5 ale do tej sie umywaja !!! ) dokladnie to rozchodzi mi sie o taka, ja tam dosłownie czyszczę nią wszystko na czym mogą powstawać smugi i inne hologramy: http://www.prestone.pl/produkty/kosm...a-do-szyb.html Edytowane przez _LATYNOS_ Czas edycji: 2012-02-27 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam szmatkę z mikrofibry i innych mikrowłókien i WODĘ! Przy szmatkach z mikrofibry i innych mikrowłókien nie stosuje się żadnych płynów (do szyb itp.) ponieważ one zlepiają mikrowłókna i szmatka traci swoje właściwości (a potem pojawiają się komentarze, że nie ma różnicy między zwykłą szmatką a mikrofibrą). Zresztą na opakowaniach szmatek jest zawsze instrukcja jak z nich korzystać i jak je prać. Proponuje kupić na początek 2 rodzaje takich szmatek (jedną bardziej "miziatą" drugą troszkę mniej) by przekonać się, która lepiej się sprawdza do takiego rodzaju frontów. Wiadomo, że za pierwszym razem trochę nam się zejdzie z wyprowadzeniem szafek (bo były stosowane zapewne właśnie płyny do szyb lub inne środki), ale jeżeli fronty nie zostały niczym porysowane to potem raz w tygodniu przetarcie szmatką z mikrofibry to będzie sama przyjemność
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ciepła woda plus odrobina jakiegoś płynu do wszystkiego typu ajax, wytrzeć mikrofibrą i przetrzeć do sucha też najlepiej mikrofibrą. Ręcznikami papierowymi nie lubię czyścić bo a) szkoda mi na nie kasy, b) zostawiają wszędzie kawałeczki papieru i trzeba zamiatać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.