|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() badania hormonalne
Właśnie wrociłam od ginekologa. Mam problem z okresem, znaczy z jego brakiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: badania hormonalne
O matko, jak mnie denerwuje podejście ginekologów to tych kwestii. Buch: tabletki i po sprawie. Problem uśpiony a nie rozwiązany
Przecież trzeba znaleźć przyczynę: zrobić usg, oznaczyć poziom hormonów. A tabletki ani nie regulują cyklu ani nie wywołują okresu, bo podczas ich łykania nie masz normalnej miesiączki, tylko krwawienia z odstawienia. Ja nie neguję tabletek, tylko podejście lekarzy do nich. Dlatego na Twoim miejscu najpierw walczyłabym o znalezienie przyczyny Twoich kłopotów, a nie z marszu sięgała po tabletki. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziękuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam podobny problem do Twojego, z tą różnicą, że ja nie mam okresu od roku!!Najpierw lekarz przepisał mi tabletki o nazwie Luteina 50 (jedna tabletka zawiera 50 mg progesteronu), brałam raczej spore dawki ale mi nic nie pomogło
![]() Ja też uważam że Twój ginekolog powinien dać Ci skierowanie na badania. Mam nadzieje, że miesiączka szybko "do Ciebie wróci". ps. podobny problem i nick podobny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
"ps. podobny problem i nick podobny " ciekawy zbieg okoliczności
![]() Ja już wcześniej leczyłam się z powodu braku okresu. Zaczęłam pół rok temu bo nie miałam wcześniej pół roku okresu. Też brałam luteine przez około 2 tygodnie. Po niej równiez okres nie wystąpił. Póżniej dostałam jakieś inne tabletki. Nie pamiętam nazwy, ale nie były to srodki antykoncepcyjne, choc było ich 21 w opakowaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy mam zacząć brać tą diane ![]() ![]() ![]() Mileczko jestem przekonana, że aż tak duza utrata wagi mogła przyczynic sie do ustania miesiączki. Mam koleżanke, która w ciągu pół roku schudła ok 20kg i nie miała okresu przez 2 lata!!! Ale później znowu przytyła, duzo więcej niż straciła przez te pół roku no i okres wrócił. Też życzę szybkiego powrotu miesiączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki. Brak okresu też początkowo mnie nie przeraził dopiero po dłuższym czsie zdałam sobie sprawe że trzeba jednak coś z tym zrobić. Lekarz kazał mi też przytyć (zawsze myślałam, że łatwo jest przytyć ale sie pomyliłam, dopiero orzeszkiziemne mi pomogły- od dwóch tygodni je wcinam i przyszło 0,5 kg
![]() ps. Milka19, ja też od jakiegoś czasu nie jem mięsa ( chyba będą już z 2-3 miesiące), musze przyznać, że lepiej się czuję i mam ładniejszą cerę, mniej "niespodzianek" itp. Staram sie przy okazji przestrzegać dietyzgodnej z grupą krwii, a że mam krew grupy A to wegetarianizm jest wręcz zalecany ![]() pozdrawiam Milka_86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
A skąd wiesz, że takiej grupie krwi zaleca się właśnie wegetarianizm?
![]() ![]() Ja jako wegetarianka też czuję się świetnie i nie tylko fizycznie, ale co najwazniejsze również psychicznie ![]() Przytyć nie jest łatwo zwłaszcza jak sie tego bardzo chce ![]() ![]() Czy uwazasz, że powinnam zacząć brać tą diane? To tylko 21 tabletek, a nóż mi pomogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że nie masz zbyt wiele do stracenia. Jak się będziesz źle czuć to odstaw i tyle. Ja zaryzykowałam z Jeanine i dzisiaj o 22 biorę trzecią tabletkę
![]() No takie jest przynajmniej moje zdanie ![]() Mam nadzieje, że wszystko wróci do normy ![]() pozdrawiam Milka_86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.