|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Panna młoda od A do Z
Jak się powinna przygotować panna młoda do ślubu? Począwszy od wyboru sukni, przez dobór biżuterii, a na koniec makijaż i dodatki? Czy wszystko warto skompletować i wypróbować długo przed uroczystością?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panna młoda od A do Z
ten temat już chyba gdzieś widziałam... poszukaj na forum jest tego mnóstwo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
http://supersluby.pl/slubne-abc-panny-mlodej-a58.html Moze ten ink Ci pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O link wygląda na bardzo wyczerpujący
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To zależy od Ciebie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sądzę, że im wcześniej, tym lepiej, ale bez przesady... Ja suknie kupiłam pół roku temu, buty dwa miesiące temu. Mam już wypróbowany makijaż i fryzurę. Biżuterię kupiłam miesiąc temu, tak samo jak bieliznę. I generalnie......z głowy. Mogę oddać się zabiegom pielęgnacyjnym, aby ludzko wyglądać na uroczystości ![]() Natomiast jeśli chodzi o realizację całości, to zacznij na około rok przed planowanym ślubem wszystko zaklepywać tj. sala, kościół, dj... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Przeczytaj sobie poniższy artykuł, może Ci pomoże: http://www.netwesele.pl/art/przygotowania/index.php |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
stanik i buty, potem sukienka i przymiarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;32102191]stanik i buty, potem sukienka i przymiarki[/QUOTE]
zaczynać od stanika? to chyba kiepsko... lepiej kupić bieliznę, jak ma się suknię... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ze stanikiem jest problem
lepiej mieć najpierw stanik a potem dopasować suknie (ważny jest kształt i umiejscowienie biustu, musi to być zgrane z suknią) ALE: jak na miesiąc przed schudniesz to Ci stanik zleci.. ;-P wiec w tej kwesti to chyba każdy powinien wyczuć swpoje ciało.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32179398]
![]() niestety wiem to z autopsji... schudłam w szybkim czasie i stanik sie zrobił luźny. jeżeli to jest bardotka bez naramek- musi być idealnie dopasowany jeśli nie chcesz sie poprawiać co 5min... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ślub był w sierpniu.
Sukienke kupiłam w grudniu, buty jakos tak w kwietniu, bieliznę w maju, biżuterię w lipcu, próbną fryzure i makijaż miałam w lipcu, czerwiec i lipiec chodziąlm do kosmetyczki.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ślub miałam na początku lipca
- sukienkę kupiłam w styczniu z salonu odebrałam ją w czerwcu - Bieliznę musiałam mieć na 1 przymiarkę więc w lutym - Buty kupiłam w kwietniu bo znalazłam na małym obcasie i tanie jakoś 70zl - Próbny makijaż miałam parę dni przed ślubem ale kosmetyczkę znałam parę lat i już nie raz się u niej malowałam - Że wesele miałam w niedziele to fryzjera zamówiłam miesiąca wcześniej - Biżuterię dostałam od narzeczonego w dniu ślubu u nas to się nazywa "wykupiny" ale sama wybrałam ją również miesiąc wcześniej - Obrączki zamówiliśmy w na początku maja przy opóźnieniach dostaliśmy je pod koniec czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jestem na tym forum nowicjuszką , czytam Wasze posty i chyba się przeraziłam. Dziewczyny, jakie wy zorganizowane jesteście. Ja mam ślub i wesele 25 sierpnia, a dopiero teraz zaczynam poszukiwania sukni ślubnej i organizacji wszystkich podwykonawców. Salę już mamy, fotografa i kamerzystę też. Jednak jeszcze tyyyyyleeee pozostało. Część obowiązków przekazałam oczywiście mojej drugiej połówce, ale przede mną jeszcze także wiele zadań...między innymi zakup sukienki i dodatków, zorganizowanie makijażystki, fryzjera, wybór zaproszeń....
Właśnie, jestem z Krakowa, jakie salony polecacie jeżeli chodzi o suknie. Ja wybieram się na poszukiwania w przyszłym tygodniu, na pewno podzielę się wrażeniami, ale czekam na wasze opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
U mnie niecałe cztery miesiące zostały, ale też jeszcze mam sporo przed sobą.
Staram się tak wszystko rozplanować, byśmy ze wszystkim zdążyli, ale znając nas wiem że i tak będzie kupa jeszcze rzeczy do załatwiania na ostatnią chwilę ![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak wogole to slub mam w maju, a jeszcze duzo spraw nie zalatwionych. Zaczelam sie teraz zastanawiac nad pierwsza przymiarka, poniewaz slub mam 26maja a w salonie na piersza przymiarke kazali mi przyjsc ok 30kwietnia lub po majówce?? Nie za pozno troche? Jak przymiarki wygladaly u was?
![]() |
![]() |
#17 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
My mamy ślub 23 czerwca 2012 i wiekszosc rzeczy mamy juz przygotowane. Polecam... W ostatnich 2 miesiacach i tak będzie jeszcze sporo biegania.. .do ksieży.., na spotkanie z właścicielem domu weselnego, z kapelą która gra na waszym weselu, na przymiarki sukni ślubnej, do fryzjerki i kosmetyczki i w końcu rozworzenie zaproszeń. A to tylko niektóre z tych obowiązków. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Co do wypróbowania wszystkiego przed ślubem to jestem przeciwna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;32102689]zaczynać od stanika? to chyba kiepsko... lepiej kupić bieliznę, jak ma się suknię...[/QUOTE]
Zgadzam się. Suknia, to najważniejsza rzecz - wszystko inne dopasowujemy do niej. Ja np w ogóle ze stanika rezygnuję - będę miała wszyte w suknie miseczki. Można też zdecydować się na wszycie fiszbin albo gorsetową górę. Buty potrzebne są dopiero przy przymiarce przed poprawkami. Cytat:
![]() Ja suknię kupiłam 11 miesięcy przed ślubem, niedługo będzie w salonie (do 5 miesięcy się czeka). Przymiarka i poprawki miesiąc przed, ostatnia przymiarka i zabranie sukni do domu - tydzień przed ślubem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno brałam ślub i żałuję, że nie kupiłam sobie specjalnego kalendarza ślubnego. Wtedy wiadomo, co krok po kroku należy załatwiać. U nas wszystko było trochę "na wariata" bo o wielu rzeczach zapomnieliśmy lub nie wiedzieliśmy, że trzeba załatwić coś wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno brałam ślub i żałuję, że nie kupiłam sobie specjalnego kalendarza ślubnego. Wtedy wiadomo, co krok po kroku należy załatwiać. U nas wszystko było trochę "na wariata" bo o wielu rzeczach zapomnieliśmy lub nie wiedzieliśmy, że trzeba załatwić coś wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.