|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Remont pokoju dzicka
Jestem w trakcie przeprowadzania remontu mieszkania. Moje dziecko właśnie kończy 10 lat i chciałam urządzic mu cztery kąty. Zależy mi na ty, żeby meble w tym pokoju nie straciły na aktualności za kilka lat i żyby czuł się w nim dobrze nawet jak troche podrośnie. Fajnie jakby był jasny, pogodny i dający energie do życia. Widziałyście gdzieś jakieś fajne pomysły?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Remont pokoju dzicka
za dwa tygodnie sie przeprowadzamy i mam ten sam dylemat.mój 9-letni synek bardzo lubi dinozaury,więc myślałam nad czyms takim...ale wszystko moze się zmienić z upływem czasu,więc sadzę,że nie ma sensu wydawać dużej kasy na niewiadomo jakie wyposazenie i pomalować pokój np w pasy jaśniejszych i ciemniejszych odcieni zieleni bądź niebieskiego i dodatki typu żyrandol,lampka nocna czy zegar niech nadadzą konkretny charakter pokoikowi
))
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Pokoj oprocz biurka i lozka powieniem miec jakos mebloscianke lub szafe i komody na ubrania,zabawki,jak sie jeszcze bawi lub ksiazki czy gry, pozniej mozna asortyment zmieniac,a jest na to miejsc,jakas lampka nocna, meble mozna popatrzec w sklepach meblowych na stronach www,mozna i cos znalesc,a nei wychodzic z domu i jezdzic po miescie
a kolor ustalic z dzieckiem w miare rozsadku,moga byc sciany jednego koloru lub dwie jednego,a dwie innego w tym samym odcieniu, lub jedna ciemniejsz przy lozku na przyklad |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Samuraya- w takim razie proponuję pomyslec nad "stylem skandynawskim"- jasne drewno,proste detale- nie "zestarzeje się", będzie dobrze służyć chłopcu kilka lat. Bo za kilka lat albo...będzie mu doskonale obojętne,jaki ma pokój,albo zechce i tak nadać mu swój charakter .A czy chłopiec interesuje się dinozaurami,wyścigami samochodowymi czy piłka nożną, to i tak nie ma większego znaczenia.Od tego są "detale"- ładny plakat, pościel, ewentualnie zasłonki czy półka na wyeksponowanie kolekcji. To łatwo zmienić,gdy z dziecka stanie się nastolatkiem
.(I zapragnie mieć czarne ściany i plakat death-metalowej kapeli na nich ).Może Ikea?Tam się rozejrzeć, popatrzeć na ich propozycje? Edytowane przez ischtar Czas edycji: 2012-03-28 o 23:15 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Może powinnaś urządzić pokój razem z nim? Znajdź kilka pomysłów na internecie i pokaż mu co siekawsze propozycje. Myślę, że taki pomysł może mu się spodobać najbardziej. Jeżeli chodzi o pomysły na aranżacje w internecie, to jest ich zatrzęsienie, bardzo fajne znalazłąm niedawno na stronie 81.WAW.PL
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Może faktycznie coś jasnego i słonecznego... oglądałam kilka projektów w internecie razem z moim synkiem i znaleźliśmy kilka ciekawych pomysłów. Dziękuję za pomoc!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

))