dodatki do sukienki czarnej - prośba o pomoc:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 09:55   #1
Agis7
Przyczajenie

dodatki do sukienki czarnej - prośba o pomoc:)

Witam Moje Drogie,

Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką sukienki:

http://www.sklep.aryton.pl/suknie-st...nka-smokingowa

chciałabym pójść w niej na poczatku września na wesele do znajomych.

Zastanawiam się nad doborem: butów, torebki, ew. biżuterii.
Myślałam nad butami w kolorze nude lub klasycznymi czarnymi lakierowanymi szpilami i torebce w kolorze tak jak buty, ale bardzo ozdobnej, biżuteryjnej, z połyskiem, łańcuszkiem itd.
Z czarnego chyba powinnam zrezygnować jeśli chodzi o te okolicznosci weselne Zostawię to na inne wyjście.
Czy nude nie będzie nudny? a może już niemodny? Może skontrastować to jakimiś kolorkiem np.: miętowymi szpilkami?

Podpowiedzcie Babeczki coś ciekawego
Agis7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 14:52   #2
marakuja66
Przyczajenie

Dot.: dodatki do sukienki czarnej - prośba o pomoc:)

O rany, jaka piekna! a jaki dziwny material... ja bym postawiła na nude jednak. Miętowy mi tu jakoś nie pasuje... No i generalnie ta szarfa/pasek się mocno błyszczy więc musisz uważać Może.. jesli jestes odważna poszukaj jakiś "awangardowych" i oryginalnych butów tak jak na ostatnim zdjeciu
marakuja66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 15:30   #3
201711060941
Konto usunięte

Myślę, że szpilki w kolorze nude będą najbardziej pasowały. I na Twoim miejscu nie szalałabym za bardzo z dodatkami i postawiła na coś delikatnego, bo sukienka sama w sobie jest już ciążka Tyle ode mnie, chociaż sama bym takiej sukienki na wesele nie założyła, jest za mało elegancka wg mnie i wygląda jak płaszcz lub szlafrok.... Ale nie bierz tego siebie, każdy ma inny gust, jeśli Tobie się podoba i dobrze się w niej czujesz to idź w tej

Edytowane przez 201711060941
Czas edycji: 2013-07-15 o 15:31 Powód: literówka
201711060941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 15:43   #4
Justine1989
Zakorzenienie

wg mnie ona nadaje się bardziej na "elegancki" shopping z koleżankami niż na wesele...
ewentualnie może być, możesz postawić na złote dodatki
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 17:27   #5
izga88
Zakorzenienie

Nie bardzo przemawia przeze mnie ta sukienka na wesele ale skoro w niej zamierzasz się wybrać to złote dodatki i nude torebka i buty
izga88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 17:56   #6
Maalwinaaa
Raczkowanie

Też uważam, że jednak jest za "ciężka" na wesele. Bardziej mi się skojarzyła z wyjściem na miasto. Ale jeżeli chcesz w niej iść to delikatna złota biżuteria i wysokie szpilki w kolorze nude.
Maalwinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 21:06   #7
ailatan1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izga88 Pokaż wiadomość
Nie bardzo przemawia przeze mnie ta sukienka na wesele ale skoro w niej zamierzasz się wybrać to złote dodatki i nude torebka i buty
popieram
Stary 2013-07-16, 09:02   #8
Agis7
Przyczajenie

Babeczki
obczytalam juz na wizażu miliony watkow, przez co najmniej 10 lat bywa roznie bywa, ze ktos chcial dobrze i zaraz posypaly sie na niego np. gromy, a bywa, ze otrzymauje sie super rady
Wiec nie gniewajcie sie, ale nie zapytywalam o to czy jest to dobra sukienka na wesele Mam 37lat, ciemne wlosy i dosc duzy biust, rozmiar sukienki to 38, nie jest mi łatwo znalezc cos w co sie ladnie zapakuje ta sukienka jest dla mnei najlepsza sposrod 20 przymierzonych
Sukienka nie jest gruba, bo jest to materiał udajacy sprany jedwab, dodatki sa ze skorki. Sprawia wrazenie takiej "mięsistej".
Sadze, ze mozna jej nadac elegancki i jednak wyjsciowy charakter dodajac nude (buty oraz torebke) oraz zlota bizuterie. Pytanie tylko jak? co konkretnie
http://fashionandlifestyle.pl/cielis...wne-i-glamour/
http://nessi.com.pl/showroom/?id=san...3#!prettyPhoto[image]/17/ strona 2, 2 pozycja, sandaly wysokie na slupku z klamra

http://fashionandlifestyle.pl/dodatki-w-odcieniu-nude/

Jak macie jakies fajne rady, to dajcie znac

Edytowane przez Agis7
Czas edycji: 2013-07-16 o 09:15
Stary 2013-07-16, 11:48   #9
ZielonaMelisa
Raczkowanie

Te drugie z klamrą są zdecydowanie za ciężkie, ja wybrałabym raczej coś bardziej klasycznego jak te z pierwszego linka. I do tego jakiś złoty naszyjnik, taki zapinany blisko szyi, coś w tym stylu: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...Lka2gU64NohC5w
Stary 2013-07-16, 13:05   #10
zolta_cytryna
Przyczajenie

A mnie się podobają się właśnie te z klamrą. Pasują do charakteru sukienki. Nie rozumiem opinii moich poprzedniczek - sukienka (naprawdę piękna!) jak najbardziej pasuje na taką okazję. Jest niezobowiązująco elegancka, na pewno się sprawdzi
Stary 2013-07-16, 13:43   #11
Agis7
Przyczajenie

hmmmm

sukienka jest spokojna i najchetniej to zaszalalbym z tymi butami i dodatkami

co sadzicie o takim zestawie:
np.: http://www.baldowski.pl/pl/czolenka-649-502.p.html ale te 13cm to moze byc spory wyzwanie (chociaz -2,7 platforma);

wtedy pieknie skomponowaloby sie to z kopertowka bialo/czarna/srebrna cos sie znajdzie, w romby lub kostke

Zdaje sobie sprawe, ze dla niektorych bedzie ten zestaw pewnie kwintesencja kiczu

Mam szpilki granatowa matowa skora z czerwona podeszwa, ale wtedy czerwone dodatki byłyby nudne...

Nude jest fajny, elegancki, ale czy juz nie jest nudnawy?

Edytowane przez Agis7
Czas edycji: 2013-07-16 o 13:45
Stary 2013-07-16, 18:52   #12
201711060941
Konto usunięte

Sukienka nie jest spokojna Ja bym założyła gładkie buty nude, które zrównoważą strój. Buty zbyt strojne np. takie jak te z klamrą wprowadzą za dużo chaosu, nie będzie wiadomo na co patrzeć. To samo będzie z przesadzoną biżuterią. Myślę, że delikatny łańcuszek i bransoletka wystarczą. W tej stylizacji to sukienka będzie dominująca i niech dominująca będzie tylko ona, więc dalej obstaję za prostymi dodatkami

edit:
A sukienka nie jest spokojna, bo ma duże guziki, kołnierz i szeroki wiązany pasek. Do tego fakt że jest to sukienka kopertowa sprawia, że wygląda na cięższą niż jest w rzeczywistości. Jak więc widać dużo się dzieje

Edytowane przez 201711060941
Czas edycji: 2013-07-16 o 18:55
201711060941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości