![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
elektryzujące się włosy
Mam pytanie od jakiegos miesiaca bardzo mocno elektryzują mi sie wlosy.. ciagle sie pusza, a jak dotkne się czegos metalowego (futryna, drzwi w aucie) to czuje nieprzyjemne kopniecie, wiem ze to wlosy to wlosy bo widze jak "przyklejaja" mi sie do fotela itd... czy jest na to jakis sposob?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-03 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: elektryzujące się włosy
Ja tez mam ten problem, i u mnie jedyne co pomaga to związanie ich i nie dotykanie.
Odżywki, jedwabie. nic nie pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
niestety.... nie wiem od niedawna kupilismy z TZ auto i od tego sie zaczelo... moze cos jest nie tak z fotelami w aucie sa na elektryzowane i przeszlo to na moje wlosy... no tragedia.. przez caly czas czuje jak rzyklejaja mi sie do twarzi itd.. co robic?
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
buu
tez mam ten problem... tragedia... przyłączam się ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mam w tym duży problem zimą, przy kaloryferach.... potem mija.
Dziwna sprawa u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Myślę, że musisz rozładować włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mi też się elektryzują włoski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a może suszycie włosy suszarka?? albo prostujecie?? albo idziecie z morrymi spać? bo powodem elektryzowania jest przesuszenie włosów.... sa przesuszone i dlatego sie elektryzuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
O ja mam ten sam problem,
ale jak tylko dam odżywkę po umyciu głowy jest już ok ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
siusan89 nie stosuję suszarki aoni prostownicy. Sporadycznie bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a nosisz zwiazane wloski??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
też mam ten problem niestety:/ ja prostuje włosy, ale ostatnio zaczęły się tak elektryzować że normalnie ciężko mi jakkolwiek je ułożyć:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak myje codziennie i susze suszarka... uzywam szamponow nawilzajacych, jakis odzywek ale to nic nie daje.. wlosy tylko przyklapuja.. a proba ich rozczesania konczy sie tym ze u gory "leza" na glowie a koncowki lataja... doslownie.. i wtedy nic tylko zwiazac włosy...
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no wlasnie to wszystko skutki przesuszenia wlosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a prostownica to najgorsze zabujstwo dla wlosa, i rozjasnianie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
slyszlama o takim sposobie zeby minimalna ilosc plynu do plukania tkanin wetrzec w dlonie i podotykc wlosow.. ale troche sie tego boje bo nie wiem czy to mi wlosow niezniszczy.. co myslicie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
nie wiem pierwszy raz o tym czytam. ja tez jak sobie zrobie na dyfuzor i wgniote pianki to mam siano i szorstki, dlatego wgniatam pianke i czekam az sobie sama wyschnie i gore podpinam wsowkami zeby nie bala taka oklapnieta zanim wyschna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm pierwszy raz o tym slysze.. moze sie pokusze na ten sposob.. juz mam dosyc tych wlosow...
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Są szczotki, które się nazywają antystatyczne. Używam takiej, choć robię to raczej profilaktycznie, więc nie powiem wam, czy ona naprawdę działa. Ale w wyglądzie niczym się nie różni od zwykłej szczotki, nawet nie jest metalowa, tylko plastikowa. Więc nie wiem, czy ta szczotka antystatyczna to nie jakaś ściema.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Qrcze jak tak czytam to dokładny opis moich włosów... tez mam ten sam problem i rzeczywiście jedynym rozwiązaniem jak na arzie zostaje związanie ich w kucyk i nie dotykanie...ale nie po to zapuszczałam włosy żeby teraz ciągle je związywać!
Podłączę się pod pytanie. CO Z NIMI ZROBIĆ???
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Mnie nigdy nie elektryzowały się włosy, aż do teraz. Myślę, że powodem jewst codzienne mycie włosów, ale ja naprawdę rzadziej nie mogę, bo strasznie się przetłuszczają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja probowalam tego sposobu zeby le lekko przejechac plynem do plukania.. pomoglo.. ale niewyobrazam sobie robic tego codziennie.. poszukam tej szczotki moze to pomoze... dzis pojde jeszcze do mojego fryzjera i zapytam moze on cos doradzi...
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jak Ci sie przetluszczaja wlosy to zastosuj soku z cykryny.......
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie.. sa bardzo suche i sie elektryzuja...
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
to ja wklepałam 'kulkę' pianki do włosów, na mokre, roczesane włosy po myciu [na razie dwa razy myłam]. Jest fajnie, ale i tak związuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj bylam u fryzjera i powiedzial mi (co juz wiedzialam) ze wlosy eletryzuja sie bo sa przesuszone a nawet odwodnione..i ze samo nalozenie odzywki nic nieda...
on proponuje zebym kupila sobie odzywke w spray'u i dosyc czesto zwilzala nia wlosy.. na poczatku dopunki sie one nienawodnia bede to robila czesto, z czasem mniej i powiedzial ze w trzy dni rezultatu niezobacze, ale tydzien dwa powinno byc o niebo lepiej... ja bede probowac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja używam drewnianej szczotki do włosów bo słyszałam że od nich nie powinny się elektryzować a okazało się że to nieprawda! a jaką odżywkę w spray polecała Ci fryzjerka? Bo ja niby używam takiej (GlissKur) ale co z tego jak efekt ten sam?!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
no to jak odwodnione to więcej pić wody ? yhmmm (ja to mało piję, czasem orcz kawy czy herbaty w ciagu dnia - nic! )
![]() a może też witamina A + E by pomogła, czy jakiś inny skrzyp ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam do tego probem z bardzo sucha cera (polika, okolice nosa..) no tragedia, suchosc napietosc plus luszczenie, lykam capivit hydrocontrol ale roznicy niewidze.. wiec moze cala jestem odwodniona skoro skora sucha paznoscie sie lamia, a wlos nie lepsze.. suche elekrtyzujace...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
a nie mowilam ze wlosy sa przsuszone....... i ze zadne takie odzywki nie pomoga bo niw wchlaniaja w glab wlosa...... eh.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.