|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bardzo ogryzione paznokcie
witam, mam bardzo obgryzione paznokcie, i chcialbym cos z tym zrobic, jednak kiedy choc troche je zapuszcze wyglada okropnie mala plytka. Czy da sie jakos ja zwiekszyc? mozex sa jakies lakiery o naaturalnym kolorze paznokci? prosze o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: bardzo ogryzione paznokcie
Było już kilka wątków na ten temat - radzę korzystać z wyszukiwarki przed utworzeniem tematu.
Istnieją lakiery w kolorze skóry, jednak zawsze będzie widać, że to lakier a nie naturalny paznokieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kuźnia inspiracji
|
Niestety, musisz jeszce długo poczekać, zanim Twoja płytka paznokcia się zregeneruje - przynajmniej znacznie dłuzej niż okres wzrostu wolnego brzegu.
Lakiery są, ale lepiej chyba zainwestować w odżywkę do paznokci, będzie to z lepszym skutkiem dla nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam. Miałam kiedyś podobny problem,ciągle obgryzałam paznokcie. Wygladały okropnie.Problemu się pozbyłam malując je bezbarwnym lakierem,który miał nie za bardzo miły zapach,juz w tej chwili nie pamietam gdzie go kupiłam,ale przynajmniej pozbyłam się tego ,że tak powiem brzydkiego nawyku.Tobie też to przejdzie,czego Ci życzę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sebastian, żeby przestać obgryzać trzeba przede wszystkim chcieć. Byłam nałogową zjadaczką paznokci. Wiele razy próbowałam przestać i wystarczyła chwila zapomnienia, stres a palec lądował w buzi. I paznokieć jeden zjedzony więc myślałam sobie "już po postanowieniu" i w ruch szły kolejne. Nie ty jeden będziesz miał wzloty i upadki. Co do płytki..hm...myślę że potrzebuje ona czasu, niestety szybko się nie poprawi jej stan. Nie obgryzam już rok czasu a płytka przesunęła sie może 2 mm. Nie wiem czy da się jej stan poprawić do tego stopnia że znikną wszelkie oznaki obgryzania paznokci. Jednak na to potrzeba sporo czasu, smaruj często ręce kremem do rąk i paznokci, wcieraj w płytkę. Z powodu że jesteś chłopakiem, nie pasują ci raczej jakieś lakiery dlatego masz trochę utrudnioną sprawę. Spróbuj zapanować nad nałogiem i nawilżaj paznokcie kremem. To powinno poprawić ich stan. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.