![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Żel Duac
Witam!
![]() Ostatnio strasznie mnie "wysyfiło" z początku na czole i wogole mi to nie znikało potem stopniowo na coraz wiekszych partiach twarzy (nosie i troche na policzkach) poszłam w końcu do dermatologa. Powiedziała ze sa to zmiany tradzikowe... nigdy nie miałam problemów z cerą i teraz... ![]() Zapisała mi taki żel Duac i teraz pytanie czy używała go któraś z was i jakie spostrzezenia macie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żel Duac
Up Up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja od siebie ogromnie plecam choc doskonoale zdaję \sobie sprawe z tego iz kazda cera inaczej reaguje, siosta smarowała nim buzię(nie miała ropnych) i tylkkjo kilka dosłownie s\zoastało juz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Emilka to ciesze sie
![]() ![]() ![]() Lekarka powiedziała mi ze bardzo mozliwe ze mnie podrażni i juz to chyba zdrobił (po dwukrotnych zastosowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to zmniejsz częstotliwosc,nie uzywaj codziennie a co 2 np dzien. Ali nie podraznił, ale ona ma grubą skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tak bede robic właśnie na policzki co drugi dzień bede dawac bo z reszta tam mam bardzo mało wyprysków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja niestety Duacu nie polubiłam... Wszystkie miejsca, na które położyłam go (naszczęście tylko punktowo) zrobiły się jakby grubsze i czerwone. Moja mama też nabawiła się po nim strasznych podrażnień. Dosłownie, wyglądała jakby ją ktoś pobił. Ale wiadomo, jak stwierdziła Emilia, cera cerze nierówna...
Pozdrawiam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja go stosuję w parze z maseczką lerostett ( czy jakos tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No a ja wam powiem że mnie on najwyraźniej służy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kaduniu bardzo sie ciesze ze duac Ci przypasował, moim zdaniem fajny specyfik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
czekamy na dalasze relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
I ja czekam na dalsz opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A mnie on okropnie uczulił. Mam całą buźkę czaerwoną, swędzi i piecze a njgorsze ze to uczulenie rozlało się też na oczy
![]() ![]() Byłam dziś u dermatolożki, ale szkoda słów. Chciałam, żeby mi coś dała na złagodzenie tego uczulenia, a ona się słodko uśmiechnęła i stwierdziła, że to przejdzie a mi się poprostu ryczeć chce. Jak ja się mam jutro ludziom na oczy pokazać? ![]() Robiłam już okłady z świetlika na oko, ale nadal jest spuchnięte i boli, piecze i swędzi. Już sama nie wiem jak to mam złagodzić. Płakać mi się chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ojj to niedobrze
![]() ![]() Ja powiem wam że ten żel działa tak jak lekarka powiedziala czyli podrażnia mnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dzięki. Robiłam okłady z herbatki i świtlika i dziś jest już lepiej, tylko skóre mam strasznie suchą, aż taką skorupę. Kupiłam dziś kremik nawilżający i mam nadzieje, że to pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nono ten żel porządnie wysusza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Hmmm to może odstaw na pare dni przed półmetkiem? A jeżeli to niemożliwe to jakas dobra kuracja, która nawilży Twoją skórę. Zawsze tak jest, że jak jedno jest oki to wyskakuje cosik i nnego i tak już mamy, że my kobiety to wiecznie z czymś walczymy. Uuh zawsze coś. Trzymaj się, bedzie dobrze i obojętnie jak będzie to będziesz i tak najpiękniejsza, bo drugiej takiej osóbki napewno nie ma, więc jako ta jedyna i nie powtarzalna na świecie będziesz wyglądać slicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE][nono ten żel porządnie wysusza łuszczy mi sie skora i jak dzis nałozyłam podklad to nieładnie to wyglądało boze jak ja bede wygladac na tym polmetku/QUOTE]
Cytat:
nie musisz odstawiac całkowiecie, zmniejsz częstotliwosc poproastu nie stosuj codziennie tylko co 2 dzien, i nawilzaj czyms prostym w skąłdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dzięki za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny!
wlasnie bylam dzisiaj u mojej p.dermatolog na kontroli(lecze tradzik od miesiaca) i przepisala mi Duac na noc co rugi dzien na zmiane z differinem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziala ze ciut lepiej u mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie, nie stosowałam tego. Dziś właśnie dzięki Emilii zaglądnełam na wątek związany z tym preparatem i znów powstała we mnie mała nadzieja. Z tym, że najpierw musze znaleźć odpowiedni krem z filtrem ( o tym też już sporo się naczytałam), który mnie nie zapcha, a to łatwe nie jest
![]() Kadunia masz u mnie mistrza, bo ja dziś tyle się zastanwaiłam co mi tą łuszczącą sie buźke nawilży i szukałam jakiegoś mazidełka co na noc będę mogła nałożyć i pustka. A tu wchodze na wątek i piszesz o maści, którą posiadam (lezy gdzieś rzucona w nie pamięć) i dopiero zaświciła żaróweczka, że przecież ona bardzo fajnie nawilża. Dziekuję ślicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ja uzywalam Duac zel okolo 4 miesiecy tez na poczatku mialam czerwone i piekace policzki ale wszystkie krosty mi zeszly a mialam ich bardzo duzo.Podraznilam sobie troche buzke tym zelem ale jestem szczesliwa ze juz nie mam ani jednego syfka.Zostaly mi jeszcze troche male blizny po wyciskaniu ale widze ze powoli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Renatko bardzo sie ciesze ze jestes taka zadowolona z niego
![]() Co do lodówki to na opakowaniu pisze : Przechowywanie po pierwszym otwarciu tuby: Przechowywać w temperaturze do 25 stopni C. Judytko widzisz taka mała rzecz a może pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
wczoraj przed spaniem uzylam duac pierwszy raz.troszke pieklo i mialam wrazenie ze bardzo wysusza skore ale rano gdy spojrzalam w lustro ...
![]() skora stala sie gladsza i w przeciwienstwie do differinu niepodrazniona i co najwazniejsze nie schodzi mi skora (chyba juz nie ma sie co luszczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
jezeli macie przebarwienia po pryszczach to moge wam polecic rewelacyjne kosmetyki ktore rozjasniaja,pielegnuja i lecza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
kiedy moj lekarz dowiedzial sie ze stosuje nivea to sie za glowe zlapala.przy cerze tradzikowej zapycha pory i wyskakuja pryszcze.
przepisala mi plyn micelarny do oczyszczania i demakijazu twarzy La Roche-Posay (stosuje rano,popoludniu gdy wracam do domu i wieczorem),krem Effaclar A.I La Roche-Posay na zmiany zapalne skory (stosuje na cala twarz rano i popoludniu) ,a na noc differin co drugi dzien na zmiane z duac. Dla cery tradzikowej najgorsze co moze byc to natluszczanie i robienie peelingow.Nie wolno wyciskac i dotykac twarzy brudnymi rekami (latwo mowic a sama czasem nie moge sie powstrzymac i wyciskam). Nie uzywajcie dziewczyny kosmetykow do cery tradzikowej na bazie alkoholu! Szczerze polecam plyn miceralny wszystkim,nawet osobom ktore nie maja problemow z cera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.