![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niezdany przedmiot, trudnosci:(
Cześć dziewczyny, sesja juz za mna praktycznie, zostala mi poprawka z jednego przedmiotu. Fizyki.
![]() ![]() ![]() A Wy jak? Zdarzalo sie wam miec juz warunek? Czy zawsze jakos dalyscie rade? U nas kazda poprawka jest trudniejsza, powoli juz odchorowuje ta fizyke, nerwowo nie wtrzymam jak tak dalej pojdzie, a pluje sobie w brode, ze ja tak bezczelnie olalam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niezdany przedmiot, trudnosci:(
Ja właśnie uczę się do mojej pierwszej w życiu poprawki (jestem na 4 roku) i też grozi mi warunek... Tyle, że u mnie to nie tyle kwestia olewania przedmiotu (to był wykład na który nie chodziłam po tym jak prowadząca wyraźnie zaznaczyła, że nie jest to obowiązkowe i egzamin będzie wyłącznie z literatury...) - generalnie przerąbane, bo całą literautę przeczytałam - nie wiem, co mogę jeszcze zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety znam ból warunku, pewnie poznam go jeszcze wiele razy. Niestety to bolączka wielu studentów na moim roku więc mi raźniej
![]() Postaraj się nauczyć tyle ile dasz radę, może ktoś znajomy mógłby ci pomóc? Może do nauki zmotywuje cię świadomość ile kasy zostanie w twoim portfelu ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Miałam łącznie 3 warunki za całe 5 lat studiów, w tym 2 na pierwszym roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ci się podoba to co studiujesz i myślisz o tym w przyszłości np to bym nie rezygnowała. Musisz się dowiedzieć czy warunek cię blokuje czy możesz iść dalej normalnym tokiem i nadrobić ten przedmiot, jak z płatnościami itd.. Warunek to nie koniec świata, może się zdarzyć każdemu, nie nauczyłaś się teraz to nauczysz później. Nie wiem co studiujesz ale na większości kierunków ścisłych na pierwszym roku jest fizyka mimo że potem nie wiele ma się z nią wspólnego. Tak że uszy do góry dasz sobie radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, gdzie studiujesz ale na "mojej" politechnicze niezdawanie czegoś nie jest czymś niespotykanym. Masa ludzi ma punkty ECTS w plecy albo co gorsza spadła rok, dwa w dół(ale to zazwyczaj z powodu więcej niz jednego przedmiotu, bo do 12 punktów mozna iśc w górę. Tak naprawde uczelnie na tym zarabiają mase pieniędzy, wiec uwalanie z byle powodu z niektorych przedmiotów jest dosc powszechnym zjawiskiem.
![]() Ucz się ile możesz, jak się nie uda to trudno- zdasz za rok. U mnie tez jest tak, ze płaci się później, czyli w tym semestrze w którym odrabiamy przedmiot. Także spokojnie da sie zarobić w wakacje. Glowa do góry, to nie koniec świata. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja miałam trudności z jednym przedmiotem i powtarzałam go nie raz i nie dwa razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Miałam warunek.Teraz czeka mnie powtarzanie przedmiotu
![]() Ale kurcze nie jest źle. Trzeba się zmobilizować i wziąć za siebie i bedzie dobrze ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wlasnie za warunek zaplace dopiero w pazdzierniku, jesli bede go miala, a sam kierunek bardzo mi sie podoba
![]() Sesja mnie wykancza, a jak wam idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyśl sobie, że kasę którą wydasz na warunek możesz przeznaczyć na coś fajniejszego ![]() U mnie na szczęście sesja do przodu. Ale jeszcze 5 egzaminów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A sesja? Pierwsza najgorsza bo to zderzenie z rzeczywistością, a później idzie łatwiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja wina jest niezaprzeczalna, ale stało się. Wyciągnij wnioski, ale przestań się już obwiniać i weź się rzetelnie i bez stresu do nauki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś jeden przemiot zdawałam 6 razy w przeciągu 3 lat
![]() ![]() Tak więc nic nie bój, zarówno poprawka jak i warunek to nic strasznego, po prostu się zdarza. Zawaliłaś, twoja wina - jak cię uderzy po dumie i, co więcej, po kieszeni, to dostaniesz nauczke na przyszłość, by przedmiotów nie olewać ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do autorki wątku: nie martw się, warunek to nie koniec świata. Ja miałam jeden na drugim roku, i teraz jestem na trzecim i za 2 tygodnie będę zdawać egzamin z drugiego warunku. Szkoła na mnie zarobiła łącznie 800 zł ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzeniona
