![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
decu stokrotki
Chcialabym pokazac wam moje prace, ktore dotychczas wykonalam i prosze o obiektywna ocene.
1.butelka w oliwki - moje najswiezsze dzielo, przeznaczone na oliwe oczywiscie ![]() 2.donica afrykanska - zrobiona specjalnie dla mojej yukki, 3.pudelko w sliwki - jest plastikowe i zrobione z mysla przechowywania przypraw, 4. przybornik na biurko, zrobiony dosc dawno temu, jestem jeszcze w trakcie zdobienia lustra w tym stylu, lecz jeszcze dluga droga przede mna 5. chustecznik - zrobiony rowniez dawno temu, 6. doniczki kuchniowe, na przyprawy, jest ich sztuk 3 i teaz rosnie w nich mietka ![]() Milego ogladania i oceniania. Edytowane przez stokrotka773 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: decu stokrotki
bardzo ładne prace ,najbardziej podoba mi się taca ze śliwkami .Ma delikatny zarys cieni ,mogłaś troszkę śmielej pocieniować .Reszta też bardzo ładna .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ciag dalszy
Edytowane przez stokrotka773 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
i ostatnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj wśród pozytywnie zarażonych
![]() ![]() Bardzo ładne prace ![]() Z drugiego wrzutu najbardziej podoba mi się chustecznik. Śliwkowe doniczki też są wdzięczne ![]() ![]() ![]() Edit: Trzecia doniczka w niebieskie kwiatki według mnie ma niepotrzebnie zrobione maźnięcia pędzla. Jeśli chciałaś postarzyć doniczkę to jednak zdecydowanie le[piej to zrobić przecierkami, bo pomalowane przetarcia wyglądają sztucznie. Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-05-24 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jeeej stokrotka piekne rzeczy tworzysz
![]() Najbardziej podoba mi sie bratkowy przybornik i sliwkowe pudelko,a motywy serwetkowe wszystkie piekne. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
sliczne poczatki!!! donica afrykasnka, butelka -super!
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Cudne te Twoje pracki, świtnie Ci wychodzą, chyba zmałpuje te oliwki, strasznei mi sie podobają
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Witaj, bardzo fajne prace pokazałaś.
Ja uwielbiam butelki, więc tradycyjnie najbardziej spodobała mi się oliwkowa butla ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witaj - śliczne są Twoje prace, mnie najbardziej podoba się doniczka z motywem afrykańskim i taca ze śliweczkami, ale buteleczka z oliwkami jest też super.
Cieszę się, że dołączyłaś do nas ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za mile slowa, nie spodziewalam sie, ze tak was sie spodobaja moje prace. Jesli tylko cos zrobie nowego to odrazu wkleje zdjecie.
Dziekuje jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
oto moja pierwsza proba pracy z czarnym tle, wczesniej byla butelka na oliwe, a teraz przedstawiam buteleczke na olej slonecznikowy i dlatego w sloneczniki
![]() i moja pierwsza bransoletka, ma duzo niedociagniec, ale jeszcze nie mam wprawy w naklejaniu serwetek na polokragle przedmiotu, ale zreszta same ocencie Edytowane przez stokrotka773 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
i jeszcze kolczyki pierwsze, takie sobie, ale pokaze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Bardzo piękny słonecznik na tym czarnym tle ,ale praca bardzo okropna ,właśnie zrobiłam butelkę i wazon .Kosztuje to dużo nerwów .Bransoletka też ,choć lekko te serwetki się marszczą .Wszystko ładne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Butelka bardzo mi się podoba, świetnie wyglądają te słoneczniki na czarnym tle
![]() ![]() ![]() Jedyna moja uwaga to domalowałabym im te łodyżki do dołu. Teraz wyglądają troszkę jak zawieszone w próżni, a tak po prostu wyrastałyby od dołu butelki ![]() Bransoletka to trudna sprawa, ale dojdziesz do wprawy. Spróbuj pobawić się papierem ściernym, zeszlifować delikatnie lakier i ponownie pomalować. W ten sposób zgubisz załamania serwetki, lakier wszystko zatuszuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pupil dziekuje bardzo za ocene, Twoje zdanie bardzo sie dla mnie liczy. Bransoletka dopiero 2 razy polakierowana wiec sprobuje z papierem i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bardzo chcialam domalowac te lodyzki, bo tez o tym myslalam ale jakos tak zapomnialam i tez troszke sie balam ze nic z tego nie wyjdzie, Nastpnym razem sprobuje, ta juz taka zostanie. Czlowiek uczy sie na bledach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
Brak domalowania łodyżek to nie błąd, to ma tylko znaczenie estetyczne. Wyglądałoby naturalniej, ale tak też jest bardzo ładnie, sama wiem jak ciężko pracuje się z ciemnym tłem
![]() Ja pierwszym razem bardzo bałam się wziąć pędzel i coś domalować, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Teraz robię to odruchowo. Jak raz spróbujesz i uda Ci się dobrać kolory to strach minie i wszystko wychodzi samo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Śliwki - piękne
![]() ![]() Mała rada co do bransoletek - serwetki naklejane na półokrągłe przedmioty najlepiej ponacinać w niewidocznych miejscach - łatwiej się je wtedy przykleja. Więcej info o tym znajdziesz w wątkach dotyczących ozdabiania bombek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ja już nie mogę patrzeć z zazdrości na Wasze buteleczki!!!!! stokrotka ślicznie, slicznie i jeszcze raz ślicznie. Czym zabezpieczasz na koniec swoje buteleczki? bytam bo wyjątkowo gładko wygląda ich powierzchnia
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- a i organizer ślicznusi. Możesz zdradzić gdzie zakupiłaś taką formę oragnizera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ryniu z tego co wiem to dziewczyny smaruja je jakims chyba specjalnym lakierem i wypalaja w piekarniku, ale poczytaj bo ja sie nie orientuje za bardzo.
Ja swoje buteki lakieruje kilkakrotnie, az jak dotykam to czuje ze sa gladkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Butelki wszystkie malujemy normalnymi lakierami, może to być zwykły budowlany o wysokim połysku (ok. 15-20 warstw), mogą być lakiery żelowe (5-8 warstw) albo lakiery triplegloss czy werniksy szklące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pięknie jak na początek!Witaj!I cieniowania-fiu,fiu!Delikatne,kolorys tycznie dobrane.Mnie się wydaje,że nawet przy delikatnych gałązkach oliwek są.I masz już za sobą czarną pracę(warto było!)Czekam na więcej
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Donica afrykańska jest rewelacyjna!! Sama taką bym chciała!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Piękne prace
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
kolejne pudlo na przyprawy, wymaga jeszcze kilkakrotnego polakierowania, ale juz pokazuje
![]() Edytowane przez stokrotka773 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci bardzo. Wlasnie przejrzalam caly Twoj blog i watek na wizazu. Naprawde cude prace wychodza spod Twoich raczek. Chcialabym zapytac o ten wieszak http://picasaweb.google.com/bognakw/...34587664386098 , moglabys mi podpowiedziec jak to zrobic, aby jak w Twojej pracy naokolo bylo drewno oryginalne a tylko wzor naklejony. Czy to jest chusteczka i pod spod poprostu kaldlas biala farbe czy raczej takie wzory tylko z papierem sie sprawdzaja??
Dziekuje jeszcze raz WSZYSTKIM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ś L I C Z E
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
pojemniczek rewelacyjny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.