|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co robić - proszę o poradę
Koleżanki, Zmarła moja Babcia. Zanim dowiedzieliśmy się o Jej chorobie wykupiliśmy wycieczkę, na którą strasznie długo czekaliśmy.
Niebawem pogrzeb, który zbiega się z wyjazdem. Nie wiem, co robić? Rodzice namawiają do wyjazdu, na który ciężko pracowaliśmy. Niczego nie możemy już odwołać. Poradźcie. Mam straszny dylemat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co robić - proszę o poradę
a nie idzie babci pochowac dzien wczesniej? Musi byc dokladnie w ten sam dzien, czy pozniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja bym pojechala, babcia na pewno by wolala abys byla szczesliwa, dlugo na to pracowaliscie, oszczedzaliscie...no coz zdarza sie...ja tez nie bylam na pogrzebie babci, zmarla tydzien po moim wyjezdzie i naprawde nie mialam kasy na samolot powrotny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja jestem zdania,że żałobę po bliskiej osobie, smutek nosi się w sercu. Nie musi się ona wyrażać czarnymi strojami , publicznym płaczem czy nawet obecnością na pogrzebie. Myślę,że Twoja babcia na pewno by chciała, abyś pojechała i dobrze się bawiła.Na pogrzebie będzie wiele innych osób, a Ty po przyjeździe z wycieczki możesz przecież pójść na jej grób i (w zależności od przekonań) pomodlić się lub zadumać, zostawić kwiaty.Myślę,że babci bardziej by zależało na tym by pozostała w Twojej pamięci, sercu niż na tym, abyś była na pogrzebie.Jedź.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.