|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie O Tabletki Antykoncepcyjne- Pomozcie!!!
Nie wiem na jakim forum mam zamiescic to pytanie, dloatego zamieszczam je tu. Dotyczy ono mojej siostry. Ma ona 20 lat, jest bardzo szczupla i drobna. Lekarz przepisal jej tabletki antykoncepcyjne. Niestety po nich drastycznie zmalaly jej piersi. Slyszalam ze po tabletkach nabiera sie nietylko masy ciala ale piersi rowniez rosna! A u niej nic- nawet jest jeszcze szczuplejsza. Czym jest to spowodowane? Czy jesli pojdzie do ginekologa to jest mozliwosc ze zmieni jej tabletki na takie, ktore zwieksza jej piersi? CZy to mozliwe zeby lekarz zle dobral tabletki? Pomozcie bo to dla niej bardzo wazne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam
![]() Niewiele Ci pomogę,ale to jest bardzo dziwne,bo po tabletkach piersi powiekszają się,moje sa w dodatku jędrniejsze.Może siostra powinna porozmawiac o tym z ginekologiem lub nawet pójść do innego tak z czystej ceikawości.Pozdrawiam:cmo k: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie O Tabletki Antykoncepcyjne- Pomozcie!!!
brałam kiedyś tabletki antykoncepcyjne jeszcze na długo przed planem zajścia ciąży, zaczęłam je przyjmować gdyż od zawsze (do teraz) mam istny "hongkong" miesiączkowy.....pojawiaj ą się co 3 tygodnie plamię (bo trudno to nazwać krawieniem) przez 3 dni itp. no więc byłam zadowolone z dobranych przez gina tabletek..... ale.... przyszła na świat córeczka, rosła sobie, ja również stałam się znów "kobietą" i postanowiłam znów przejść na tabletki...i lekarz dał mi znów te same..... niestety było mi po nich ze wszystkim nie tak...... podejrzewam, że mam innych poziom hormonów po ciąży i te tabletki teraz nie są przeznaczone dla mnie, dlatego śmię stwierdzić ,że odpowiednio dobrane (poziomem hormonów oraz stanu zdrowia) tabletki nie przeszkadzają a tylko życie umilają.... można zrobić sobie takie badania na poziom hormonów i wtedy lakarz napewno dobierze odpowiednie uffff mam nadzieję, że zostałam zrozumiana.....
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Tabletki antykoncepcyjne u pewnego odsetka powodują nabieranie masy , natomiast jest tez odsetek kobiet które , albo nie tyja albo wręcz tracą na wadze podczas brania pigułek. Mysle, że jeśli to bardzo Cię niepokoi niech siostra uda się do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Na miejscu Twojej siostry zrobiłabym sobie test hormonalny. Pozwoliłoby to dobrze dobrać tabletki. Mogło się tak zdarzyć, że ginekolog źle je dobrał i teraz są tego efekty. Niech siostra pójdzie do ginekologa i się go zapyta o ten test i ewentualną zmiane tabletek. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Większość lekarzy nie przeprowadza poziomu hormonów przepisując pigułki na oko. Dobranie więc właściwej często trwa długo i dochodzi się do niej metodą prób i błędów. Myślę, że u twojej siostry pigułki nie muszą być przyczyną zmniejszenia piersi. Jeśli nie ma bólów głowy, nudności, dobrze się po nich czuje to może nie one?Może po prostu schudła z innych powodów(stres,lato) a u drobnych osób taki jest urok schudnięcia-w większości maleje biust...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
badanie hormonów powinno pomoc.. chociażby prolaktyny i progesteronu, lub tez innych, jesli lekarz uzna za stosowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem twoja siostra powinna iść do ginekologa, a ten zmieni jej tabletki. Po prostu żle na te akurat reaguje. Ja też stosuje taką antykoncepcje ale nic mi się nie powiększa ani nie pomniejsza, nic też nie boli i lekarz uznal że jest ok. Moj ginekolog powiedzial mi że jak coś się będzie nie tak działo to będziemy zmieniać na inne ale są dobrze dobrane. Pomoze tylko ginekolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.