|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Leczenie kanałowe górnej 8
Witam wszystkich serdecznie .Mam problem i nie wiem co myśleć .O tuż jakieś 3 tygodnie tamu zabolała mnie moja górna 8 ,ból był potworny,jak najszybciej udałam się do dentysty.Pan stomatolog otworzył wszystkie kanały,wypłukał ,rzekomo wypełnił i założył plombę,stwierdzając że będzie wszystko ok.To był poniedziałek,do czwartku było dobrze ale w piątek było przerażająco,ból był okropny
![]()
![]() Edytowane przez beciunia7 Czas edycji: 2012-02-22 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Leczenie kanałowe górnej 8
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Myślałam że ktoś mi podpowie co zrobić,wyrwać to nie problem ale wywaliłam sporo kasy w niego i trochę mi żal.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może udaj się na konsultacje do innego dentysty? Chodzisz prywatnie, czy z refundacji? Wyrwanie zęba to ostateczność, póki się ma swoje trzeba je leczyć za każdą cenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Moj dentysta mowi, ze trucizna to przestarzaly sposob i nie stosuje sie jej od lat, bo zab potrafi potwornie boleć.
I to prawda, miałam raz truty i jechałam do usuniecia na ketonalu. Moje leczenie kanałowe wyglądało tak: Przyszłam, dostałam znieczulenie, dowiercil sie do nerwu, dostalam drugie znieczulenie prosto w nerw, usunal nerw, odczyscil kanaly, zalozyl lekarstwo. Koniec, do domu. Kolejne wizyty - wypelnianie kanalow i plomba byly juz bez znieczulenia. Ząb przestał boleć po pierwszej wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Po dewitalizacji miazgi ząb ma prawo boleć jeszcze 1-2 dni, nie wiem dlaczego nie zostałaś o tym poinformowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja nie jestem za wyrywaniem zębów , ale 8 pozbyłam się i tyle. Konsultowałam to z kilkoma stomatologami i każdy przyznał ,że jest stratą pieniędzy leczenie tych zębów. Nie wyobrażam sobie wydać 500 zł na leczenie kanałowe 8 i po roku usunięcie jej. Prywatnie jak poszłam to tak, zachęcano mnie no bo nie oszukujmy się stomatologia to biznes. Lekarze , którzy na NFZ leczą inaczej widzą leczenie psujących się 8 , one są źródłem próchnicy (bynajmniej moje były) dlatego powiedziałam im GOODBYE ! Jednakże zgadzam się ,że ząb po leczeniu kanałowym i nie tylko 8 może pobolewać jakiś czas , w końcu to jest wielka zmiana w kanałach. Nie nazwałabym też tego bólem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Droga sodie ja wtopiłam ponad 800 zł na ten ząbek a co do bólu nie należę do ludzi którzy użalają się nad swoim bólem,jeżeli piszę że bolało to wiesz mi tak było.Nie raz mi ząb dokuczał ale to było okropne.Pozdrawiam
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
a mial ktos tutaj na bolący zab dawane lekarstwo???takie jakby lekarstwo z posmakiem gozdzikowym,na jakis czas,ktory moze być max do 6 tygodniu podobno.Ma się obserwować,czy boli dalej ząbek,przy nagryzaniu,przy rekacji na zimne itp itd.
Moje pytanie brzmi czy ktoś to miał kiedyś???Czy jednak to nic nie daje, i czeka tak czy siak leczenie kanałowe?????Na czym to generalnie polega????czy to jest tak-ze jak po tych 6 tyg.nic nie bedzie bolało,nic nie bedzie sie działo to poprostu zaleczy sie normalnie tego ząbka??? Czy to jest tak jakby ratowanie juz ostateczne zywego ząbka???Prosze o opinie i swoje dosw. Bede wdzięczna ![]() Edytowane przez stokrotka1404 Czas edycji: 2012-02-27 o 19:29 Powód: bład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A wracając do sprawy tamtej 8. Jeżeli ktoś czuje się na siłach (lekarz), ząb uczestniczy w zgryzie, kanały proste, pacjentka szeroko otwiera buzię, a próchnica nie zniszczyła dużej części korony to czemu ma nie leczyć? A nuż kiedyś się przyda ząb do protezki ![]() Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2012-02-27 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tak sie jeszcze zastnawiam,czy to normalne jak teraz po tej dzisiejszej wizycie w jednym ząbku po załozeniu tego czegoś lekko boli.Nie jest to jakiś uporczyyw ból,ale tak jakbym obalała była. Dodam,ze miałam dzis wiercenie bez znieczulenia-bolało bolało,ale sama chciałam hehe ![]() Edytowane przez stokrotka1404 Czas edycji: 2012-02-27 o 20:28 Powód: ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam mam już wyleczony ząbek i stałą plombę
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.