|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Matura ustna z angielskiego, zamieszanie
Witam.
![]() Chciałabym zadać krótkie pytanie dotyczące wyrównania poziomów matury ustnej z angielskiego od przyszłego roku. Mam zamiar poprawiać rozszerzony angielski. W deklaracji zaznaczyłam, że poprawiam poziom rozszerzony pisemny i ustny. Czy to już jest pewne z tym wyśrodkowaniem poziomów? Pytam głównie tegoroczne maturzystki, które nieco powinny się orientować w temacie. Co za tym idzie, jak będzie wyglądać rekrutacja na studia? Liczy mi się na mój kierunek wynik matury z angielskiego, pisemnej i ustnej. Z podstawy zdobyłam 80%, z rozszerzenia miałam identyczny wynik i teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam, wpisując w deklarację chęć podwyższenia wyniku z rozszerzenia, nie wiem, czy nie lepiej byłoby gdybym wpisała podstawę ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Dobra, już wiem, że na pewno część ustna jest w tym roku wyśrodkowana. ![]() Teraz pytanie, czy ja w ogóle będę mogła poprawiać ten ustny angielski na poziomie rozszerzonym? Skoro podobno ja jedyna w całej szkole chcę poprawiać wynik, to specjalnie dla mnie będą zwoływać komisję? Wiem też, że poprawiać mogę tylko na starych zasadach, czyli tego wyśrodkowanego zdawać nie mogę. Boże, co za zamieszanie ![]() Jak będą brać pod uwagę korzystniejszy wynik to się zdenerwuję, bo zamiast silić się na rozszerzenie mogłam wziąć podstawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matura ustna z angielskiego, zamieszanie
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ale dlaczego lepiej jakbyś podstawę pisała? Przecież rozszerzenie jest bardziej opłacalne! W dodatku coś chyba mylisz, bo pisemna zostaje bez zmian z w ustnej jest poziom wyrównywany, więc jeżeli rozszerzenie z pisemnego poprawisz to pójdzie Ci to na rękę, a z ustną będzie łatwiej, bo poziom będzie niższy niż rok temu
![]() A jak to wszystko będzie wyglądać, co będziesz musiała zdawać i czy specjalną komisję... to nie pomogę, bo w 2012 dopiero zdaję maturę i nie wiem jak wyglądają poprawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skąd wiesz, że poziom będzie niższy niż rok temu? Poza tym ja i tak muszę zdać na starych zasadach, więc nie będę zdawała tego co wy, tegoroczni maturzyści, tylko poziom ustny rozszerzony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czemu niższy? Mówię akurat o tej maturze co ja będę zdawać - bo skoro chcą wyrównać na jeden poziom to nie mogą zrobić jakieś mega trudnej, bo osoby którym angielski czy jakiś innych język obcy słabo idzie mogłyby jej po prostu nie zdać, nie każdy jest świetny i nawet podstawa może się okazać wysoko ustawioną poprzeczką - niestety mam takie osoby w klasie i im współczuję. Dlatego uważam, że dla osób, które chcą pisać rozszerzenie ustna część będzie łatwiejsza niż jakby było rozgraniczenie na poziomy. A jak to będzie z Twoim zdawaniem rozszerzenia ustnego to niestety nie pomogę, bo nie wiem jak to będzie wyglądać. Najlepiej jakbyś podeszła do swojej szkoły i się zapytała co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ale Ty pewnie zdajesz mature na starych zasadach... Bo Ciebie nie dotyczy ta zmiana, tylko osoby ktore zdają mature po raz pierwszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.