|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie miałem dziewczyny na poważnie. Dlaczego jej nie umiem znaleźć?
Nigdy nie miałem dziewczyny na poważnie. Dlaczego ją nie umiem znaleźć? Co jest powodem mojej samotności?
Jak już mówi sam tytuł nigdy nie miałem dziewczyny na poważnie ( chodzi mi o poważny związek dwojga dorosłych ludzi). Jako dziecko/wczesny nastolatek spotykałem się z dziewczynami ( chodziłem nawet z 3), miałem dużo koleżanek, nie bałem się obcować z dziewczynami, byłem pewny siebie, śmiały, towarzyski i wygadany, umiałem do nich zagadać, nie wstydziłem się ich itp. Jednak od pewnego momentu wszystko zaczęło się sypać ( w wieku 16 lat i trwa do teraz), stałem się nieśmiały, wstydliwy,niepewny siebie,strachliwy, unikałem kontaktu z ludźmi, wolałem pograć w gry komputerowe itp. stało to się chyba w gimnazjum albo szkole średniej, dokładnie nie pamiętam. Nie wiem co było tego przyczyną może trądzik, który dostałem. Wtedy zacząłem przejmować się wyglądem. Jednak trądzik znikł a problem pozostał. Naprawdę nie znam przyczyny dlaczego tak się zachowywałem. Próbowałem coś z tym robić, próbowałem zagadywać dziewczyny ale jakoś mi nie wychodziło, ciężko mi było zapytać o numer brakowało mi odwagi. Z racji tego, że jestem nieśmiały próbowałem szukać w internecie jakieś dziewczyny ale to chyba głupi pomysł, bardzo się rozczarowałem jak się spotkałem z nimi, jedna okazała się dwa razy grubsza od tego jak wyglądała na zdjęciu do tego była niefajna tzn. oschła, wulgarna, głupio się zachowywała ( raz chciała pisać potem znów nie obrażała się to, że nie odpisałem jej na sms odrazu tylko z opóźnieniem). I do tego każda dziewczyna mnie pytała czy jestem prawiczkiem. Wszyscy dziewczyny się teraz śmieją z prawiczków w internecie w realu. Nie wiem co jest w tym tak śmiesznego. A jak się przyznałem, że nigdy nie miałem na poważnie dziewczyny to większość dziewczyn straciła zainteresowanie. Już zwątpiłem, w to że w internecie kogoś można poznać. Myślałem sobie, że świrów przyciągam. Internet sobie podarowałem. Jestem studentem 1 roku . Liczyłem , że na studiach poznam fajne kobiety, że to będzie przełom w moich relacjach damsko-męskich, że coś w moim życiu się zmieni. Każdy mi powtarzał, że masz czas, dopiero na studiach są dziewczyny, które poważnie myślą o życiu, tam jakąś znajdziesz, zakochasz się.... Ale to nie wyglądało tak kolorowo. Większość dziewczyn była zajęta, (wszystkie te które mi się podobały jak na złość miały chłopaka). Rok studiów minoł a ja nadal jestem w punkcie wyjścia. Chciałbym coś z tym zrobić, zmienić się w starego siebie kiedy układało mi się z dziewczynami, stać się pewny siebie, zakochać się poznać dziewczynę ale widzę ,że na siłę się nie da. Kiedyś mi poradzili , że na miłość przyjdzie czas. Ale można czekać i się nie doczekać ;/ Proszę o jakieś sensowniejsze rady Edytowane przez Drizzy Czas edycji: 2013-08-06 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nigdy nie miałem dziewczyny na poważnie. Dlaczego jej nie umiem znaleźć?
Cytat:
![]() moj wujek zartowal sobie kiedys ze swojego 13 letniego syna, ktory chodzil z jakas dziewczyna,ze to sie nazywa chodzenie wlasnie dlatego,ze chodza...do jednej klasy ![]() ![]() btw - jestem 4 lata starsza od Ciebie i mam chlopaka od 3,5roku ale wsrod swoich znajomych jestem raczej ''wyjatkiem'' - jest mnostwo singielek, a duzo zwiazkow wcale nie jest jeszcze powazna - no a przeciez nie ma miedzy nami znowu jakiejs roznicy pokoleniowej ![]() Ty naprawde masz jeszcze czas-wiem,ze jak sie czegos chce to sie chce tego juz ale czasem lepiej jest poczekac i trafic rzeczywiscie na wlasciwa osobe a nie probowac wiazac sie na sile z kims kto Cie zrani/odejdzie dam Ci sensowna rade ale czy bedziesz chcial i umial sie do niej zastosowac to jzu od Ciebie zalezy ![]() otoz...nie rob nic w kierunku poznania dziewczyny na sile, skup sie za to an rozwijaniu wlasnych zainteresowan i budowaniu lepszej sammooceny-przeciez kazy jest wyjatkowy ![]() ![]() a milosc przyjdzie...moze niekoniecznie z pierwszego zauroczenia albo internetowej randki ale z przyjazni..? ![]() No i moze otoczenie zmien bo ja sobie nei wyobrazam pytac chlopaka, z ktorym nie ejstem czy jest prawiczkiem ![]() no chyba ,ze chcesz zeby Cie pocieszyc,ze to dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Lepiej być samym, jak z kimś na siłę.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wrzuć zdjęcie będzie łatwiej postawić diagnozę :P
Na każdego przyjdzie czas, jak Cie trafi to będziesz prosił o wolność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Trochę bije od Ciebie desperacją, dziewczyny tego nie lubią. Jeśli dziewczyna jest zainteresowana to nie będzie jej robiło różnicy czy będzie Twoją pierwszą dziewczyną i czy jesteś prawiczkiem czy nie. ![]()
So much internet so little time. Edytowane przez Taranka Czas edycji: 2013-08-06 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dlaczego szukasz dziewczyny na siłę ?
I nie zadręczaj sie tak tym, nie myśl tyle o tym, bo to nie pomoże. Wychodz do ludzi, spotykaj sie z nimi. A noż jakiś kolega zapozna Cie z jakąś miłą dziewczyną. Miłość przychodzi niespodziewanie. I przede wszystkim bądz optymistą, spełniaj marzenia - a reszta sama się ułoży ! ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam kolege, który ma już 35 lat i nigdy nie miał dziewczyny na poważnie. Jest niebrzydki, inteligentny, przesympatyczny, bardzo pomocny i dobry. Ma swoje pasje i jest ciekawym człowiekiem. Jest samodzielny finansowo, pracowity. Mogłabym długo kontynuować litanię jego zalet.
Ale jest też bardzo nieśmiały i bierny w sprawach damsko-męskich. Dlatego Ty bierz sprawy w swoje ręce i nie czekaj na królewnę na białym koniu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja również nie miałam nigdy faceta "na poważnie" a idę teraz na 2. rok studiów. Wychodzę z założenia (tak jak napisały już osoby wyżej), że lepiej być samemu niż z byle kim. Tym że ludzie odbierają 20-latkę, która nigdy z nikim nie była za dziwną, przestałam się przejmować już dawno temu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój brat miał na odwrót - najpierw był nieśmiały, cały czas przed kompem, 0 spotkań ze znajomymi, też miał trądzik. Dopiero później, tak w wieku 18 lat zaczął się trochę rozkręcać. Ale dziewczyny dalej nie ma. Mój brat zaczyna 4. rok studiów, ty 2. Być może znajdzie się ktoś z pierwszoroczniaków...? Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
blucantr skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.