|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Z zawodówki do liceum z połowie roku !?
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Mam do was pytanie orientuje się ktoś czy można się przepisać po połowie roku do liceum ? i czy trzeba zaliczać wszystkie przedmioty ? Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowieć ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z zawodówki do liceum z połowie roku !?
Nie wiem na 100%, ale jak się dziewczyna do mnie do liceum przenosiła z innego profilu to musiała zaliczyć wszystkie różnice programowe z każdego przedmiotu. W zawodówce masz część z tego co wymagają w liceum, ale około 90% musisz zaliczyć. Słuchaj ja Ci powiem tak. Jeśli masz już rok za sobą to dokończ tę szkołę, bo chyba 2 lata trwa? Ja jestem po liceum i mimo, że się dobrze uczyłam, to żałuję, ze tam poszłam. Po zawodówce miałabym fach w ręku, czyli tego fryzjera, którego skoczyłam dopiero w studium i po którym pracy nie ma. Moje koleżanki pokończyły zawodówki i WSZYSTKIE mają pracę w zawodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cię straszyć, ale nie dasz rady nadrobić różnic programowych w tym roku.
Poza tym, jeśli liceum jaka klasa? Po liceum jakie studia? Zastanów się, czy chcesz zmienić szkołę, jeśli tak to moja rada - dokończ rok i startuj w naborze do klas pierwszych ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A dlaczego koniecznie liceum? Skoro wybrałaś zawodówkę, to raczej nie brałaś pod uwagę studiów. Jeżeli koniecznie chcesz się przenosić to lepiej do technikum. Po tym masz maturę i dodatkowo zawód. Zechcesz pójść na studia- jeśli będzie to możliwe, pójdziesz. Nie będziesz chciała- będziesz miała zawód.
Po liceum MUSISZ iść na studia. Inaczej jest to marnotrawstwo 3lat, bo to dostajesz tylko maturę. A z samą maturę to kariery nie zrobisz : ) Poza tym zależy jaki poziom liceum, czy sobie poradzisz i przede wszystkim- czy Cie przyjmą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja bym Autorce proponowała znaleźć jakieś technikum i tam spróbować się przepisać bądź startować w naborze jeszcze raz, od przyszłego roku szkolnego.
W technikum będzie miała i zawód (może przecież również na tego kucharza iść) i możliwość zdawania matury, jeśli coś jej się odwidzi i będzie jednak chciała kontynuować kształcenie po szkole średniej, albo i nawet może ją zdać dla własnej satysfakcji, czemu nie? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, na Twoim miejscu bym się nie przenosiła, tylko skończyła to i dokształcała się dalej, bo przez różnice programowe mogłabyś mieć rok w plecy ![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Eh, my się produkujemy tutaj..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Sama w tym roku wybieram się do LO, może coś ci podpowiem.
Na twoim miejscu dokończyłabym ten rok i odpuściłabym tą zawodówkę. Czekaj na rekrutację do LO, bo startuje już niedługo (od 21 marca) i złóż papiery do jakiejś szkoły.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.