|
|||||||
| Notka |
|
| Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zapalenie miejscowe kręgosłupa
Witam!
Proszę mi powiedzieć jaki masaż zastosować przy następującym schorzeniu:celem jest zlikwidowanie zapalen miejscowych kregoslupa na skutek przemieszczen kregow, zapalenia zidentyfikowane badaniami IRM + odczuwalne silne bole i utrudnienia ruchowe, pondato masaz miesni w celu nuikniecia potecjalnch komplikacji zwiazanych z "stwardnieniem rozsianym" (obecnie raczej profilaktyka, poza widoczna skleroza skorna). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zapalenie miejscowe kręgosłupa
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zapewne chodzi tu o kostnostawowe zapalenie kregoslupa, stwardnienie rozsiane i skleroderme. Trzy rozne jednostki.
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Zapalenie na skutek przemieszczeń kręgów??? To chyba jakis zespół uciskowy, a nie zapalny??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nie... przemieszczenie kregow jako konsekwencja kostnostawowego zapalenia kregoslupa. Zespol uciskowy (radikulopatia) ... nie wykluczam, bardzo prawdopodobne.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za porady ale nadal nie wiem jaki masaż mogę zastosować(jeśli wogóle jakiś mogę)?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.