![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
mój mini-blog.Zapraszam.
Kilka słów o sobie...hmmm od czego by zacząć
![]() Na diecie jestem już jakieś 4mc Po porodzie zgubiłam 15kg w tzw.chwilę- moment,o następne 15 walczyłam,walczę i będę walczyć. W zasadzie nic nie postanawiam ani nie zakładam, ile zrzucę,bo przy dwójce dzieci(2,5l, i 4mc) tak mam już dość napięty grafik,a zadowolą mnie każde efekty Dieta zdroworozsądkowa ![]() Min 5 posiłków dziennie. Ziemniaki-1x w tygodniu a ciemne własnowypieczone pieczywo do 2x w tygodniu.Jem pieczywo chrupkie i wafle ryżowe. Piję wodę z kroplami odchudzającymi jako,że sama woda mi nie wchodzi-min 1l.Dodatkowo izotoniki na siłowni-0,5l,a w domu w ciągu dnia herbata czerwona i inne z serii burn,spalanie bioaktive o,5l.No i białe rozpuszczalne kawki,może ze 2 się uda. Kończę kolejne opakowanie octu jabłkowego-1x dziennie. Pielęgnacja: serum eveline termo fat burner,peeling,masaż gąbką gruboziarnistą Ćwiczenia do tej pory to 3-6x tygodniowo cardio(głównie orbitrek i rowerek)+siłownia,co zajmuje mi od godz-1,5,oraz co dzień nordic walking 5-9km.W domu zatrzymuje mnie tylko deszcz. Tamilee web Pas ab gymnic,jeśli cokolwiek daje ![]() planuję dołączyć 2x w tygodniu saunę,oraz masaże bo przy takim ubytku skóra ehem,ehem....bez komentarza Oczywiście zdarza mi się zjeść coś ponad program,albo wypić piwko z soczkiem.Pozwalam sobie, a w zamian za to dłużej zostaję na cardio i nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Po kąpieli dziewczyn napiszę moje dzisiejsze menu i wymiary. Zrobiłam dziś zdjęcia,ale opublikuję je jeśli sama będę zadowolona z efektu po 8tyg.Inaczej zostaną w moim archiwum.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2012-03-02 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: mój mini-blog.Zapraszam.
Wow naprawde sporo tego
![]() ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() W zasadzie doszedł mi tylko TL,do tego co dotychczas robiłam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Wymiary w najszerszych miejscach
![]() Pas 109cm ![]() Udo 67cm Biodra 109cm W zasadzie tylko te wymiary mnie interesują i te będę kontrolować co jakiś czas. Porobiłam sobie kreseczki ![]() Menu: 8:30 2 kromki ciemnego chlebka z białym serem,maślanka truskawkowa 11:3o pieczywo chrupkie 3szt z twarożkiem z rzodkiewką 13:30 świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy,3 mandarynki 16:30 warzywa na patelnie, tuńczyk,maślanka naturalna 19:30 poznański gzik ![]() Przed kijami pewnie zjem jakiś owoc i dopije wszelkie pozostałości z dzbanków które szykuję od rana. W kwestii menu muszę dodać,że : *zwykle jem to na co mam czas żeby przygotować. *Jem rzeczy tylko gotowane na świeżo.Odgrzewane,mimo wielu podejść po prostu mi nie wchodzi i jem jak za karę. Więc zdarza się że posiłkiem są same jajka,bo siup do parowara i gotowe Dziś przy piątku w moim domu jak widać króluje ser,twaróg i maślanka. *doprawiam ziołami, solą ![]() *
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Kije, tylko wieczorową porą-nie wcześniej jak o 21:30.W efekcie około północy ląduję w łóżku. Ćwiczenia zajmują duży kwadrans, więc to myk jak młodsza zaśnie,a że sprzątanie,pranie etc zwykle czeka to chce mieć to z głowy ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki, ja też w trakcie odchudzanka ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
szeroki grafik jak na cały tydzień... podziwiam za wytrwałość i życzę sukcesu
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hej
![]() przyznam ze rzadko pisuje na forum, jednak sporo czytam ![]() dacie dziewczyny jakies rady,wskazowki jak zaczac to pisanie? pozdrawiam i zycze wytrwalosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
źle mi się zacytowało.Wybaczcie.Nie będę edytować bo mój internet dziś strajkuje i ma zawrotne tempo
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
witam i kciuki trzymam. a powiedz mi czy faktycznie ocet jabłkowy cos daje?
ps. herbatki z bio active są boskie! |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dziś już po siłowni i cardio. Napiszę od razu dzisiejsze menu,bo nie będę miała później dostępu do netu. 10:30 mix sałat,pomidor,zielony ogórek,1jajko, biała kawa 13:30 ciemny chleb-3kromki,z pastą z łososia ze szczypiorkiem i czerwoną papryką+pół kubka maślanki truskawkowej 16:30 miseczka zupy fasolowej z warzywami(marchew,ziemnia ki,pietruszka) 19:30biały serek z rzodkiewką+ chrupkie pieczywo po21 zjem pomelo Wieczorową porą kije ![]() Kilka uwag nt.TL: * nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, kołatania,pobudzenia etc *nie miałam też problemu z zaśnięciem * tabletki nie mają wpływu na mój apetyt *nie pocę się bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ja bedac 2 x na diecie dukana uwielbiałam twaróg, teraz na niego patrzec nie mogę tak samo jak na serek wiejski ;P
ja tez dzis po sniadanku, wprawdzie mam dzień wolny od ćwiczonek ale tak myslę czy nie wybrać się na mały jogging ![]() miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
kapsułki zażyłam przed śniadaniem i obiadem.