|
A ile kosztuje u Ciebie warunek? U mnie 890 zł, poprawianie roku (są 4 przedmioty, których niezaliczenie skutkuje poprawianiem całego roku i zapłatą 3000 zł - nawet jak nie zaliczysz tylko jednego to poprawiasz rok i płacisz tyle), miałam niestety jeden warunek. Tak to niestety jest. Byłam trochę podłamana, ale trudno - zdarza się. Nie przejmuj się, tylko zabieraj do nauki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Do mnie przyszło otrzeźwienie, jak wylądowałam na ostrym dyżurze z podejrzeniem wrzodów żołądka (chyba że pękły czy coś, w każdym razie bolało jak cholera, ale szczęściem to nie było to) i jak okazało się że mam kłopoty z sercem na tle lękowym. Wtedy zrozumiałam że nie mam wyjścia i muszę wyluzować. I nie chodzi o odpuszczanie-olewanie. Ale o odpuszczenie emocjonalne, nie histeryzowanie, nie panikowanie. A tragedia to jest jak Ci ktoś umrze albo poważnie zachoruje, serio... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie życie nauczyło, że w perspektywie tego, co jeszcze może mnie spotkać, uwalenie przedmiotu na studiach to naprawdę NIC WAŻNEGO, przynajmniej na tyle, żebym sobie miała zdrowie szargać. Nawet wylot ze studiów nie jest końcem świata. Nie spotkała cię chyba w życiu żadna prawdziwa tragedia - i dlatego radze psychologa, bo aż się boje, co ci się stanie, jak faktycznie przeżyjesz coś naprawdę złego. Cytat:
![]() Czemu nie miałoby być możliwości powtarzania roku? Generalnie na większości uczelni jest taka kolejność - egzamin, potem poprawka, potem warunek, a potem powtarzanie roku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego powtarzania roku - no właśnie napisałam chyba - wczoraj czytałam regulamin i tam nie ma takiej możliwości. Ale być może że regulamin sobie a życie sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też bardzo emocjonalnie podchodzę do sesji, też nie umiem się wyluzować, brzuch mnie boli non stop ze stresu. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wolno tak emocjonalnie podchodzić do sesji. Dziewczyny, jeśli nie radzicie sobie ze stresem to naprawde warto skorzystac z porady specjalisty - życie staje się sto razy piekniejsze, a i wyniki lepsze, gdy stres nie ma władzy nad ciałem i duszą. Nie kazdy umie sobie z tym wszystkim radzić, wiadomo - od tego są psycholodzy, by w tym pomagać ![]() Jak sobie poradzicie, gdy spotka was coś duzo trudniejszego i trzeba będzie się z tym uporać? Lepiej teraz się nauczyć opanowania. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Ja tam uważam, że temperament to jedno, a 40 stopni gorączki ze stresu to drugie i wydaje mi się być śmieszne tłumaczenie takiej reakcji organizmu na stosunkowo dość błahą sprawę uwarunkowaniami biologicznymi. Jak ty sobie w zyciu z czymś takim poradzisz? Dopiero studiujesz psychologię, więc pewnie wszystkiego jeszcze nie wiesz. Na twoim miejscu mimo wszystko skonsultowałabym się z kimś, kto się na tym zna i ma doświadczenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A że nie wiem wszystkiego z psychologii - święta racja. I mam nadzieję się nie dowiedzieć nigdy, bo niestety totalnie nie trafiłam w kierunek i po skończeniu studiów mam zamiar nigdy więcej do tego nie wracać. Tym bardziej się stresuję - chcę to już jak najszybciej skończyć i zamknąć, a nie przeciągać warunkami i powtarzaniem roku ;( |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Wierz mi, ja też bym nie chciała iść do takiego psychologa, jakim będę
![]() ![]() Generalnie - jak nie zdam to mam przechlapane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Nie nie, studiuję w Warszawie na UW ale jakoś nie zmieniałam lokalizacji na wizażu ![]()
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2012-01-30 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No trochę mnie podbudowałyście bo dziś ostatnia możliwość poprawy z przedmiotu który spędza mi sen z powiek. No załamę się jak nie poprawie. Nawet recytuje zeszyt w niektórych momentach a dalej nie zaliczyłam ;/ może teraz się uda. Ehh trzymajcie kciuki. Pocieszam się, że sesja się kończy ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.