Dziś tylko kijki w planie. Menu niedzielne: 8:30 chlebek z pastą z łosia i szczypiorkiem,ćwiartka czerwonej papryki 10:30 szklanka soku z selera, szklanka soku z marchwi, jajko na twardo 13:30 1/2 puszki tuńczyka w oleju,1/2 puszki pomidorów,1/4 kulki sera mozzarella ![]() ![]() 16:30 buraki,duszone mięso 19:30 będzie jogurt naturalny z 1/2 pomidora i zielonego ogórka
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nordic walking..chyba nigdy sie nie przekonam..ale wspaniała robota juz za Toba!!! 30kg wspaniale!
![]() ![]()
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://nordic.walking.na7.pl/content/view/3/3/ zajrzę do ciebie w sprawie octu Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
podziwiam wytrwałość i życzę powodzenia w dalszej walce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja do kijków tez sie nie przekonam. cały czas przymierzam się do zakupu octu jabłkowego ale spytam aż... czy daje on jakieś efekty w odchudzaniu?
wspomaga? |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jak już wyżej wspomniałam trudno mi się ustosunkować bo nie oczekuję zbyt wiele tylko po nim.
Kiedyś się naczytałam, zakodowałam i kupiłam jako małą pomocną dłoń ![]() Na dziś jestem już po siłowni i cardio oraz tamilee. Niebawem długi spacer wózkiem z córką, a kije dziś stoją pod znakiem zapytania Menu na raz wrzucę całe wieczorem.
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
zapraszam na konkurs u siebie w mini-blogu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
menu
10:00 pieczywo chrupkie z serkiem homogenizowanym i sałata 13:00 kawa i "odżywczy posiłek o smaku cynamonu" z Herbapolu 16 tuńczyk,makaron 5 zbóż,pomidorki z puszki,mozzarella 19 biedronkowe chlebki ryżowe z mleczną czekoladą ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- jeszcze zjem fasolkę z puszki z jogurtem naturalnym bo kijki jeszcze dziś na mnie czekają. Szalony dzień na pełnych obrotach dziś miałam.Szczęście że podszykowany obiadek z wczoraj miałam.
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
fasolkę z puszki z jogurtem naturalnym?? brzmi ciekawie uwielbiam i to i to proszę o szczegóły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Diana najlepiej to smakuje z majonezem
![]() ![]() do tego sól i pieprz.Ew.zielona pietruszka.W wersji rozszerzonej może też być pokrojony w kosteczkę żółty ser ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja każda fasole uwielbiam od szparagówki zielonej, żółtej po biała, czerwoną czy jaś. Pyszna jest tylko , że ta ostatnia tak pęczy , że bez kopru włoskiego się nie obejdzie (o zgrozo!) tak samo jak kapucha! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ehhh ledwo wyrabiam dziś na zakrętach
![]() musiałam sobie strzelić drzemeczkę wpadam napisać menu,bo jutro zapomnę co jadłam ![]() 8:00 pieczywo z b.serem.chudym pasztetem "made by my mama" ![]() 11:00 sałatka:sałata,pomidor,og órek,3plasterki szynki szklanka soku marchwiowo-selerowego 14 surowa marchew,3/4 puszki fasolki ,maślanka 18 podsmażana na patelni grillowej pierś z kurczaka+fasolka szparagowa poszłam się położyć po kąpieli dziewczyn i teraz wciągnęłam jogobelkę pieczone jabłko ![]() Tak więc jakoś nijak mnie pobudzają. Najczęściej łykam 2rano przed śniadaniem/treningiem, a drugi raz przy III posiłku czyli ok 13.Do tego kawke normalnie pije.Rozpuszczalną. Więcej energii też nie mam ![]() może ciut szybciej km/h biegnę.Zwykle jednakowe tempo trzymałam,ale szybko wracam do wolniejszego,bo więcej czasu "polecę". Muszę się temu przyjrzeć Idę do łóżeczka. Kije dziś odpuszczone ze względu na" przepis na życie" ![]() Ale na siłowni byłam i tamilee pyknęłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
menu
10:00 świeżo wyciśnięty sok z grejfruta,musli na mleku 2% 13:00 2pomarańcza 16:00 pół woreczka kaszy gryczanej,uparowana pierś w ziołach,warzywa,sok selerowo-marchwiowy 19:00 kawa,pół banana,kilka ciasteczek z ziarnami sezamu,lnu 21:00 2plasterki szynki,sałatka z pora siłownia-1,5h przerwa w kijkach,coś mnie łamie ![]() za 2 dni ważenie + mierzenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że bóle szybko przejdą i wrócisz do kijków ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
kochanieńka cos mało jesz...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
yyyyy a konkretnie który dzień?
![]() wiesz czasem są takie dni,nawet nie będąc na diecie,że po prostu nie chce się jeść.Nie widzę wtedy sensu rozpychania się. Są też dni,gdzie mimo chęci nie zawsze jest możliwość,no i są też takie takie gdzie się pochłania o dużo za dużo. np. dziś ewidentnie źle/mało jadłam,ale dzień miałam przefatalnie-zalatany,co poskutkowało głupią przegryzką ![]() Dziś 9:00 ciemny chleb-2 kromki z pomidorem 12:00 kawa,chrupkie pieczywo,maślanka 15:00 2 jajka na twardo,2plastry szynki drobiowej,czerwona herbata ok 17...2 paski czekolady piernikowej,orzechy laskowe ![]() 19:00 serek wiejski,pół dużej papryki pomijam wode,wode,wode,herbate etc w międzyczasie udało mi się wyskoczyć na siłownie.Godzinę z zegarkiem w ręku...mało mi było. Pokrzyżowały mi się plany od rana i zamiast na siłownie,zboczyłam, co potem odbiło się na jedzeniu ![]() Jutro wchodzę na wagę. Przed TL nie miałam już jakiś czas spadku,to liczę że coś drgnęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.